Edyta M 09.03.2009 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hejka Szukam osob ktore moga podzielic sie ze mna swoimi doswiadczeniami z cyklu " Wybralem ogrzewanie i jestem zadowolony " . Czekam na odpowiedzi szczegolnie tych ktorzy swoje pierwsze sezony grzewcze maja juz za soba , a rachunki ........... nie przyprawiaja o zawrot glowy Dzieki Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 09.03.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hejka Szukam osob ktore moga podzielic sie ze mna swoimi doswiadczeniami z cyklu " Wybralem ogrzewanie i jestem zadowolony " . Czekam na odpowiedzi szczegolnie tych ktorzy swoje pierwsze sezony grzewcze maja juz za soba , a rachunki ........... nie przyprawiaja o zawrot glowy Dzieki Edyta M Grzanie: tanie - kominek łatwe - gaz i prąd przyjemne - odpowiedni okład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.03.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hejka Szukam osob ktore moga podzielic sie ze mna swoimi doswiadczeniami z cyklu " Wybralem ogrzewanie i jestem zadowolony " . Czekam na odpowiedzi szczegolnie tych ktorzy swoje pierwsze sezony grzewcze maja juz za soba , a rachunki ........... nie przyprawiaja o zawrot glowy Dzieki Edyta M Zacznij od napisania jakie masz możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.03.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hej dzieki za odpowiedz ! Mysle, ze pytasz o mozliwosci finansowe ?! Powiem tak wole teraz troche zainwestowac zeby pozniej oszczedniej sobie zyc Domek bedzie mial ok 150 m kw. z poddasze uzytkowym nie bedzie piwnicy dzialka ma 16 arow. Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 09.03.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hej dzieki za odpowiedz ! Mysle, ze pytasz o mozliwosci finansowe ?! Powiem tak wole teraz troche zainwestowac zeby pozniej oszczedniej sobie zyc Domek bedzie mial ok 150 m kw. z poddasze uzytkowym nie bedzie piwnicy dzialka ma 16 arow. Edyta Prawie na pewno nie chodziło o możliwości finansowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.03.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hej dzieki za odpowiedz ! Mysle, ze pytasz o mozliwosci finansowe ?! Powiem tak wole teraz troche zainwestowac zeby pozniej oszczedniej sobie zyc Domek bedzie mial ok 150 m kw. z poddasze uzytkowym nie bedzie piwnicy dzialka ma 16 arow. Edyta Miałem na myśli możliwości techniczne Jeśli masz na działce gaz ziemny to dla większości będzie właściwy stosunek kosztów do włożonego wysiłku. Ja onegdaj nie miałem rury z gazem pod domem i wybrałem kocioł miałowy. Obecnie rurę mam, ale z tym kotłem zostanę jeszcze jakiś czas. Albo mi sie w końcu znudzi, albo będę musiał kupić nowy kocioł. To będzie właściwy moment na zmianę systemu ogrzewania. wszystko to jest sprawą lokalnych warunków i indywidualnych upodobań i przyzwyczajeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.03.2009 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hej dzieki za odpowiedz ! Mysle, ze pytasz o mozliwosci finansowe ?! Powiem tak wole teraz troche zainwestowac zeby pozniej oszczedniej sobie zyc Domek bedzie mial ok 150 m kw. z poddasze uzytkowym nie bedzie piwnicy dzialka ma 16 arow. Edyta Miałem na myśli możliwości techniczne Jeśli masz na działce gaz ziemny to dla większości będzie właściwy stosunek kosztów do włożonego wysiłku. Ja onegdaj nie miałem rury z gazem pod domem i wybrałem kocioł miałowy. Obecnie rurę mam, ale z tym kotłem zostanę jeszcze jakiś czas. Albo mi sie w końcu znudzi, albo będę musiał kupić nowy kocioł. To będzie właściwy moment na zmianę systemu ogrzewania. wszystko to jest sprawą lokalnych warunków i indywidualnych upodobań i przyzwyczajeń. Hej ! Mam gaz ziemny na dzialce , moze napisze jaka ja mam propozycje ogrzewania domu , wtedy moze ustosunkujesz sie do tego Rekuperator + GWC , kociol kondensacyjny gazowy ( BROTJE ) , podlogowka pod plytkami , kaloryfery w sypialniach i na poddaszu , kominek (DGP) i dobre ocieplenie domku . http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=141&a=344&sid=5&odbicie=1 . Po zmianach bedzie wiekszy o jakies 10 m kw. Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.03.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Hej dzieki za odpowiedz ! Mysle, ze pytasz o mozliwosci finansowe ?! Powiem tak wole teraz troche zainwestowac zeby pozniej oszczedniej sobie zyc Domek bedzie mial ok 150 m kw. z poddasze uzytkowym nie bedzie piwnicy dzialka ma 16 arow. Edyta Prawie na pewno nie chodziło o możliwości finansowe Hej ! Jak masz mozliwosci finansowe to i technicznie sie wpasujesz , a moze tak dobra rada dla kolezanki budujacej domek , a nie tylko kasliwa uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 09.03.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Jak chcesz ogrzewanie tanie to kup kocił na wszystko, jak chcesz łatwe i w miarę tanie to piec z podajnikiem lub gaz, a jak łatwe i przyjemne to prąd + kominek i winko dla relaksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 09.03.2009 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Jak chcesz ogrzewanie tanie to kup kocił na wszystko, jak chcesz łatwe i w miarę tanie to piec z podajnikiem lub gaz, a jak łatwe i przyjemne to prąd + kominek i winko dla relaksu. hej ! Wiecej konkretow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 10.03.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Jak chcesz ogrzewanie tanie to kup kocił na wszystko, jak chcesz łatwe i w miarę tanie to piec z podajnikiem lub gaz, a jak łatwe i przyjemne to prąd + kominek i winko dla relaksu. hej ! Wiecej konkretow chodzi o winko? to zależy co kto lubi... trudno sprecyzować i wstrzelić się w czyjeś gusta chyba wszystko na temat zostało powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.03.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Hej dzieki za odpowiedz ! Mysle, ze pytasz o mozliwosci finansowe ?! Powiem tak wole teraz troche zainwestowac zeby pozniej oszczedniej sobie zyc Domek bedzie mial ok 150 m kw. z poddasze uzytkowym nie bedzie piwnicy dzialka ma 16 arow. Edyta Prawie na pewno nie chodziło o możliwości finansowe Hej ! Jak masz mozliwosci finansowe to i technicznie sie wpasujesz , a moze tak dobra rada dla kolezanki budujacej domek , a nie tylko kasliwa uwaga W moim poście nie ma kąśliwości... próbowałem cię naprowadzić na kierunek rozważań, jak się okazało-słusznie przeze mnie przewidziany... Rad w tym temacie wolę nie udzielać-są lepsi ode mnie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 10.03.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 pierwsze sezony grzewcze maja juz za soba , a rachunki ........... nie przyprawiaja o zawrot glowy :cry:Edyta M PC, rachunki za obecny, drugi sezon od 200 do 330 zł/m-c (mnie od tego głowa nie boli). Domek ma powyżej 200m2, 810 m3, duże przeszklenia. Tylko że o gazie to mogłem (i nadal moge) pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.03.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Hej dzieki za odpowiedz ! Mysle, ze pytasz o mozliwosci finansowe ?! Powiem tak wole teraz troche zainwestowac zeby pozniej oszczedniej sobie zyc Domek bedzie mial ok 150 m kw. z poddasze uzytkowym nie bedzie piwnicy dzialka ma 16 arow. Edyta Prawie na pewno nie chodziło o możliwości finansowe Hej ! Jak masz mozliwosci finansowe to i technicznie sie wpasujesz , a moze tak dobra rada dla kolezanki budujacej domek , a nie tylko kasliwa uwaga W moim poście nie ma kąśliwości... próbowałem cię naprowadzić na kierunek rozważań, jak się okazało-słusznie przeze mnie przewidziany... Rad w tym temacie wolę nie udzielać-są lepsi ode mnie... pozdrawiam Dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 10.03.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Hej !!! DECYZJA PODJETA bedzie POMPA CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 10.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Hej !!! DECYZJA PODJETA bedzie POMPA CIEPLA szybko żeby nie było łatwo to teraz "JAKĄ PCi??" a zaraz potem: KTÓRĄ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 10.03.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Hej !!! DECYZJA PODJETA bedzie POMPA CIEPLA To faktycznie tania wersja przeszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 10.03.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Hej !!! DECYZJA PODJETA bedzie POMPA CIEPLA To faktycznie tania wersja przeszła oj e-mandzia aleś szybko koleżankę edytę M doceniła w ZMF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 10.03.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 oj e-mandzia aleś szybko koleżankę edytę M doceniła w ZMF... - nie mogłam się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.03.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Hej !!! DECYZJA PODJETA bedzie POMPA CIEPLA mąz juz wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts