Pyxis 20.01.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ja co prawda dopiero 1,5roku uzywam, ale za to bezproblemowo. Model PROFI 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 20.01.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ja co prawda dopiero 1,5roku uzywam, ale za to bezproblemowo. Model PROFI 42. Witam Wlasnie zastanawiam sie nad zakupem OC. Dom o powierzchni 170m2. 4 gniazdka + szufelka. Odleglośc okolo 25 m 1. Beam SC 335 2. Enke CMO12IS 3. VACUFLO FC570 4. Profi 42 - po opiniach na tym forum mocno zastanawiam sie nad tym modelem. cena! W domu mamy alergika. Kazdy montazysta poleca inna firme i ma inne zdanie. Juz mam metlik. Czy ktos moglby mi cos doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Tu musisz sama wybrac. Mi jest trudno sobie wyobrazic, zeby w dzialaniu jakies markowe produkty w tym przypadku mogly wygrac. Wiekszego ciagu nie potrzebuje. Pozostaje sprawa trwalosci i awaryjnosci. Patrzac na roznice cen, to sobie spokojnie moge za 5 lat ten moj wyrzucic i kupic nowy, a i tak bede do przodu w kasie (mysle, ze nie bedzie takowej potrzeby jednak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 20.01.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ja co prawda dopiero 1,5roku uzywam, ale za to bezproblemowo. Model PROFI 42. ja chyba coś ponad rok model ten sam i problemów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.01.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Tu musisz sama wybrac. Mi jest trudno sobie wyobrazic, zeby w dzialaniu jakies markowe produkty w tym przypadku mogly wygrac. Wiekszego ciagu nie potrzebuje. Pozostaje sprawa trwalosci i awaryjnosci. Patrzac na roznice cen, to sobie spokojnie moge za 5 lat ten moj wyrzucic i kupic nowy, a i tak bede do przodu w kasie (mysle, ze nie bedzie takowej potrzeby jednak). Gwarancja na niego jest 5 lat. Co najwyżej dostaniesz nowy. Mój popsuł się w tym roku (3 lata). Przyjechał wezwany przez nich kurier, po 4 dniach maiłem odkurzacz z nowym silnikiem i nową gwarancją. Oczywiście po 3 latach nie miałem faktury ale nie robili z tego problemu- sama karta gwarancyjna wystarczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A no to widzisz, tez cenna uwaga. To IMHO duzy plus, jesli takie podejscie do spraw gwarancyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 20.01.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A no to widzisz, tez cenna uwaga. To IMHO duzy plus, jesli takie podejscie do spraw gwarancyjnych. Zdecydowalam sie na model 42.1. Dziekuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek-Krakow 22.01.2014 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Dzięki za info coulignon.Wiec teraz pozostaje jedynie 1 dylemat: czy brać profi czyli najtańszy z odwróconym workiem czy ładować kupę kasy w rozwiązanie bez worka?Chyba nie ma sensu przepłacać....O wiele łatwiej jest jednak kupować zwykły odkurzacz niż OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.01.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 moim zdanie tylko ze zwykłym fizelinowym workiem (profi 30.1) albo z cyklonem. Odwrócony worek to pomyłka. Jest samoczyszczący co oznacza że raz na jakiś czas trzeba go samemu oczyścić Ja mam ze zwykłym workiem. Raz na 4-5 miesiący wyrzucam i zakładam nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek-Krakow 22.01.2014 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Rozmawiałem właśnie z producentem, poleca mi 42 lub 42.1, cyklon i brak worka odwróconego. Co prawda koszt filtra hepa 60pln ale wymienny średnio co 1,5 - 2 lata więc nie tak źle, bo w komplecie są 2, więc można pracować 3-4 lata. Dobrze że serwis sprawnie działa. Różnica między 42 a 31.1 jest spora, na zdrowy rozsądek najtańsze i dobre rozwiązanie to faktycznie 30.1, za 900zł można worków dokupić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.01.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 a po co filtr hepa w odkurzaczu który wyrzuca powietrze na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.01.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 a po co filtr hepa w odkurzaczu który wyrzuca powietrze na zewnątrz? Na wypadek gdyby przy wyrzutni bawiły się dzieci...albo dorośli....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek-Krakow 22.01.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) W sumie to dają za darmo to chyba trzeba się cieszyć że jest A jaki jest koszt worka do odkurzacza? 10-20 zł czy więcej? Ok, na stronie producenta jest 5,5 zł za sztukę, więc jeżeli koszt na rok to 4 sztuki czyli 20 zł, to te 900zł dopłaty za cyklon będą się dłuuuuuuuuuugo zwracać Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Jarek-Krakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.01.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 a po co filtr hepa w odkurzaczu który wyrzuca powietrze na zewnątrz? Zeby elewacji nie kurzyc przy wyrzutni. To jedyny filtr w modelu 42,. Jakis byc musial, to dlaczego nie akurat taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekamrat 02.02.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Pyxis napisałJa mam 42.Lepszy w znaczeniu skuteczniejszy, czy ktory sie latwiej czysci? Bo jedli chodzi o czyszczenie, to akcje z workiem "samoczyszczacym" widzialem na YT a czyszczenie swojego znam z autopsji. IMHO jeden grzyb. Teraz to bym chyba szukal takiego z papierowym workiem. Witam kolegów,rozważam zakup Profi 30.1 albo 42co byście polecili ( kolega napisał jak powyżej że czyszczenie 42 jest uciązliwe - czy to prawda ?)Domek ma 180m2, 4 gniazda + 1 szufladkaa co do długości przewodu magistralnego to nie rozumiem czy trzeba liczyć najdalej odsunięte gniazdo czy sumować całośćdzięki za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 03.02.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Pyxis napisał Ja mam 42. Lepszy w znaczeniu skuteczniejszy, czy ktory sie latwiej czysci? Bo jedli chodzi o czyszczenie, to akcje z workiem "samoczyszczacym" widzialem na YT a czyszczenie swojego znam z autopsji. IMHO jeden grzyb. Teraz to bym chyba szukal takiego z papierowym workiem. Witam kolegów, rozważam zakup Profi 30.1 albo 42 co byście polecili ( kolega napisał jak powyżej że czyszczenie 42 jest uciązliwe - czy to prawda ?) Domek ma 180m2, 4 gniazda + 1 szufladka a co do długości przewodu magistralnego to nie rozumiem czy trzeba liczyć najdalej odsunięte gniazdo czy sumować całość dzięki za podpowiedzi Pozdrawiam Mierzysz najdłuższy odcinek, nie ma odkurzaczy doskonałych każdy musisz czyścić tylko w jednych jest to mniej a rugich więcej upierdliwe. Oczywiście dochodzi różnica w cenie gdzie te bardziej upierdliwe są nieco droższe. Wybór oczywiście należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arekamrat 03.02.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Zdecydowałem się na 42 Sprzedawca mówił że podesłali mu takie sztuki do których można podpiąć worek samoczyszczący, jakby co to będę eksperymentował Co do ceny to 1600 za kpl ( separator, końcówki, i 9m rury z włącznikiem +montaż odkurzacza) to nie jest wygórowana cena. Wszytko w sumie okaże się w odkurzaniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 04.02.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Zdecydowałem się na 42 Sprzedawca mówił że podesłali mu takie sztuki do których można podpiąć worek samoczyszczący, jakby co to będę eksperymentował Co do ceny to 1600 za kpl ( separator, końcówki, i 9m rury z włącznikiem +montaż odkurzacza) to nie jest wygórowana cena. Wszytko w sumie okaże się w odkurzaniu Pozdrawiam Będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stulp 04.02.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Zdecydowałem się na 42 Sprzedawca mówił że podesłali mu takie sztuki do których można podpiąć worek samoczyszczący, jakby co to będę eksperymentował Co do ceny to 1600 za kpl ( separator, końcówki, i 9m rury z włącznikiem +montaż odkurzacza) to nie jest wygórowana cena. Wszytko w sumie okaże się w odkurzaniu Pozdrawiam Gdzie kupowałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiloss19 11.02.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 i jak ten 42 sie sprawuje??? , ja tez bede kupowal , zastanawiam sie nad 30.1 i na 42 , nie wiem ktory bedzie ,,lepszy,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts