kolorado 29.01.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 A posiada już ktoś Profi 40.1. MF (z multifiltrem)? Wcześniej planowałem 40.1, ale zakładam że MF jest lepszą opcją (co też potwierdził jeden z instalatorów.Z chęcią dowiem się czegoś więcej na temat tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.01.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Jaką to zaletę ma ten magiczny multifilter? Poza tym, że pewnie dojdzie Ci dodatkowy koszt związany z jego wymianą co jakiś czas? Raczej na pracę samej jednostki to on nie będzie miał jakiegoś szczególnego wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 30.01.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Jaką to zaletę ma ten magiczny multifilter? Po pierwsze opieram się na informacjach producenta, jak naprawdę jest staram się dowiedzieć właśnie tutaj. Multifiltr jest to samoczyszczący się filtr, czy trzeba go wymieniać - tego nie wiem. Pewnie, jak wszystko, po jakimś czasie trzeba będzie, ale zakładam że to okres raczej lat niż miesięcy. Wg producenta zaletą multifiltrów jest: • stałe podciśnienie, • bardzo dobra filtracja, • niskie koszty eksploatacji (brak worków filtracyjnych). A jak jest naprawdę to wy mi powiedzcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.01.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Jak zobaczylem na fotce te "wymiona" w tym filtrze, to pomyslalem, ze tam powinni dac albo jakies ciezarki, albo sprezynki. Okazalo sie, ze (jak pisze producent) sa tam sprezyny. Sama idea jest ciekawa, bo przy filtrze HEPA 2/3 smieci gromadzi sie w postaci "filcu" na samym filtrze. Jesli ten MF dal by faktycznie rade sie "otrzepac" z tego badziewia, to ma toto sznse dzialac. Tez czekam na opinie kogos, kto mial okazje pouzywac tego patentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.01.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Ech, to ja proszę o dwie pozytywne odpowiedzi: 1. że to działa2. że da się wstawić w miejsce obecnego filtra typu "garnek" (mój Profi prócz normalnego odkurzania mieszkania działa również jako odkurzacz warsztatowy i odciąg pyłu spod pilarki, więc filtr otrzepuję regularnie, zwykle jest wtedy zarośnięty na średnicę obudowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.01.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Ja do takikiego "ciezkiego" warsztatowego sprzatania podpinam separator. Ten sam ktorym czyszcze kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 01.02.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Przez pewien czas tak robiłem, ale w końcu dałem spokój. Separator to dość nieporęczny kloc, a w dodatku osłabiał mi ciąg, co w przypadku odsysania urobku spod pilarki tarczowej czyniło mi wyraźną różnicę. Pilarkę mam tanią, chińską, do moich potrzeb wystarcza, ale odciąg trocin jest w niej strasznie kiepski, nawet z podpiętym odkurzaczem "na wprost" przy dłuższym cięciu (mówię o amatorskich robótkach, "dłuższe cięcie" to już kilka formatek do wycięcia!) w warsztacie robi mi się siwo od pyłu, z separatorem było jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 31.03.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Zastanawiam się nad Profi 42 ewentualnie Optimus F16. Czy zestawy sprzątające w Profi (wąż szczotki itd) są mniej wiecej na tym samym poziomie jakościowym co inne firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 31.03.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Witam, wie ktoś może gdzie kupić worek do separatora? Najchętniej gdzieś w Warszawie lub okolicach. A może jakiś zamiennik by pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 14.08.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Orientuje się ktoś gdzie można kupić Profi 30.1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 16.08.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Tez czekam na opinie kogos, kto mial okazje pouzywac tego patentu. No ja się ostatecznie zdecydowałem i używam od ponad pół roku. Ale niewiele więcej mogę powiedzieć od tego, że ogólnie działa i daje radę póki co. Nie używam odkurzacza do jakichś strasznych zastosowań warsztatowych ani innych bardziej wymagających prac (zresztą imo od tego jest odkurzacz przemysłowy który także posiadam w kotłowni - pył, sadza, itepe). Pod "kopułę" jeszcze nie zaglądałem, ale w najbliższym czasie chyba zerknę na te "wymiona", chociaż spadku ciągu nie zaobserwowałem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.08.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Ja kupiłem prototyp przemysłowy profi z dwoma multifiltrami i separatorem cyklonowym. Bardzo cięzkie warunki pracy, odkurzacz wyciąga z mieszalnika około 60 kg mieszanki suchej piaskowo - cementowej . Działa bez kłopotu, filtry są czystsze niż w Kercherze z systemem otrzepywania filtra (NT55TACT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_Stepień 31.10.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Witam jestem nowy na forum a właśnie powoli zaczynam się rozglądać za OC. Instalacja w domu już jest 2 gn i maks 10m rury. Przejrzałem całe forum i większość korzysta z odkurzaczy Profi 30. Ja uderzam w cos większego i liderem jest 40 lub 42. Problem tylko z tym filtrem. czyszczenie nie jest miłe. I mam teraz pytanie czy ktoś stosował dodatkowo do modelu Profi 42 dodatkowy worek. Producent coś takiego przewidział, nie wiem tylko jak to wygląda w praktyce. Sprawdzałem też www producenta i maja w ofercie model Profi 43 z tym samym silnikiem co 42 ale z zastosowaniem worka. Jak ogólnie sprawdzają sie parciane worki do 30 ile przepuszczają kurzu. Domyślam się że model 43 nie posiada dodatkowego filtra przed silnikiem i może byc problem z jego zabrudzaniem przez przepuszczający już worek. Najlepszym rozwiązaniem byłoby model 42.1 z wyjętym filrtem samoczyszczącym a w zamian tego założony worek, ale czy sie tak da. Mam obawę że dołożenie do PROFI 42.1 dodatkowo worka mocno go osłabi . W modelu 42.1 worek + filtr Hepa byłby najlepszym dla mnie rozwiązaniem. Prośba o odpowiedź Pozdrawiam Edytowane 31 Października 2016 przez Michał_Stepień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymalny 02.11.2016 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Czy ktoś może mi coś napisać o jakości odkurzaczy profi? Cena jest dobra ale co z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 02.11.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Czy ktoś może mi coś napisać o jakości odkurzaczy profi? Cena jest dobra ale co z jakością? Hmm... jesteś w wątku, który tych odkurzaczy dotyczy - wystarczy go przeczytać, i trochę się dowiesz. Edytowane 2 Listopada 2016 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikm 04.11.2016 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Czy ktoś może mi coś napisać o jakości odkurzaczy profi? Cena jest dobra ale co z jakością? Jaka cena taka jakość a jakość zestawu sprzątającego możesz przyrównać do odkurzacza z marketu za 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymalny 05.11.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymalny 05.11.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 To wszystko na ten temat. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 05.11.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 To wszystko na ten temat. Dzięki! Dobre - na podstawie tak lakonicznej opinii (nawet nie wiadomo, czy użytkownika) już masz wyrobione zdanie Gratuluję ! To sobie obiektywnie pogadaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymalny 05.11.2016 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Dobre - na podstawie tak lakonicznej opinii (nawet nie wiadomo, czy użytkownika) już masz wyrobione zdanie Gratuluję ! To sobie obiektywnie pogadaliście. Zgłebiłem temat w międzyczasie i chciałem po prostu zakończyć wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts