Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja pozioma chudziaka - papa SBS.

Martinezio

Recommended Posts

Chodzić, biegać, skakać :) To naprawde jest solidna papa - ja nie mogłem się nią niacieszyć. W porównaniu z tym zwykłym tekturowym g... to jest inny świat.

Dla inspiracji:

http://i145.photobucket.com/albums/r232/depilator/dsc00059.jpg

ja chyba tez ją położę po elektryce przed instalacją CO - mam nadzieje ze mozna po niej chodzić?

W teorii papy modyfikowane SBS mają wystarczającą wytrzymałość mechaniczną, aby wytrzymać deptanie, szuranie, itp. Kwestia tylko, kto i jak będzie Ci robił tynki. Tynkowanie to b. brudna i mokra robota, więc będziesz musiał patrzeć na każdy krok ekip depczących. U mnie np. agregat do tynków był wewnątrz domu (mieli jakiś taki mały i "podręczny" - widać go nawet na zdjęciach w moim dzienniku), a po otynkowaniu robotnicy odkuwali wszystko, co spadło na podłogę takimi narzędziami, jakich się używa do odkuwania lodu z chodników i dałbym sobie głowę uciąć, że papa była by uszkodzona w niejednym miejscu. Dość, że uszkodzili mi kabel antenowy (przecięli go tuż przy podłodze w miejscu, w którym przechodzi on przez strop z poddasza na parter). Dlatego wolę zrobić izolację teraz - jakoś przy tych rurociągach trzeba będzie pokombinować, ale na pewno się da to zrobić z sensem :)

mój hydraulik wchodzi po tynkowaniu

E, to luz :) Mój zrobił przed, aby podejścia do kranów i geberitów ukryć pod tynkami i nie musieć potem równać za dużo (tylko podejścia do kalafiorów zostaną do odkucia). Także teraz muszę trochę kombinować, jak tę papę przemycić pod rurki PP w otulinie :-?

Niby można, ale musisz zagwarantować, że Ci się papa w trakcie wylewek nie przesunie i nie zostanie przerwana ciągłość powłoki na styku papa/bitum.

Hehe - chyba nie widziałeś ułożonej papy :) Możemy się założyć, że jej nie przesuniesz, żebyś nie wiem jak się napiął :)