wojtas122 26.02.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Nie rozumiem takich ludzi, którzy w nocy robią remonciki , w nocy przyjmują znajomych i zachowują się tak jakby mieszkali w wielkiej willi. W dzień śpią a w nocy wkurzają innych swoim życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka84 13.01.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Hej, ja tez mam problem z sąsiadami w bloku z góry. Mieszkam kilka lat w swoim mieszkaniu, w którym nie mogę odpocząć psychicznie. Fajny , ładny blok tylko dobijający hałas pochodzący od sąsiadów. Słychać wszystko....Mam wrażenie, że mam podwójne życie. Płacz dziecka, wzloty i upadki uczuciowe sąsiadów, przesuwanie krzesła, wszelkie uderzenie itp...Ale najgorsze jest hałas chodzenia, a dokładnie te dudnięcia (uderzenia ). Żeby jeszcze chodzili spokojnie, stonowanie, tak…normalnie. A oni biegają , szybkim krokiem chodzą w jedno i drugą strone. Ludzie wykształceni, ale czasami mam wrażenie że po kilku krokach zapominają po co szli i się cofają i znów lecą. Niby to dzieci latają non stop ale to nieprawda. Kilka razy prosiłam , żeby pamiętali że ludzie mieszkają pod nimi. Okazało, że zrobili sobie klejoną podłogę bezpośrednio na beton , bez żadnego podkładu. A grubość podłogi 2 mm. Nowość, Tak czasami myślę, jak można takie coś zrobić w bloku – nie zastosować żadnego wyciszenia. Ludzie bez wyobraźni. A najgorsze że ktoś inny musi cierpieć. Ciekawostka – w innych krajach, mieszkańcy w bloku mają obowiązek zastosowania podkładu pod podłogę. Dobrze by było, żeby taki obowiązek wszedł w Polsce. Może by ułatwiło to nam życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka84 29.04.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Wkurzają mnie ci sąsiedzi z góry. Minęło tyle czasu a tu nic się nie zmieniło. Nadal chodzą dynamicznie po super cienkiej (2 mm) cienkiej podłodze. Jak ktoś decyduje się na taką podłoge to niech nauczy się cicho chodzić. I niech montuje sobie takie cuda na parterze lub w domu. A czy ktoś może mi poradzić co mogę zrobić by wyeliminować te hałasy. Może są jakieś przepisy które pomogą mi rozwiążać ten problem. Bo nie stać mnie na zmianę mieszkania a chiała bym normalnie fukcjonować i odpoczywać w własnym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekma 01.05.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 z akustyką i wielką płytą nie wygrasz niestety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka84 02.05.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Wielka płyta rozumiem, ale mieszkam w nowym bloku (ok.5 lat) i wydaję mi się, że przez brak normalnej podłogi (z zastosowaniem jakimkolwiek podkładem) u sąsiadów z góry jest przyczyną tych hałasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikol12 05.05.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Jak w temacie .Blok z wielkiej płyty strasznie słychać sąsiadów z góry zwłaszcza w ubikacji łazience i kuchni przez otwory grawitacyjne wentylacyjne a nie jakieś krzyki zwykła rozmowa czasami jest tak głośno ze nie słyszymy własnych rozmów .2 słychać przez sufit w średnim i małym pokoju .Codziennie ten moher( nie żadna babcia ) budzi nas o przed piąta jak się wybiera do kościoła , potem praca chałupnicza ciągle coś pierze przesuwa i tak cały dzień zero spokoju .Czasami mi sie wydaje ze te ciecie nas podsłuchują.Nie skutkują ani ciekawe epitety wypowiadana pod ich adresem na klopie ( słychać jak wchodzą do kibla ,wodę i głosy) ani interwencje następna chyba z nożem będzie .Czasami mi sie wydaje jak by oni mieszkali z nami w 1 pomieszczeniu.Pytanie w jaki sposób mogę choć trochę zniwelować uciążliwe odgłosy sąsiada z góry i jaki by był koszt takich zabiegów.Mozna takie coś zgłosić do spółdzielni blok nie jest nowy lata 80 - te .Na nowe mnie nie stać. W nocy i z samego rana dosłownie masakra słychać nawet jak się delikatnie na łóżko przewraca z boku na bok .Wydaje mi sie ze oni tez nas słyszą nie wydaje mi sie nawet jetem pewien .Zero prywatności . Zmienić mieszkanie ale nigdy nie wiadomo czy się gorzej nie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 05.05.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 z akustyką i wielką płytą nie wygrasz niestety.. to właśnie w wielkiej płycie jest ciszej niż w nowych ynwestycjach, tfu, blokach - ścianki i stropy są tak cienkie jak dopuszczają to przepisy, deweloper, tfu, budowlaniec nie da ani grama betonu, cegły czy GK więcej niż to absolutnie wymagane; na prezentacjach, w folderach wszystko pięknie, a w realu okazuje się że kiszka i że nowy blok to mistrzowski popis budowania minimalistycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka84 06.05.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 czyli co...mamy się po prostu do tego przyzwyczaić. Jakiś absurd. Tyle ludzi sie skarży na to a przepisy budowlane pozwalają na takie rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikol12 12.05.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Nie ma jak sąsiad;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynkamm 12.07.2015 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 z tego co piszesz widzę, że problem mieszkania w wielkiej płycie i słuchania mimowolnie sąsiadów jest nie tylko moim problemem, zastanawiam się właśnie nad kupnem mieszkania gdzieś poza wrocławiem z ciekawą okolicą, może coś się uda wykąbinować, bo idzie szału dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 12.07.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Jeszcze mieszkam w "wielkiej płycie", mam jak każdy sąsiadów i widzę trochę inny problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Broda 12.07.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 A ja chciałem się dopytać odnośnie tej inwestycji chodzi o te osiedla parkdomaszczyn http://www.domaszczyn.com.pl/ ?? czy coś jeszcze tam jest. Ciekawie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts