Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Przeczytałem kilka tematów na temat kuchni i cen tych mebli. Z kilkoma tezami się zgadzam z kilkoma nie (konkretnie na temat cen w salonach i u rzemieślników). Też jestem producentem mebli i z tego co przeczytałem jest zainteresowanie kuchniami do samodzielnego montażu. Zastanawiam się nad uruchomieniem takiej usługi. Proszę o informację czy było by zainteresowanie takimi kuchniami, jakie drzwiczki w tych meblach (drewniane, mdf, fornir) Jeżeli było by zainteresowanie postaram się wstępnie wycenić jakieś szafki.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/118291-tanie-kuchnie/

Witam

Przeczytałem kilka tematów na temat kuchni i cen tych mebli. Z kilkoma tezami się zgadzam z kilkoma nie (konkretnie na temat cen w salonach i u rzemieślników). Też jestem producentem mebli i z tego co przeczytałem jest zainteresowanie kuchniami do samodzielnego montażu. Zastanawiam się nad uruchomieniem takiej usługi. Proszę o informację czy było by zainteresowanie takimi kuchniami, jakie drzwiczki w tych meblach (drewniane, mdf, fornir) Jeżeli było by zainteresowanie postaram się wstępnie wycenić jakieś szafki.

Pozdrawiam

Na pewno by bylo :))) Sam bylbym ciekawy. Wielu z nas forumowiczow jest samodzielnych i chce wiele rzeczy zrobic samemu. Niestety ze zrobieniem kuchni samodzielnie jest pare problemow (w kazdym razie jak dla mnie). Juz jedna kuchnie sam przeszedlem.

Pierwszy problem to dobry projekt. To pewnie idzie zalatwic poprzez jakis architekta albo z jakiegos studia. Ja projekt do nowej kuchni probowalem zrobic sam. Pewnie przydala by sie jakas weryfikacja. Chcialem miec cos z czym moge sie udac do studia mebli kuchennych. W takiej produkcji jak piszesz pewnie nastawiasz sie tylko na jakies typowe wymiary korpusow i szafek. Nie wiem jak sie to ma do tych co sobie sami zaprojektujemy.

Po drugie co, u mnie zadecydowalo w obecnym mieszkaniu o wyborze kuchni od znanego producenta, to jakos frontow. 5 lat temu fronty z salonow byly duzo ladniejsze od tych oferowanych przez stolarzy. Czy moglbys podeslac jakies wzory nowoczesnych frontow drewnianych lub ewentualnie fornirowych? Ja bym pewnie z ciekawosci podeslal moze swoj projekt do jakiegos szacuneczku :) ?

https://forum.murator.pl/topic/118291-tanie-kuchnie/#findComment-3105565

Witam

Jeżeli chodzi o projekt to faktycznie masz rację ale w kuchni każdy powinien wiedzieć co mniej więcej chciałby mieć zrobione. Można również skorzystać z darmowych programów do projektowania kuchni np. pro100 taka wersja demo ma np. wyłączoną funkcję zapisywania projektu. Natomiast ja myślałem żeby za pomocą tego właśnie programu wykonywać wizualizacje żeby klient wiedział co konkretnie zamawia i mógł ewentualnie przed zakupem dokonywać poprawek.

Jeżeli chodzi o fronty myślałem o korzystaniu z produktów firmy Drewpol (jeżeli chodzi o drzwiczki drewniane), Jakiejś innej renomowanej (jeżeli chodzi o drzwiczki mdf foliowany) zaś fronty fornirowane na płasko do kuchni nowoczesnych i lakierowany mdf wykonuję we własnym zakresie.

Gdybyś Miał jeszcze jakieś pytania proszę o kontakt. pozdrawiam Marcin

[/img]

[/img]

https://forum.murator.pl/topic/118291-tanie-kuchnie/#findComment-3107418

Ja zrobilem sobie sam projekt. Mniej wiecej oczywiscie wiem co chce. Ale czasami diabel tkwi w szczegolach :) Czasami przyda sie ze ktos doradzi ze jakies rozwiazanie sie nie sprawdzi. Co do PRO100 to znam ten program. Swoj projekt co prawda zrobilem w innym. Mysle ze go moze przerzuce do programu, o ktorym mowisz. Jestem ciekaw Twojej wyceny.
https://forum.murator.pl/topic/118291-tanie-kuchnie/#findComment-3107614

• 2 weeks później...
  • 1 year później...

Zmontowałem kilka kuchni "do montażu ' jeśli precyzyjnie wykonane to przyjemność zatem powodzenia !

ostatnia jaką robiłem to moja ........................i zrobiłem ją od zera czyli od deski do ... efektu końcowego ... wyszło bardzo tanio a ja ...... jestem zadowolony

mdf foliowany niestety w takich miejscach jak np nad płytą grzewczą czy nad zzlewem lubi pęcznieć ... wygląda jak kiełkujące ziarno ..

https://forum.murator.pl/topic/118291-tanie-kuchnie/#findComment-4064789