Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

niedrogie sofy ze skóry naturalnej

majalu

Recommended Posts

Kupiliśmy na allegro duże tzw. "U" (3 m x 1,5 m x 1,8 m) w kremowej skórze, "plecy" z tzw. ekoskóry, rozkładane - z funkcją spania. Kosztowało 2.900,- już z transportem. Facet sprzedawał (może jeszcze sprzedaje?) część produkcji przygotowanej dla Quelle - żaden tam drugi gatunek, po prostu nadwyżki miał :)

witam,

ja mam sofy ze skóry naturalnej- za obie (3+2) zapłaciłam 3,5 tys zł. To firma AEK design- mają różne fajne wzory i różne kolory i rodzaje skór...sofy mogą być też rozkładane. Kupowałam w Centrum Witek w Krakowie, tam dostałam fajny katalog, niestety w internecie nie mogłam znaleźć tego katalogu, ale możnaby pogrzebać :wink:

pozdrawiam

• 2 months później...
witam,

ja mam sofy ze skóry naturalnej- za obie (3+2) zapłaciłam 3,5 tys zł. To firma AEK design- mają różne fajne wzory i różne kolory i rodzaje skór...sofy mogą być też rozkładane. Kupowałam w Centrum Witek w Krakowie, tam dostałam fajny katalog, niestety w internecie nie mogłam znaleźć tego katalogu, ale możnaby pogrzebać :wink:

pozdrawiam

To troszkę poszperałam po necie i znalazłam:

http://www.aek.pl/produkcja/index.php

Mnie osobiście kilka modeli urzekło swoją prostą formą :)

Otwieram ciekawy wątek, a tu sie okazuje, że mój:)

Kanapy już mamy, z bodhiline przez internet, model cambridge, na razie mogę pochwalić kontakt i sprawnośc dostarczenia, bo kanapy zapakowane czekają w garażu, za jakies 3 tygodnie bede wiedziec wiecej

jasna skóra naturalna typu bycast, za 3+2+pufa+transport zapłaciliśmy 3700, tyły też ze skóry, już jest dobry biznes, mam nadzieje, że jak siądę na nich będę zadowolona

• 3 weeks później...

skóra jest typu bycast, błyszcząca, zresztą przesyłają próbnik bezpłatnie. Na próbniku wszystkie kolory podobno są dokłądnie te same, poza kremowym, który jest jaśniejszy, mniej waniliowy, ładniejszy imho.

NA próbniku wydaje się miękka, antomiast na kanapie jeszcze nie macałam, bo czekają nadal opakowane w folii. I zważywszy na to, że durna wylewka nie chce nam schnąć to jeszcze przez jakiś czas nie pomacam:/

a, mają tez taką matową skórę, babka mówiła, ale jest droższa

zadzwoń tam, ja gadałam z panią Agnieszką, wszystkiego się dowiedziałam. Kiedyś gadałam z jakimś chłopakiem też, ale był nowy i trochę się nie dogadaliśmy, więc łap panią Agnieszkę. Na aukcjach allegro tej firmy z boku są nry telefonu.

Ja też ostatnio szukałam skórzanego wypoczynku i zresztą radziłam się w tej sprawie forumowiczów. Ostatecznie wybrałam Giallo - piękny mebel.

Niestety kosztuje on trochę więcej niż 3,5 tys. ale w salonie w którym go kupiłam były praktycznie same meble skórzane. Wejdź na ich stronę i popatrz sobie w ich katalogu ale też w zakładce z promocjami (http://www.ekoline.pl/35/promocje), bo jest tam wiele rzeczy w dobrych cenach. Ja tak przekonałam się do nich :D

Powodzenia!

NIe chcę kłamać, ale chyba 6 tygodni. W każdym razie nie było opóźnienia, jeżeli było to kwestia jednego lub dwóch dni. Niestety wywaliłam już maile, więc nie wiem kiedy dokładnie zamawialiśmy.

Z tej firmy brała jeszcze forumowiczka Mayland, zdaje się, kanapę juz użytuje, tylko nie cambrigde. Zanim zamówiłam dowiadywałam się u niej. Zdjęcia miała w galerii, ciemnych kanap o takich zupełnie szerokich bokach - chyba maxim.