Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Producenci Glazury/Terakoty - których waszym zdaniem unikać

Borsuk Rudy

Recommended Posts

Witam

Szykuję się do remontu łazienki i stoję przed wyborem płytek.

Interesują mnie ceny mniej więcej w granicach 30-50 plnów za m2.

(na więcej finanse nie pozwalają)

W zasadzie w grę wchodzą tylko polscy producenci.

W związku z tym mam pytanie:

Których producentów/ produktów bezwzględnie unikać ?

Jakieś negatywne/pozytywne spostrzeżenia ?

Na rynku są takie firmy jak Tubądzin czy Ceramika Końskie i kilka innych.

Mają ciekawe wzory w przystępnych cenach. Warto ?

Czy też nadal i niezmiennie Opoczno - jedynie słuszny wybór ??

Kup jakie się tobie podobają i na które cię stać. Warunek jest tylko jeden. Sprawdzaj, czy są z jednej partii i czy mają odpowiadającą tobie jakość. Jak się chce to nie jest takie trudne. Z reguły wystarczy ułożyć kilka na blacie i obejrzeć pod różnymi kątami.

Producent ma mniejsze znaczenie. Każdej firmie zdarzy się wyprodukować i sprzedać coś wadliwego.

Kup jakie się tobie podobają i na które cię stać. Warunek jest tylko jeden. Sprawdzaj, czy są z jednej partii i czy mają odpowiadającą tobie jakość. Jak się chce to nie jest takie trudne. Z reguły wystarczy ułożyć kilka na blacie i obejrzeć pod różnymi kątami.

Producent ma mniejsze znaczenie. Każdej firmie zdarzy się wyprodukować i sprzedać coś wadliwego.

zgadzam się z powyższym. Mam znajomych, któzy kupili w Opocznie którąś tam kategorię, przecenioną i są zadowoleni, trafili dobrze :)

to moze to nie jest trudne ale jak kupuje sie koło 150 m płytek to przegladac kazda paczke to troche by zeszło odbierajac je, tym bardziej ze te uszkodzone płytki były w co drugiej paczce i to jeszcze w środku także cięzka sparwa, oczywiscie złozyłam reklamacje w opocznie ale pani coś nosem kreciła, wspomne ze ta kolelcja kosztuje mnie w płytce podstawowej prawie 110 za metr i są to płytki w I gatunku takze powinny być ok :evil:

Dołączam do niezadowolonych klientów Opoczna.

W 1 paczce znalazły sie płytki o róznych wielkościach, po płożeniu na scianie fugi nam sie mijały. Podobny kłopot mieśliśmy z odcieniem i kątami. Nagimnastykowalismy się, żeby je sensownie położyć.

Opoczno uprzejmie nas poinformowało, ze wszystko jest zgodne z PN i - w domysle - reklamacją mozemy sie wypchać. :evil:

Chocby mieli najpiekniejsze wzory, nigdy już nie kupię od nich płytek i wszystkim odradzam, zwłaszcza po ostatnich akcjach ;).