piotr.o 08.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam! W dziwny sposób redakcja traktuje punk 4 b regulaminu.Nie dotyczy on chyba wszystkich forumowiczów. W wielu postach są linki i nie tylko do stron firm handlowych tak własnych forumowiczów jak i innych.po za tym wymienianie nazw handlowych różnych firm to też reklama tak więc po dokładnym zastosowaniu się do tego punktu regulaminu forum straci sens. A było tak normalnie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 08.03.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Dostałem powiadomienie o nowej wiadomości w skrzynce a tym czasem nic tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 10.03.2009 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam po dłuższej nieobecności. Zapraszam do naszego sklepu http://www.budujemy-razem.pl oraz na aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7558281 Pozdrawiam to post z innego ogłoszenia tak więc redakcja działa jak chce albo jak sie komu podoba czyli różne zasada dla różnych. Na swój zarzut nawet nie dostałem odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.03.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam po dłuższej nieobecności. Zapraszam do naszego sklepu http://www.budujemy-razem.pl oraz na aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7558281 Pozdrawiam to post z innego ogłoszenia tak więc redakcja działa jak chce albo jak sie komu podoba czyli różne zasada dla różnych. tak, ogłoszenia z konkretnego, jednego wątku ogłoszeniodawcy w przeznaczonym do tego dziale "Ogłoszenia drobne" wszystko zgodnie z zasadami, zatem o co chodzi ? W dziwny sposób redakcja traktuje punk 4 b regulaminu. Nie dotyczy on chyba wszystkich forumowiczów. W wielu postach są linki i nie tylko do stron firm handlowych tak własnych forumowiczów jak i innych. po za tym wymienianie nazw handlowych różnych firm to też reklama tak więc po dokładnym zastosowaniu się do tego punktu regulaminu forum straci sens. zamieszczając reklamę w podpisie złamałeś punkt 5 stąd: http://forum.muratordom.pl/Dobre_obyczaje_forum.pdf [ ew. 2.4. c stąd: http://www.muratordom.pl//pliki/Regulamin_nowy_muratordom.pdf ] "Nicki (loginy), emblematy (avatary) oraz sygnatury (podpisy zamieszczane pod treścią wypowiedzi) użytkowników nie mogą mieć charakteru komercyjnego; reklamowe, związane z działalnością gospodarczą są niedozwolone i będą usuwane." reklamy są usuwane w miarę ich dostrzegania i możliwości czasowych, ale tak by nie niweczyć idei wymiany informacji na Forum; informację można podać na wiele sposobów, nie może ona jednak być reklamą za to dowolną stronę [byle nie łamiącą prawa] można umieścić w miejscu opisanym jako 'strona www' w profilu A było tak normalnie....... spam nie jest i nie może być normą Dostałem powiadomienie o nowej wiadomości w skrzynce a tym czasem nic tam nie ma. tu było o podobnej sprawie http://forum.muratordom.pl/wiadmosc-w-poczcie-prywatnej,t153597.htm Na swój zarzut nawet nie dostałem odpowiedzi pisanie na Forum oznacza podporządkowanie się zasadom - jasnym i zwięzłym a ręce opadają, kiedy trzeba dorosłym ludziom tłumaczyć jednoznaczne zapisy obowiązujących tu ZASAD których warto bronić, choćby z uwagi na fakt, że zdecydowana większość Forumowiczów ich przestrzega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 10.03.2009 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam! Co do punkty 5 zgoda. A jak ma się do tego punkt 4 b kropka druga.Proszę o wyjaśnienie. W podpisie reklama jest be a w poście cacy?? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.03.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 piotr, a rzuć sobie okim tu:http://forum.muratordom.pl/dlaczego-1-forumowicz-moze-sie-reklamowac-nafm-a-inny-nie,t152461.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 10.03.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Dzięki joshi! Fajne kwiatki.Specjalnie pisze z dużej litery Redakcja sobie bimba.Nic nie mam do żadnego forumowicza.Niektóre osoby znam stąd niektóre osobiście, ale działanie a tym bardziej tłumaczenia redakcji są na poziomie piaskownicy. np.PozdrawiamMichał Dąbrowiczdoradca techniczny firmy Dachlux0 500 116 292 Minimum logistyczne 35 m3 lub 22 m3 ale wtedy do m3 trzeba by było doliczyć 3 zł nettoTransport na terenie województwa mazowieckiegoPodane ceny są cenami netto i należy doliczyc do nich Vat 22%Czas realizacji około 20 dni Kontakt 606-681-788 Marcin Wójcik podobno każdy forumowicz ma prawo do jednego ogłoszenia: np.Ogłoszenia drobne Sprzedam Leier 25 w cenie 5.10zł inne materiał trans.grtis Olsen 1 43 Czw Mar 05, 2009 9:38 pmOlsen Zobacz ostatni post głoszenia drobne [ Ankieta ] STYROPIAN EPS 70 75.60zł za 1m3 i EPS 100 w cenie 108.00zł z[ Idź do stronyIdź do strony: 1 ... 3, 4, 5 ] Olsen 298 29337 Czw Lut 12, 2009 10:09 amOlsen Zobacz ostatni post Przykłady można by mnożyć tak więc tłumaczenia redakcji są delikatnie mówiąc. Proszę o wypowiedzi innych forumowiczów na ten temat.Czyli przykłady łamania regulaminu przez redakcję. Także redakcja niech oficjalnie a nie na priv wypowie się na postawione zarzuty. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A jak ma się do tego punkt 4 b kropka druga. Proszę o wyjaśnienie. W podpisie reklama jest be a w poście cacy?? a niby nie wiesz ? - reklama tylko w dziale ogłoszeń - jeden nick i jeden aktywny wątek, w którym można sobie reklamować wszystko, co prawnie dozwolone co do zasady - od zawsze jestem za jednolitymi dla wszystkich, nawet kosztem tych "zasłużonych" zasady powinny być jedne, jasne jak masz jakieś pretensje do cudzych wątków reklamowych, podawaj linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 10.03.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czytać należy ze zrozumieniem.Punk 4 b kropka 2 NIE jest dozwolone zamieszczanie wypowiedzi w blogach i na FORUM...które zawierają: są reklamami lub promocją działalności gospodarczej własnej lub obcej Więc jak?? piszesz: - reklama tylko w dziale ogłoszeń- jeden nick i jeden aktywny wątek, w którym można sobie reklamować wszystko, co prawnie dozwolone W swoim poprzednim poście dałem przykłady kilku ogłoszeń i reklamy która w postach jednych jest tolerowana a w przypadku innych już nie patrz link w wypowiedzi "joshi" tak więc jak to jest. Czekam również na odpowiedź Pana Paplińskiego Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Więc jak?? piszesz: - reklama tylko w dziale ogłoszeń - jeden nick i jeden aktywny wątek, w którym można sobie reklamować wszystko, co prawnie dozwolone tak jak napisałem a jeśli tak trudno odróżnić dział ogłoszenia od reszty forum, to już nic nie poradzę W swoim poprzednim poście dałem przykłady kilku ogłoszeń i reklamy która w postach jednych jest tolerowana a w przypadku innych już nie patrz link w wypowiedzi "joshi" tak więc jak to jest. napisałem - podawać linki bo są to pozamykane tematy, wątki sprzed kilku lat bywa, ze czasem coś się przeoczy, normalne; tu powstaje ok. 3000 postów dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 10.03.2009 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Kończę tą bezprzedmiotowa dyskusję. Tematy z przed kilku lat skoro data jest MARZEC 2009A jeśli chodzi o linki do wypowiedzi forumowiczów to od czego są moderatorzy.jeśli sobie nie radzą to albo jest ich za mało albo nie wykonują dobrze tego do czego się zobowiązali. I to tyle Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 10.03.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Kończę tą bezprzedmiotowa dyskusję. słuszna autodiagnoza Tematy z przed kilku lat skoro data jest MARZEC 2009 warto poznać rolę, jaką w zdaniu pełni przecinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 10.03.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czepianie się o przecinek którego nie napisałem i twierdzenie, że post z ostatnim wpisem z 05.03.2009 jest z zamkniętego tematu z przed kilku lat cytuję Pana "ponury63" napisałem - podawać linkibo są to pozamykane tematy, wątki sprzed kilku lat Pan Moderator jak i redakcja jest nieomylny i ma rację. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts