tymek377 08.03.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Właśnie jestem na etapie ołówka i kartki temat jest kostka granitowa jestem ciekaw jakie w tym roku ceny obowiązują mam tego tematu aż 200 m2. Jak ktoś wie proszę o info z góry dzięki Mielec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 08.03.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 170zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.03.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Tomciooo te 170 zł za m2 kwadratowy to z materiałem myślę ?? i to z takiej wyższej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymek377 09.03.2009 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Dzięki śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 09.03.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Tomciooo te 170 zł za m2 kwadratowy to z materiałem myślę ?? i to z takiej wyższej półki Bez hecy!!! Przyzwoite ułożenie to 80 zł/m.kw. Do tego podbudowa (30-40 zł / m. kw.), roboty ziemne (koparka z 10 zł/m.kw z pracami ręcznymi) sama kostka - tutaj można poszaleć - 60-120 zł/ m kw., do tego cement na osadzenie obrzeży, zasypka granitowa, odwodnienie - niech będzie tego 10 zł/ m. kw. Razem - 190-260 zł. Wiem - bo sam właśnie się z tym mierzę. Oczywiście można dać mniej podbudowy, proste ułożenie, kostkę z dużą ilością odpadówi krawężniki betonowe, oraz brak odwodnienia. Efekt będzie marny, ale cena zbliży się do owych 170 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
explorare 09.03.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 szukam firmy ktora ulozy nam 3000 m2 wraz z korytowaniem okolo 40 cm+utwardzenie+ubicie+ulozenie kostki 8 cm+gwarancja.czekam na powazne oferty.okolice Chyznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 14.03.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Tomciooo te 170 zł za m2 kwadratowy to z materiałem myślę ?? i to z takiej wyższej półki Bez hecy!!! Przyzwoite ułożenie to 80 zł/m.kw. Do tego podbudowa (30-40 zł / m. kw.), roboty ziemne (koparka z 10 zł/m.kw z pracami ręcznymi) sama kostka - tutaj można poszaleć - 60-120 zł/ m kw., do tego cement na osadzenie obrzeży, zasypka granitowa, odwodnienie - niech będzie tego 10 zł/ m. kw. Razem - 190-260 zł. Wiem - bo sam właśnie się z tym mierzę. Oczywiście można dać mniej podbudowy, proste ułożenie, kostkę z dużą ilością odpadówi krawężniki betonowe, oraz brak odwodnienia. Efekt będzie marny, ale cena zbliży się do owych 170 PLN. Właściciel tego komentarza tak dobrze zna się na robocie, jakby był brukarzem, który nie może znaleźć chętnych na ułożenie kostki za 250zł. Jeżeli moja cena Cie szokuje i nie wierzysz, ze za tyle można ułożyć to przyjedź i sprawdź jak jest zrobione i dopiero wtedy skomentuj. Jeżeli nie jesteś brukarzem i zakładasz sobie kostkę w takiej cenie to zostałeś troche nabity... Po drugie jeśli weźmiemy poprawkę na Twoje wyliczenia (ja układam za 60 zł) to idealnie wychodzi 170zł. Żeby nie być gołosłownym tutaj możesz znaleźć zdjęcia moich prac. http://www.allegro.pl/item571225019_ukladanie_kostki_granitowej_brukarstwo_kostka.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 14.03.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Tomciooo te 170 zł za m2 kwadratowy to z materiałem myślę ?? i to z takiej wyższej półki Bez hecy!!! Przyzwoite ułożenie to 80 zł/m.kw. Do tego podbudowa (30-40 zł / m. kw.), roboty ziemne (koparka z 10 zł/m.kw z pracami ręcznymi) sama kostka - tutaj można poszaleć - 60-120 zł/ m kw., do tego cement na osadzenie obrzeży, zasypka granitowa, odwodnienie - niech będzie tego 10 zł/ m. kw. Razem - 190-260 zł. Wiem - bo sam właśnie się z tym mierzę. Oczywiście można dać mniej podbudowy, proste ułożenie, kostkę z dużą ilością odpadówi krawężniki betonowe, oraz brak odwodnienia. Efekt będzie marny, ale cena zbliży się do owych 170 PLN. Właściciel tego komentarza tak dobrze zna się na robocie, jakby był brukarzem, który nie może znaleźć chętnych na ułożenie kostki za 250zł. Jeżeli moja cena Cie szokuje i nie wierzysz, ze za tyle można ułożyć to przyjedź i sprawdź jak jest zrobione i dopiero wtedy skomentuj. Jeżeli nie jesteś brukarzem i zakładasz sobie kostkę w takiej cenie to zostałeś troche nabity... Po drugie jeśli weźmiemy poprawkę na Twoje wyliczenia (ja układam za 60 zł) to idealnie wychodzi 170zł. Żeby nie być gołosłownym tutaj możesz znaleźć zdjęcia moich prac. http://www.allegro.pl/item571225019_ukladanie_kostki_granitowej_brukarstwo_kostka.html Pozdrawiam Nie jestem przyjacielu wykonawcą, ale zawsze przed kolejnym krokiem na budowie lubię się troszkę wtajemniczyć - żeby nie być - jak to pięknie napisałeś - nabitym. Takie sa niestety ceny w Krakowie. Jeżeli układasz za 60 zł z przygotowaniem podbudowy, odwodnień, z obrzeżami z dużej kostki w cenie - to jesteś tańszy od mojego wykonawcy o 20 zł za metr. Jeśli doliczasz za podbudowę - to napisz ile, wtedy będzie uczciwe. Napisz też jak głęboko korytujesz, ile i jakiego tłucznia używasz. Pozostałe składowe kosztów są bez zmian - zakładając, że inwestor nie ma placu manewrowego na który wjedzie wanna, jest skazany na kruszywo po 50-60 zł/ tonę i kostkę od 330 zł / tonę (bigbagi). Nie uważam, żeby układanie w rzymskie łuki z obrzeżem i całym wspomnianym zakresem robót za 80 zł/ m. kw. było zawyżone. Jeśli potrafisz zrobić to taniej, może ułożysz u mnie? Mój wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 15.03.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Tomciooo te 170 zł za m2 kwadratowy to z materiałem myślę ?? i to z takiej wyższej półki Bez hecy!!! Przyzwoite ułożenie to 80 zł/m.kw. Do tego podbudowa (30-40 zł / m. kw.), roboty ziemne (koparka z 10 zł/m.kw z pracami ręcznymi) sama kostka - tutaj można poszaleć - 60-120 zł/ m kw., do tego cement na osadzenie obrzeży, zasypka granitowa, odwodnienie - niech będzie tego 10 zł/ m. kw. Razem - 190-260 zł. Wiem - bo sam właśnie się z tym mierzę. Oczywiście można dać mniej podbudowy, proste ułożenie, kostkę z dużą ilością odpadówi krawężniki betonowe, oraz brak odwodnienia. Efekt będzie marny, ale cena zbliży się do owych 170 PLN. Właściciel tego komentarza tak dobrze zna się na robocie, jakby był brukarzem, który nie może znaleźć chętnych na ułożenie kostki za 250zł. Jeżeli moja cena Cie szokuje i nie wierzysz, ze za tyle można ułożyć to przyjedź i sprawdź jak jest zrobione i dopiero wtedy skomentuj. Jeżeli nie jesteś brukarzem i zakładasz sobie kostkę w takiej cenie to zostałeś troche nabity... Po drugie jeśli weźmiemy poprawkę na Twoje wyliczenia (ja układam za 60 zł) to idealnie wychodzi 170zł. Żeby nie być gołosłownym tutaj możesz znaleźć zdjęcia moich prac. http://www.allegro.pl/item571225019_ukladanie_kostki_granitowej_brukarstwo_kostka.html Pozdrawiam Nie jestem przyjacielu wykonawcą, ale zawsze przed kolejnym krokiem na budowie lubię się troszkę wtajemniczyć - żeby nie być - jak to pięknie napisałeś - nabitym. Takie sa niestety ceny w Krakowie. Jeżeli układasz za 60 zł z przygotowaniem podbudowy, odwodnień, z obrzeżami z dużej kostki w cenie - to jesteś tańszy od mojego wykonawcy o 20 zł za metr. Jeśli doliczasz za podbudowę - to napisz ile, wtedy będzie uczciwe. Napisz też jak głęboko korytujesz, ile i jakiego tłucznia używasz. Pozostałe składowe kosztów są bez zmian - zakładając, że inwestor nie ma placu manewrowego na który wjedzie wanna, jest skazany na kruszywo po 50-60 zł/ tonę i kostkę od 330 zł / tonę (bigbagi). Nie uważam, żeby układanie w rzymskie łuki z obrzeżem i całym wspomnianym zakresem robót za 80 zł/ m. kw. było zawyżone. Jeśli potrafisz zrobić to taniej, może ułożysz u mnie? Mój wykonawca Z miłą chęcią bym skorzystał z oferty gdyby było trochę bliżej (ja z Łodzi), chyba, że jest dość duży metraż (ponad 200 m2). Nie różnicuje cen od wzorów, tylko od wielkości kostki (60zł-ułożenie kostki 9/11 cena wraz ze zrobieniem podbudowy i obrzeży, RÓWNIEŻ z kostki). Jeżeli wykonuje usługę kompleksowo to używam kruszywa betonowego (25-30zł tona) na to podsypka cementowo piaskowa 1:8 i kostka. W sumie podbudowy jest około 30 cm pod ruch samochodowy i 20 cm pod ruch pieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 16.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 U mnie ze względu na trudniejszy grunt jest 40-50 cm podbudowy. Tak jak pisałem - kruszywo wożone 5-10 tonowymi autkami wychodzi drożej. Pozostałe składowe (robocizna) różnią się o 20 pln na metrze, których jest niestety (stety?) nieco poniżej 200.Sam Pan widzi że 170 pln za metr jest możliwe (tego nie negowałem), ale na pewno nie z materiałem z wyższej półki, jak to było wcześniej opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceneo 19.03.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 mam firmę brukarską w okolicy Legnicy i muszę stwierdzić że wasze wypowiedzi mnie szokują w mojej okolicy same ułożenie kostki granitowej 9/11 to 50złm2 5/6 70zł m2, kostka betonowa 25zł m2 obrzeżą 10zł mb. Jeżeli chodzi o przygotowanie podłoża tj 100zł za godzinę procy koparko-ładowarki +10zł m2 (wykorytowanie, 10cm piasku, 20cm tłucznia ,5cm miału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts