brunet wieczorową 14.01.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Czy ktoś może mi coś napisać o jakości odkurzaczy profi? Cena jest dobra ale co z jakością? Działa, odkurza - czego chcieć więcej? Wątpię aby odkurzacz za 5 tysięcy był znacząco lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artekpyrlandia 14.01.2017 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Działa, odkurza - czego chcieć więcej? Wątpię aby odkurzacz za 5 tysięcy był znacząco lepszy... Użytkował Pan jakiąś inna jednostkę żeby porównywać ? Największym problemem jest brak silnika by-pass i to że w katalogu jest 65 l a faktycznie mamy 35-40 w porównaniu z jednostkami za 2-3 tysiące które maja po 57-60 l widać różnicę ale cena możę wypaczać ocenę dlatego przetestowałem jednostkę PRofi 40.1 Zdjołem ze ściany swoja obecna - pewien lokalny sprzedawca pozwolił mi wyprobować za opłątą - sam przyjechał i sprawdzał u mnie i byliśmy w szkoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 14.01.2017 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Użytkował Pan jakiąś inna jednostkę żeby porównywać ? Największym problemem jest brak silnika by-pass i to że w katalogu jest 65 l a faktycznie mamy 35-40 w porównaniu z jednostkami za 2-3 tysiące które maja po 57-60 l widać różnicę ale cena możę wypaczać ocenę dlatego przetestowałem jednostkę PRofi 40.1 Zdjołem ze ściany swoja obecna - pewien lokalny sprzedawca pozwolił mi wyprobować za opłątą - sam przyjechał i sprawdzał u mnie i byliśmy w szkoku. A dlaczego miał używać innej? Skoro użytkownik napisał, że jest zadowolony, to czemu negujesz jego wrażenia? I to jeszcze z błędami? Wszystko zależy od oczekiwań - i co dla kogo znaczy "znacząco lepszy". Edytowane 14 Stycznia 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artekpyrlandia 14.01.2017 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Skoro użytkownik napisał, że jest zadowolony, to czemu negujesz jego wrażenia? I to jeszcze z błędami? Wszystko zależy od oczekiwań. Chodzi tylko i wyłącznie o to że płacąc 1500 zł - użytkownikowi i klientowi podawane są wartości których nie otrzymuje. Kupujesz samochód za 50 000 zł - Producent podaje że ma 200 koni ( być może tylko specyfikacja silnika ), wcześniej jeździłeś 75 koni polonezem - a samochód ma 100 koni - owszem jesteś zadowolony ze zmiany ale nie masz tego co chciałeś kupić. Jestem w szoku co może zdziałać napis "Made in Poland " i cena ale w końcu jako konsument każdy powinien wiedzieć 75 koni - 35 000 zł, 100 koni - 40 000 zł i 200 koni - 50 000 zł i wtedy świadomie zdecydować co wybiera. ps. Przepraszam za błędy jestem lekko pijany : Wątpienie czy jednostki są lepsze to wszem są tylko że jak widzimy jednostkę za 1500 zł która ma 65 l /s przepływ i jednostkę za 2599 zł z przepływem 58 l/s to każdy się zastanawia dlaczego ma płacić więcej i ja to rozumiem ale ktoś w końcu powinien uświadomić to jak to wszystko działa . Jeden producent podaje specyfikację silnika drugi jednostki. Po podłączeniu jednostki do rurociągu 20 mb pierwsza osiągnie 30-35 l/s druga 50-55 l/s w zależności ile było kolan. Dalej mamy sposoby filtracji jedne są tańsze drugie droższe, dochodzą jeszcze ruchy cykloniczne przez co na worku czy filtrze po tygodniu nie osadza się miliardy kotów. Każdy kto zastanawia się nad filtrami ze sprężynami to faktycznie tyle w w normalnych jednostkach centralnych takich nie ma i nie było nigdy potrzeby montażu. Dale są silniki by -pass eco czy by-pass jest różnica i tak dalej i tak dalej, nie można mówić ze nikt tego nie kupuje i owszem wystarcza - ale czy kupiłby drugi raz gdyby wiedział że tak naprawdę inny model byłby 30-50% lepszy ? Jeżeli jest ogólnie wmawiane że wszystkie są takie same. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Artekpyrlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 14.01.2017 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Wszystko rozumiem - ale kolega brunet wieczorową napisał, że jemu pasuje, jest zadowolony. Szczegóły techniczne można pominąć, bo nie interesują go zupełnie (bynajmniej o nich nie napisał). Odniesienie do samochodu nie trafione tym razem, bo np zużycie paliwa też większość producentów deklaruje w katalogach niższe niż w praktycznym użytkowaniu, o emisji zanieczyszczeń nie wspominając (najpierw oszukiwał VW, teraz wychodzi to u Peugeot'a). Moc nie tak łatwo zweryfikować samemu - a kto wie, jakie są faktyczne liczby "koni" Tak więc, jeśli ktoś potrzebuje taniego odkurzacza "tylko do odkurzania", to doskonale rozumiem taką decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 14.01.2017 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 sam przyjechał i sprawdzał u mnie i byliśmy w szkoku. Ja bylem w szoku jak odkurzajac kominek Profi42.1 rozerwal mi worek w separatorze. Jak rozumiem, te "markowe" 2x drozsze rozwala kazdy. ps. Przepraszam za błędy jestem lekko pijany : Zaszyj sie. To podobno pomaga (przynajmniej na jakis czas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 15.01.2017 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Użytkował Pan jakiąś inna jednostkę żeby porównywać ? Nie, żadnej innej nie użytkowałem. Jedynie kiedyś u znajomych oglądałem w użytkowaniu jednostkę za 4-5 tys. zł (nie pamiętam nazwy). Siła ciągu zbliżona, hałas również. Może jedynie łatwiej się opróżnia śmieci. W Profi nie jest to zbyt wygodne i niestety trochę się wtedy nabrudzi. Ale to jest niewielki problem, bo robi się to dość rzadko. Piszesz o różnych parametrach. Jaką mam pewność, że są one wiarygodne i przekładają się na jakość odkurzania? Byłbyś w stanie stwierdzić różnicę w jakości odkurzania, jeśli wszedłbyś do dwóch różnych domów i dostał zadanie odkurzyć pokój? Oczywiście bez wchodzenia do pomieszczenia gdzie wisi jednostka centralna. W jednym domu byłby Profi za 1800 zł a w drugim wypasiony markowy za 5 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciec81 16.01.2017 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 WitamCzy ktoś może się podzielić opinią na temat Odkurzacz PROFI 40.1 MF? DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 05.02.2017 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Mam 42.1 po roku użytkowania wciąż działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patii1985 09.02.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Działa, odkurza - czego chcieć więcej? Wątpię aby odkurzacz za 5 tysięcy był znacząco lepszy... Właśnie założył Pan wątek odnośnie braku działania jednostki centralnej także chyba nie działa i nie odkurza - Popsuł się po 3 latach i to jest ta różnica między jednostką za 3-5 tysięcy złotych ponieważ myślicie Państwo że złapaliście boga za nogi tym zakupem - a wszyscy co kupili odkurzacze za 2500-5000 to stado bar** którzy przepłacili otóż tak nie jest i coraz częściej to się będzie działo. A poniżej znaleziona opinia - oczywiście artykuł sponsorowany ale przynajmniej prawdziwych komentarzy nie usuwają. http://123budujemy.pl/dom/odkurzacz-centralny-profi-42-1/ A poniżej jakaś firma zrobiła testy na prędkość przepływu i przepływ jednostek - po kontakcie z ta firma okazało się ze to odkurzacze polskie są ujęte jako INNY a to pokazuje tylko jak bardzo producent nabija w butelkę - a wszyscy co zakupili takie sprzęty powinni się zebrać i złożyć wniosek o oddanie kasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.02.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Moze lepiej zaplacmy 3x tyle za produk z ladnym logo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Walo 09.02.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Moze lepiej zaplacmy 3x tyle za produk z ladnym logo? Kolego czy jedynym argumentem jest że zapłaciłeś 3 razy mniej niż ktoś kto zapłacił 4500 zł ? tak naprawę nie płaci się tylko za logo tylko parametry co pokazuje rozpiska z parametrami - wg producenta jest 65 a na prawde to możę jest 30-35 albo i mniej... sam robiłem takie testy w firmie i niestety to jest prawda. Owszem są firmy X Y brand owe które różnią się tylko logiem a oferuja taka sama jakość za 5-6 tysięcy złotych inwestując 30-50% pieniędzy w dobry marketing tak tez można - dlatego czasami warto podjechać do sklepu stacjonarnego i pooglądać - zadzownic w klika miejsc itp Zobacz sobie watek użytkownika brunet wieczorową kóry rozebrał silnik i wstawił zdjęcie czy uważasz że tak wygląda silnik by-passowy z zewnętrznym chłodzeniem ? Firma sprzedaje więcej jednostek niż Electrolux w Polsce tylko dlatego że podaje kosmiczne parametry Edytowane 9 Lutego 2017 przez Lukasz_Walo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 09.02.2017 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Tylko, ze ja testami nie odkurzam. Robie to sprzetem, ktory nie kosztowal 4,5 tys tylko 3x mniej i ..... koowa on dobrze DZIALA! Jak po gwarancji (3 letniej) przestanie - rozpacz mnie nie ogarnie i kupie nowy - taki sam. Na pewno nie wydam na to proste skadinad urzadzenie 4,5 tys. Za duzo sie musze narobic, zeby taka kase zarobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAG 10.02.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Jak po gwarancji (3 letniej) przestanie - rozpacz mnie nie ogarnie i kupie nowy - taki sam. Wymiana odkurzacza co 3 lata będzie w końcowym rozrachunku dużo bardziej kosztowna niż np. zakup jednostki z 25-letnią gwarancją za ok. 3,5k. Nawet doliczając płatne przeglądy których wymagają producenci co mniej więcej 5 lat = zaoszczędzisz mnóstwo ciężko zarobionych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.02.2017 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Za 10 lat biorąc pod uwagę obecny postęp technologiczny to ten odkurzacz za 3,5-4K będzie zabytkiem muzealnym, a ja wtedy kupię nową jednostkę za1,5K która będzie bardziej oszczędna i będzie miała większe możliwości niż twoja za te 3,5K obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.02.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Wymiana odkurzacza co 3 lata będzie w końcowym rozrachunku dużo bardziej kosztowna niż np. zakup jednostki z 25-letnią gwarancją za ok. 3,5k. A skad zalozenie, ze ta wymiana bedzie co 3 lata. Obecny "pierwszy" chodzi juz ponad 4 lata i ma sie calkiem niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.02.2017 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 gwarancji jest 5 lat na profi. Tam gdzie prowadzę w firmę (Siedlce) powstała jakis czas temu restauracja włoska prowadzona przez włocha P. Ivo Volante. Byłem dwa razy i jedzenie to był absolutny odlot. Ceny za pasty i pizzę na poziomie 18 - 22 zł, fajne wnętrze. Ostatnio chciałem cos zjeść i okazało się że zamknięte. Przeglądam internet a tam pod pozytywną recenzją fala niepochlebnych opinii, po naszemu hejtu. Bardzo dobra knajpa zdechła. A ja wybredny jestem szczególnie w temacie włoszczyzny. ot , tak mi skojarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAG 10.02.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) A skad zalozenie, ze ta wymiana bedzie co 3 lata. Obecny "pierwszy" chodzi juz ponad 4 lata i ma sie calkiem niezle I niech działa jak najdłużej Informuję tylko, że istnieje coś takiego jak gwarancja 25-letnia i paru producentów ją stosuje. @plusfoto: Podczas ewentualnej naprawy gwarancyjnej jednostki zakupionej w 2017r za 20 lat zamontują silnik wyprodukowany w 2035-2037r a nie w 2017r @Edit: 3 lata założyłem być może błędnie po przeczytaniu tego posta na tym forum: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?334978-Profi-42-1-nie-startuje Edytowane 10 Lutego 2017 przez PAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 10.02.2017 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Przeciez to jest tylko "duzy odkurzacz", a nie prom kosmiczny. Ma dzialac i nie kosztowac majatku. Dal mnie wydanie kilku tys zl na taki urzadzenie to rozrzutnosc, ale kto bogatemu zabroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.02.2017 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Pyxis to tak jak w moim fachu. Co za różnica czy obiektyw Tamrona, Sigmy czy Nkor. Laikowi gancy gal a ja widzę i to kolosalną różnicę - w cenie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts