Lukasz_Zielinski 01.12.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 zygi i co? Napisz proszę dalszą relację... Prawdopodobnie będzie tak jak z jednostką zamontowana u mojej znajomej, gdzie winny był użytkownik ktory po 6 miesiącach uzytkowania nie wymienił filtra.... dajcie spokoj... jednostka z gwarancji wrociła bez naprawiania bez poinformowania wogole o moliwości naprawy na koszt użytkownika Coraz więcej absurdów czytam o jednostkach, co prawda udalo się ja naprawić domowym sposobem u lokalnego magika ale nie dał on wiary jak można tak odchudzić silnik. Stwierdził ze silnik pochodzi ze 2 lata i trzeba będzie wymieniać albo go przewinąc. Z mojego doświadczenia nie znam osoby w 100% zadowolonej z użytkowania tego typu jednostek i prawde mówiać podejrzewam ze większość tutaj opini napisali pracownicy firmy ( pewnie ich ze 100 pracuje ) także jeszcze troche poczytamy o tym opini. Ale dla tych wszystkich niedowiarków SLNIK ktory nazywa się "ECO " znaczy tandeta tylko nazwana ładniej. Nie są to silniki AMETAK tylko silniki AMETEK ECO dyskretna różnica Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.12.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Z mojego doświadczenia nie znam osoby w 100% zadowolonej z użytkowania tego typu jednostek i prawde mówiać podejrzewam ze większość tutaj opini napisali pracownicy firmy ( pewnie ich ze 100 pracuje ) także jeszcze troche poczytamy o tym opini. Ja uzywam 2 lata i jak na razie wszystko OK. Czysze 2x do roku. Z tymi "pracownikami", to masz chyba jakas lekka paranoje, ale to mozna leczy na otwartym oddziale. PS. Troszke mi sie wyjasnilo. Jak widze jestes sprzedawca odkurzaczy i nieudolnie walczysz tu o chleb Witam, spokojnie wystarczy z zapasem, zakładałem już takie 2 w mojej okolicy gdzie robiłem instalację i tak do 5-6 gniazd jest idealny, bo zamocny to też nie za dobrze, natomiast jak miałem 8 gniazd to pan który je sprzedaje polecił mi wziąć mocniejsza jednostkę Fc600 i w tamtym przypadku miał rracjębo klienta taka zadowolona że aż szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.12.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Coraz więcej absurdów czytam o jednostkach, co prawda udalo się ja naprawić domowym sposobem u lokalnego magika ale nie dał on wiary jak można tak odchudzić silnik. Stwierdził ze silnik pochodzi ze 2 lata i trzeba będzie wymieniać albo go przewinąc. Czyli co dwa lata będziesz miał nowy odkurzacz. Bo gwarancja na silnik to 5 lat To teraz rzeczywiste a nie wymyślone przejścia z serwisem: poniedziałek - telefon do serwisu, zgłoszenie dziwnej pracy odkurzacza - kurier zabiera odkurzacz tego samego lub następnego dnia wtorek - nerwowe poszukiwania dowodu zakupu. Nie znalazłem. Kupowałem przez allegro w sklepie Profi. Zadzwoniłem - odszukali po nazwisku. piątek - odkurzacz wraca w wymienionym silnikiem. Nie chcę tego pisać w formie laurki - odkurzacz miał 3 lata i chyba nie powinien paść. Ale przy takim podejściu serwisu do sprawy może padać co dwa lata - mi to zwisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.12.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Właśnie przyjechał do mnie Profi 42.1 wybrany po lekturze tego wątku i przyszedłem wrażeniami się podzielić +1) Jezusie, jaki toto ma ciąg!!!!!! Sprawdzałem go póki co jeszcze bez podłączenia do instalacji, ale o ile ta nie zdławi go zbyt mocno, ten odkurzacz będzie w stanie wessać wszystko, łącznie z dywanem, kotem i kapciami gospodarza domu, nie wiem, czy tradycyjnie montowana na rurach do odkurzacza klapka do osłabiania ciągu nie będzie tutaj musiała być ciągle otwarta, żeby "parkietowa" ssawka odkurzacza najzwyczajniej w świecie do podłogi się nie przysysała zbyt mocno Mój stary, zelmerowski Jupiter, który do tej pory uważałem za odkurzacz z bardzo dobrym ciągiem może pospołu z odkurzaczem przemysłowym używanym w warsztacie dałby porównywalną siłę ssania. Każdy z nich oddzielnie nawet się nie umywa. -2) Szczerze mówiąc nie podoba mi się system wieszania tego odkurzacza. On na pewno jest wygodny do częstego zdejmowania odkurzacza, ale na litość boską, po co miałbym go zdejmować? O wiele sensowniejsze wydawałoby mi się trwałe mocowanie na sztywno (ew. przez jakąś gumową amortyzację), niż na tej blasze, na której odkurzacz po pierwsze się rusza, po drugie przy nieostrożnym kombinowaniu z pełnym pojemnikiem nie wiem, czy nie istnieje ryzyko jego zrzucenia. -3) System zakładania pojemnika też mogliby dopracować, bo obecnie trzeba celować w kołnierz uszczelki. Wystarczyłaby prosta zmiana jej profilu, ew. dodanie jakiejś usztywnionej kryzy naprowadzającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.12.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Mocno ssie. To lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aspilusa 12.12.2014 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Ten model ma prawie 40kpa , mocy ssącej się nie zmierzy, jeśli ktoś chce mocny odkurzacz za mała kasę to można się skusić. Co do awaryjności różnie piszą ale czy prawdę, najlepiej się samemu przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara54 18.12.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 (edytowane) kazdy decyduje jaki wybrac odkurzac i jednemu odpowiada profi innemu vacuflo itp Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Barbara54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Zielinski 17.01.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Ja uzywam 2 lata i jak na razie wszystko OK. Czysze 2x do roku. Z tymi "pracownikami", to masz chyba jakas lekka paranoje, ale to mozna leczy na otwartym oddziale. PS. Troszke mi sie wyjasnilo. Jak widze jestes sprzedawca odkurzaczy i nieudolnie walczysz tu o chleb Tak, jestem monterem odkurzaczy centralnych i się tego nie wstydzę, a nie nie kryję. Za chlebem to tu nie przyszedłem bo nie z jednego pieca chleb jem i nie zależny mi na zdobywaniu tu popularności, a dla twojej informacji nie wiem czy w ogole można tutaj zdobyć jakiegoś klienta ( ps. brak reklamowania) ale montuje odkurzacze na co dzień, również odkurzacze PROFI i tylko opisuję tutaj historie które się przydarzyły u ludzi którzy mieli te odkurzacze, z innymi markowymi też są problemy ale temat był o Profi aktualnie. 2 naprawy mi uznali, 1 naprawy nie uznali, pewnie wyczerpał się limit na uznawanie gwarancji jak to zazwyczaj jest w większych firmach . Na poczatku miesiaca przydział na 10 silników, a po wyczerpaniu wszystko odrzucamy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulse 14.04.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Rozwazam zakup Profi 42.1, czy w tej cenie sa jakies alternatywy ciekawe? Czy w tym profi musze kupowac drogie filtry co jakis czas czy wystarczy czyscic filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulse 29.04.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Rozwazam profi, ale zniecheca mnie kwestia wymiany filtra. Trafilem na http://sklep.eposejdon.pl/pl/optimus-f16-elite-9-m.html co sadzicie, poliestrowy filtr zmywalny. Parametry tez w miare, ma ktos jakies doswiadczenia z tym sprzetem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 30.04.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Właśnie przyjechał do mnie Profi 42.1 wybrany po lekturze tego wątku i przyszedłem wrażeniami się podzielić +1) Jezusie, jaki toto ma ciąg!!!!!! Sprawdzałem go póki co jeszcze bez podłączenia do instalacji, ale o ile ta nie zdławi go zbyt mocno, ten odkurzacz będzie w stanie wessać wszystko, łącznie z dywanem, kotem i kapciami gospodarza domu, nie wiem, czy tradycyjnie montowana na rurach do odkurzacza klapka do osłabiania ciągu nie będzie tutaj musiała być ciągle otwarta, żeby "parkietowa" ssawka odkurzacza najzwyczajniej w świecie do podłogi się nie przysysała zbyt mocno Mój stary, zelmerowski Jupiter, który do tej pory uważałem za odkurzacz z bardzo dobrym ciągiem może pospołu z odkurzaczem przemysłowym używanym w warsztacie dałby porównywalną siłę ssania. Każdy z nich oddzielnie nawet się nie umywa. -2) Szczerze mówiąc nie podoba mi się system wieszania tego odkurzacza. On na pewno jest wygodny do częstego zdejmowania odkurzacza, ale na litość boską, po co miałbym go zdejmować? O wiele sensowniejsze wydawałoby mi się trwałe mocowanie na sztywno (ew. przez jakąś gumową amortyzację), niż na tej blasze, na której odkurzacz po pierwsze się rusza, po drugie przy nieostrożnym kombinowaniu z pełnym pojemnikiem nie wiem, czy nie istnieje ryzyko jego zrzucenia. -3) System zakładania pojemnika też mogliby dopracować, bo obecnie trzeba celować w kołnierz uszczelki. Wystarczyłaby prosta zmiana jej profilu, ew. dodanie jakiejś usztywnionej kryzy naprowadzającej. Czyli polecasz??? Czy raczej coś innego jak z obsługą i wymianą filtrów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.04.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Tak, polecam. Obsługa prosta, wymiana fltra też prosta, dostępność - nie wiem, bo nie miałem jeszcze okazji wymieniać i nie planuję zbyt szybko. Owszem, już zdarzyło mi się filtr otrzepywać, ale wymieniać? Tak szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 04.05.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 PROFI 40.1 to odkurzacz centralny z filtrem samoczyszczącym a Profi 42.1 to odkurzacz cyklonowy z filtrem HEPA.To chyba jedyna różnica pomiędzy tymi odkurzaczami chyba że się mylę.Który wybrać???Pomóźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej19699 05.05.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Ja osobiście mam profi 42 - użytkuję go od ponad miesiąca, bo wcześniej 9 miesięcy leżał w paczce ze względu na brak motywacji do montażu gniazdek i odkurzacza Sprawdziłem tylko czy działa i włożyłem do paczki. Używałem zwykłego odkurzacza aż do kwietnia, gdy nagle poczułem chęć posiadania OC. Za jakąś stówkę zakupiłem gniazdka, klej i rurki i odpaliłem OC. Chodzi jak marzenie a dzisiaj specjalnie sprawdziłem pojemnik na śmieci. Okazało się, że po miesiącu jest tam garść włosów i garść piasku/pyłu. Wychodzi, że raz na rok wystarczy opróżniać. Organoleptycznie sprawdziłem filtr hepa i nie stwierdziłem na nim wyczuwalnych śmieci/włosów. Hmm może mała ilość śmieci wynika z braku otwierania okien = mało kurzu? Wylot mam w garażu i nie stwierdziłem żeby w garażu bardziej się kurzyło niż zwykle - w końcu mam filtr hepa OC używam z przystawką buforem i wszystko ładnie hula. OC w komplecie miał drugi filtr hepa - pewnie z 42.1 też tak będzie ale warto zapytać przed zakupem. Niestety nie miałem przyjemności eksploatacji profi 40.1 więc nie podpowiem który lepszy. Jeśli nie chcesz zakurzać okolicy/elewacji i robić dziury w ścianie zewnętrznej budynku, to polecam tego z filtrem hepa. Poza tym 40.1 możesz mieć z wiekszym pojemnikiem na śmieci no i różnią się wymiarami deko. P.S. Mam prośbę do użytkowników przystawki bufora profi - potrzebuję namiar na porządne ale tanie worki papierowe - zdaje się że 15 litrowe. Podam cenę tych z profi jak tylko mi odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiloss19 15.10.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Witam , mam na sprzedaz separator popiolu bufor profi ,nowy nie urzywany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 24.12.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Witam, mój Profi 42.1 wymaga przeczyszczenia silnika. Chyba dostało się tam trochę kurzu i silnik wyje (ale siła ssania jest). Czy ktoś może odkręcał silnik i wie jak go wyjąć z obudowy? Mam nadzieję, że jest to możliwe, ale nie widzę żadnych mocowań, wkrętów. Nie minęło jeszcze 2 lata od kupna, więc chyba jeszcze jest na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.12.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 chyba to samo co u mnie. Odeślij do serwisu- mi wymienili silnik. Gwarancji jest chyba 60 m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 26.12.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 W takim razie nie dotykam się i dzwonię w poniedziałek do serwisu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arku 28.12.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Jeśli ciąg spada na tyle że mogę to zauważyć to oznacza że worek jest zaj....ny po dach Jakiś tydzień temu tak miałem i poszedłem zobaczyć jak tam worek. Jak go wyciągałem to się rozdarł - ważył z 10 kg. Jaki model odkurzacza użytkujesz? Czy w każdym modelu profi można dołożyć worki jednorazowe? Myślę o zakupie 42.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.01.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Od roku użytkuję PROFI 40.1. wybór na tą jednostką był ze względu na brak filtra hepa - miałam już kiedyś odkurzacz z takim filtrem i nigdy więcej. Samo sprawowanie się tego odkurzacza jest na 5+ i za te pieniądze naprawdę polecam. Natomiast w tym tygodniu okazało się, że padł włącznik - jakaś sprężyna się popsuła i nie da się go włączyć bo odbija. Podobno to masowa akcja i producent wysyła w ramach serwisu nowy włącznik od innego producenta do samodzielnego przełożenia (dla tych co potrafią) lub naprawiają to w serwisie po odesłaniu do nich głowicy z włącznikiem. Oczywiście przekładając "samodzielnie" włącznik nie tracimy jak obiecuje firma gwarancji i oszczędzamy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts