Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

chcę położyć 25 cm styropianu, czy robią taki gruby?

czy trzeba położyć 10+10+5?

porszę o poradę na ten temat

Widziałem nawet 35 cm. z Termo Organiki. Na hurtowniach napewno nie będą mieć takiej grubości ( na składach mają standartowe wymiary) będziesz musiał zamówić.Bez problemów zrobią Ci taki. :o

• 2 weeks później...
A po co 2 warstwy? wiecej roboty i bardzo niepraktyczne, przeciez mozna zamowic 25cm frezowane i efekt mamy taki sam.
A po co 2 warstwy? wiecej roboty i bardzo niepraktyczne, przeciez mozna zamowic 25cm frezowane i efekt mamy taki sam.

Bo mniej odpadów i tańszy styropian.

A trochę więcej przy tym roboty.

jak to tańszy? m3 to m3.... tak przynajmniej powinno być. Nie spotkałem się aby ktokolwiek chciał dopłatę za większą grubość. Tylko 1cm czasami jest droższy na 1m3. A czy mniej odpadów... nie sądzę
  • 3 weeks później...
jak to tańszy? m3 to m3.... tak przynajmniej powinno być. Nie spotkałem się aby ktokolwiek chciał dopłatę za większą grubość. Tylko 1cm czasami jest droższy na 1m3. A czy mniej odpadów... nie sądzę

Za frez się dopłaca z tego co wiem.

• 2 months później...
Zdecydowanie austrotherm.Kleje i faktury elewacyjne najlepsze ma STO,tylko są bardzo drogie.Ja robiłem na Knaufie.Miałem ludzi,którzy bardzo długo byli na kontraktach w Niemczech i stwierdzili,że klej z Knaufa szczególnie do siatki jest rewelacyjny i w niczym nie ustępuje STO.U nas na Podkarpaciu bardzo popularny jest Greinplast.System dobry i polecany przez wykonawców.Nie jest zły,ale też nie tani.Na pewno lepszy od Atlasa,czy Kreisla,ale wykonawcy mają na nim dobre "bicie" i dlatego wszystkich do niego przekonują.Jeżeli zdecydujesz się na Knaufa,to siatkę bierz z Atlasu (żółta),ponieważ systemowa z Knaufa (niebieska) jest zbyt sztywna.