sys 08.03.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Muszę wybudować komin pod "kozę" która ma stanąć w salonie na piętrze. W mojej sytuacji pozostaje wybudowanie komina wewnątrz salonu co oczywiście zabierze trochę miejsca i wymusi jakąś tam zabudowę , nie mniej wpadłem na taki oto pomysł:http://images39.fotosik.pl/75/0e3b29346557632am.jpgw miejscu komina było okno i wnęka pod kaloryfer, pomyślałem że dobrze byłoby wsadzić komin (ceramiczny, składany) , niestety musiałbym obejść wieniec pod kątami 45' .... Czy to dobry pomysł?... oczywiście zastanawiam się nad kominem ocieplonym z "kwasówki" ale jakoś nie widzę czegoś takiego przyklejonego z boku do budynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 08.03.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Nie jestem czempionem w temacie, ale właśnie zgłębiam temat kominów i ja na Twoim miejscu dałbym komin ze stali kwasówki ocieplany dwupłaszczowy. Prosta budowa, lekki, dosyć drogi, szybki montaż. Nie pęknie, łatwy w czyszczeniu. U siebie w jednym pomieszczeniu bez komina też chcę postawić kozę i planuję zastosować właśnie taki komin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 08.03.2009 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 cały kłopot polega na tym, że ten przyklejany komin będzie na widocznej ścianie budynku więc taki przyklejaniec drażnić będzie oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts