Depi 10.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Chodzić, biegać, skakać To naprawde jest solidna papa - ja nie mogłem się nią niacieszyć. W porównaniu z tym zwykłym tekturowym g... to jest inny świat. Dla inspiracji: http://i145.photobucket.com/albums/r232/depilator/dsc00059.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 10.03.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 ja chyba tez ją położę po elektryce przed instalacją CO - mam nadzieje ze mozna po niej chodzić? W teorii papy modyfikowane SBS mają wystarczającą wytrzymałość mechaniczną, aby wytrzymać deptanie, szuranie, itp. Kwestia tylko, kto i jak będzie Ci robił tynki. Tynkowanie to b. brudna i mokra robota, więc będziesz musiał patrzeć na każdy krok ekip depczących. U mnie np. agregat do tynków był wewnątrz domu (mieli jakiś taki mały i "podręczny" - widać go nawet na zdjęciach w moim dzienniku), a po otynkowaniu robotnicy odkuwali wszystko, co spadło na podłogę takimi narzędziami, jakich się używa do odkuwania lodu z chodników i dałbym sobie głowę uciąć, że papa była by uszkodzona w niejednym miejscu. Dość, że uszkodzili mi kabel antenowy (przecięli go tuż przy podłodze w miejscu, w którym przechodzi on przez strop z poddasza na parter). Dlatego wolę zrobić izolację teraz - jakoś przy tych rurociągach trzeba będzie pokombinować, ale na pewno się da to zrobić z sensem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 10.03.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Tynkowanie to b. brudna i mokra robota a no fakt, tylko ze mój hydraulik wchodzi po tynkowaniu michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 10.03.2009 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 mój hydraulik wchodzi po tynkowaniu E, to luz Mój zrobił przed, aby podejścia do kranów i geberitów ukryć pod tynkami i nie musieć potem równać za dużo (tylko podejścia do kalafiorów zostaną do odkucia). Także teraz muszę trochę kombinować, jak tę papę przemycić pod rurki PP w otulinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 11.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Hmm... a nie można na płaskich powierzchniach ułożyć papę, a tam gdzie są już rurki zalać jakimś bitumem na zimno? To by znacząco uprościło sprawę.... Można tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 11.03.2009 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Niby można, ale musisz zagwarantować, że Ci się papa w trakcie wylewek nie przesunie i nie zostanie przerwana ciągłość powłoki na styku papa/bitum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 11.03.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Niby można, ale musisz zagwarantować, że Ci się papa w trakcie wylewek nie przesunie i nie zostanie przerwana ciągłość powłoki na styku papa/bitum. Hehe - chyba nie widziałeś ułożonej papy Możemy się założyć, że jej nie przesuniesz, żebyś nie wiem jak się napiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 11.03.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Nie, no wolę nie Nie jestem hazardzistą. to raz, a dwa, że jak się napnę, to się rozepnę i będzie zonk podwójny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts