lukesz 09.03.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 muszę wybrać firmę produkująca styropian i klei tylko nie mam pojęcia jaka???proszę o wyrażenie swoich doświadczeń w tym temacie potrzeba mi tego troszkę bo aż na 500m2nie wiem na jakie firmy postawić wymagania to na pewno: równość płyty styropianowej cena jakas przystępna twardość płyty z obserwacji zauważyłem ze , nimo ze styropian ma oznaczenie EPS70 różni się twardością badania przeprowadziłem na składzie budowlanym można to było zauważyć ściskając ręka tafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 09.03.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Moje doświadczenie to dwa domy Austrothermem w odstepach 2 lat(więc dwie partie materiału). 12 cm pióro wpust. Idealnie prosty a cena teraz to chyba koło 100 zł więc chyba Ok. Panowie od ociepleń mówili że czasem płyty styro są powyginane jak łódki. U mnie było Super, ale moze miałem szczęście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 09.03.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, Przychylam się do pytania kolegi, Jakiej firmy styropian wybrać na poszczególne docieplenia (podłoga fundament garaż strop ściana) Macie jakiąś sprawdzoną firmę? Może coś ktoś doradzi. TermoOrganika, Swisspor, Styropmin, ISOver, Austhrotem, itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 09.03.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 W/g mnie AUSTROTERM frezowany + klej firmowy KABE http://www.allegro.pl/item554394198_styropian_austrotherm_eps040_fasada.html Taki miałem i bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czester-79 09.03.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 U mnie styropian gold sciana termo Organika frezowane 12 zadanych krzywizn wszystko bylo proste ,klej,siatka,grunt Greinplast i tez sprawuje się ok mogę polecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.03.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 U mnie styropian i klej Knauf. Do zbrojenia klej dodatkowo z włóknami szklanymi, też Knauf. Jeszcze nie wiem, jak to będzie, bo dopiero zamówiłem - dostawa w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 13.03.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ja ocieplałam Thermo Organiką Silwer bez PW grubość 15cmI sporo sztuk było naprawdę krzywe, max odchylenia 1cm.Krzywość polegała na wygięciu w łuk wzdłuż dłuższego boku. Jeżeli zdecydujecie się na ten produkt, wynegocjujcie u sprzedawcy wymianę wszystkich krzywych płyt lub ich zwrot. U mnie wyszło blisko 12 paczek krzywych płyt... czyli ok 48szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 13.03.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Jeżeli chodzi o równą powierzchnię płyty to zdecydowanie AUSTROTHERM, w tej kategorii nie ma sobie "równych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukesz 13.03.2009 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 klej do styropianu izolbet 13.51złklej do siatki mapei 20.50złkołek 10x160 0.33złnarożnik al+siatka 3m 3.24złsiatka za 1 m2 1.49złstyropian FS15 10cm zakład austrotherm 115zł za m3 mam już u siebie cena z dowozem myślicie ze dobrze kupiłem ???????chodzi mi o ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.03.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ja ocieplałam Thermo Organiką Silwer bez PW grubość 15cm I sporo sztuk było naprawdę krzywe, max odchylenia 1cm. Krzywość polegała na wygięciu w łuk wzdłuż dłuższego boku. Oznacza to, że materiał z termoorganiki jest koszmarnej jakości. Dopuszczalne odchyłki to max 5 mm, a i to za dużo. http://forum.muratordom.pl/uwaga-na-styropian-termoorganika,t110993.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.03.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam ,tylko AUSTROTHERM i klej KABE ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Styro KNAUF Therm bez pióro-wpustuKleje, siatka, grunt WEBERWszystko idealnie. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.03.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A ktoś słyszał o systemie dociepleń Baumit'a?Znajomy mi proponuje ale nie wiem co o nim sądzić. Na forum wcześniej się z nim nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Axepath 11.05.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A ktoś słyszał o systemie dociepleń Baumit'a? Ja mój system oparłem o klej Kam Relius-BASF oraz siatkę Baumit, którą doradził mi teść pracujący przy ociepleniach. Wybrałem siatkę Baumita z uwagi na większą elastyczność tej siatki, co jest pomocne przy układaniu a jednocześnie pewnie lepiej znosi ewentualne naprężenia. Aktualnie siatka jest nakładana na elewację. Płaciłem 3,2 pln za metr (w 2008 roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablos73 04.01.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 U mnie styropian gold sciana termo Organika frezowane 12 zadanych krzywizn wszystko bylo proste ,klej,siatka,grunt Greinplast i tez sprawuje się ok mogę polecić... też słyszałem, że jest calkiem dobry, a co sadzicie klejach termoorganiki? Ja jeszcze zastanawiam sie nad kupnem styropianu Genderki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.01.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 też słyszałem, że jest calkiem dobry, a co sadzicie klejach termoorganiki?mój ociepleniowiec kiedyś mi wspominał, że te kleje termoorganiki są całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablos73 04.01.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 też słyszałem, że jest calkiem dobry, a co sadzicie klejach termoorganiki?mój ociepleniowiec kiedyś mi wspominał, że te kleje termoorganiki są całkiem całkiem. a ktory styropian jest lepszy jeżeli chodzi o jakość, przewodzenie itp. Zastanawiam sie nad dalmatynczykiem termoorganiki i genderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 04.01.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam Zakończyłem ocieplenie na poczatku grudnia. Styropian jaki zakupiłem to Genderka 13 cm z tym, wziąłem ten cieplejszy EPS 80-038 Fasada. Ma lepsze parametry i oczywiście trochę droższy, ale jak wziołem do ręki ten i zwykły tj EPS 100 - 040 to ewidentnie "czuć" różnicę w twardości. Klej i siatkę zakupiłem Baumit. Klejowo-szpachlowa zaprawa nazywa się Duo Contact. Dobra jakość za rozsądną cenę. Pozdrawiam w.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.01.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 też słyszałem, że jest calkiem dobry, a co sadzicie klejach termoorganiki?mój ociepleniowiec kiedyś mi wspominał, że te kleje termoorganiki są całkiem całkiem. a ktory styropian jest lepszy jeżeli chodzi o jakość, przewodzenie itp. Zastanawiam sie nad dalmatynczykiem termoorganiki i genderka tu masz info: http://forum.muratordom.pl/uwaga-na-styropian-termoorganika,t110993-120.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
27sopel 07.01.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 a ktory styropian jest lepszy jeżeli chodzi o jakość, przewodzenie itp. Zastanawiam sie nad dalmatynczykiem termoorganiki i genderka Ja bym wybrał styropian z termo organiki ma najlepszy współczynik przewodzenia ciepła a szczególnie platinium + Kleje T O ma naprawde dobre. Ale to zależy ile chcesz wydać genderka bedzie tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts