Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wzięlibyście do siebie synową/zięcia? :) zbudowaliście dom i

iga

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wrócę do tematu, chociaż o psach to ja też mogę godzinami :D

Z dzieciakami mieszka nam się dobrze, lubie gdy dom żyje kręcącymi sie po nim ludźmi. I lubię, gdy córki włączają mnie w swoje sprawy.

Ale, jeśli to tylko będzie możliwe nie zamieszkam z nimi w przyszłości.

Dla zdrowia psychicznego / a rezultacie fizycznego również / mojego i ich.

Nie wyobrażam sobie uczestniczenia we wszystkich aspektach codziennego życia ich rodzin. Nie należe do najwredniejszych, ale wiem, że wtrącałabym się. Nie powstrzymałabym się choćby od komentarzy - na różne tematy.

Jeśli nie będę widziała, słyszała za dużo to nasze relacje z pewnością będą zdrowsze. Córki wiedzą, że mogą liczyć na nasze wsparcie - wystarczy poprosić, porozmawiać. Wiedzą też już dzisiaj - chociaż jeszcze nie mają rodzin, że nie zamierzam wychowywać wnuków.

Pomagać, owszem będę. Ale codzienne "dreptanie" wokół córek, zięciów i wnuków -nie dla mnie!

Wiem, że życie czasami weryfikuje nasze pomysły, ale zrobię wszystko, żeby moje dzieci były szczęśliwe. Dlatego pozwolę im żyć własnym życiem.

Mam sznaucera miniature 7 letniego, jest caly czas w domu. Kupujac sznaucera pomysl, ze trzeba go conajmniej co 2 msc zawozic do salonu pieknosci :p , a to kosztuje, my za naszego placimy 65 zl, a duzy to pewnie z 2x tyle.

Hiszpan w ciagu dnia nie wysiedzi w domu ale wieczory i nocki to chetnie, bo kocha ludzi ale czesto kapia mu gluty z pyska i wiosna strasznie gubi siersc.

Jesli wybieg to musi miec tak zrobiony, ze widzi przod domu i wejscie zeby mogl obserwowac i pilnowac, no i wybieg musi miec spory.

Sznaucer siersci nie gubi wcale ale trzeba go trymowac co jakis czas, a jak sie naje to brode trzeba mu wytrzec :roll: .

Jak masz takie male dziecko i planujesz nastepne to z hiszpanem bedziesz musial uwazac ze wzgledu na jego wage, no ale psa bez wzgledu na to czy to bedzie jamnik czy hiszpan samego z malymi dziecmi sie nie zostawia, bo dzieci to tylko dzieci, a pies jak mu sie krzywde zrobi bedzie sie bronic.

Co do powitania i zabaw z hiszpanem to u nas plalka chodzi non stop.

Zycze trafnego wyboru :p

Sznaucera średniaka mają moi rodzice. Ma nawet własnego fryzjera :wink: o czym nie mogę powiedzieć ja. Olbrzyma mają nasi przyjaciele i uważam, że pies jest rewelacyjny. Wielki, spokojny, zupełnie inny niż średniak rodziców. Co do dziecka i psa to zupełna zgoda. Nigy nie zaufam żadnemu zwierzakowi na tyle aby go zostawić sam na sam z dzieckiem także ten problem jakby odpada. Co do ślinotoku to nam nie przeszkadza. W domu nie będziemy mieli laboratorium.

My cały czas myslimy, czytamy, pytamy, chodzimy na wystawy "dużych" psów i rozmawiamy z hodowcami. Niestety hodowcy mają jedną wadę/ a może zaletę...kazdy swój ogródek chwali czyli są mało obiektywni bo zakochani w swoich czworonogach :wink:.

no jak już tak lecimy.... to co za pare lat?

kredyty niespłacone, dzieci dorosłe

pluszku Ciebie zacytuję w skrócie, wybacz

Do 65 roku zycia bede spłacał kredyt wiec zarowno ja jak i żona pracowac musimy.

Od dzieci "uwolnie" sie najwczesniej koło 55 roku zycia?

Dziecko to dziecko. Jesli nie bedzie go stac na kupno (kredyt) czy wynajem to z domu nie wyrzuce, ale czy sie nie pozagryzami?

Mysle jednak, ze nas bedzie czekac sytuacja całkiem odwrotna.

Mlodzi ciągną do duzych miast, teraz samolotem łatwiej, szybciej i taniej ode mnie jest dostac sie do Londynu niż do Warszawy.

Angielskiego dzieci ucza sie juz w przedszkolu.

Bardzo bym sie dziwil gdyby dzieci chciały pozostac w rodzinnym domu.

To juz nie te czasy, nie te ograniczenia.

Predzej spodziewam sie, ze syn wyjedzie na Bahamy jako instruktor serfingu a córka po wymianie studenckiej na francuskim uniwersytecie przywiezie meża murzyna, pardon, afroamerykanina.

I natenczas można zgłębić język dodatkowy za free oraz tajniki kuchni teściowej dziecka własnego.

O wymianie wakacyjnej nie wspominam, bo to oczywiste. :D

I zupełnie fajnie zapowiada się przyjazd rodziny zięcia/synowej wraz z współplemiennymi na czele z kacykiem. :wink:

Jak z Francji to może już Afroeuropejczyka? :D

Nie wiem jak jest poprawnie, czytałem natomiast ostatnio, ze nazwanie ich murzynami jest obrazliwe i z powodow poprawnosci politycznej zalecany jest własnie "afroamerykanie".

Tak, a w Unii z tych powodów mają zabronić używania zwrotów "pan" i "pani" :lol:

Nie wiem jak jest poprawnie, czytałem natomiast ostatnio, ze nazwanie ich murzynami jest obrazliwe i z powodow poprawnosci politycznej zalecany jest własnie "afroamerykanie".

Tak, a w Unii z tych powodów mają zabronić używania zwrotów "pan" i "pani" :lol:

Ty doktorze będę teraz mówić, albo ty sprzedawczyni....czy tak Ty Cieszynianko ??

ale jaja :lol: :lol: :lol:

Ty doktorze będę teraz mówić, albo ty sprzedawczyni....czy tak Ty Cieszynianko ??

No tak właśnie podobno zalecją - ostatnio w Onecie było na ten temat :roll:

Ale jaja :lol:

No tak właśnie podobno zalecją - ostatnio w Onecie było na ten temat :roll:

Ale jaja :lol:

cos mi się o lewe ucho obiło (Fakty chyba to były), ale ja naprawdę myslłam, że se jaja robią :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

otóz to :D

Jak w Ameryce Afroamerykanie to w Europie Afroeuropejczycy :)

Gorsi jesteśmy w tej poprawności politycznej czy jak???/

:wink: :wink: :wink:

mój mąż już kupuje strzelbę a córa ma dopiero 12 lat :roll: A co będzie potem.. I co, taki potwór, co to dziecko zabrał, ma się jeszcze po domu pętać :lol:

Tak na serio - bo ja wiem, co będzie? Ale jeżeli nie będę musiała mieszkać z zięciem, to postaram się nie mieszkać.