Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłacze GAZOWE - opłata przyłaczeniowa.

Recommended Posts

Ile płaciliście za przyłącze gazowe? Chodzi mi konkretnie o samą OPŁATĘ PRZYŁąCZENIOWĄ do sieci gazowej i doprowadzenie rury do granicy działki od nitki biegnącej w drodze, bez szafki (bo to kolejny koszt), bez projektu gazociągu na prywatnej działce itp.

Podajcie też, jaka była odległość głównej nitki od granicy Waszej posesji, bo wiem, że od tej odległości zależy ta opłata.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

U mnie długość przyłącza to jedynie 3,5m (od głównej nitki do granicy posesji).

Za ten kawałek wołają 1750zł. Do tego dochodzi jeszcze szafka za 600zł, projekt instalacji od granicy działki do domu za ok.600zł i wykonanie tej instalacji ZA OK. 1500zł.Powinna być jeszcze nowa mapka do celów projektowych za 750zł, ale na szczęście to mi odpadło.Co Wy na to?

• 3 weeks później...
Witam wszystkich i mam takie pytanie: w warunkach przyłączenia do sieci gazowej mam podane, że "projektowana opłata za wykonanie przyłączenia to 1410 zł plus Vat.(...)koszt wykonania przyłączenia nie obejmuje nakładów na zakup i montaż szafki gazowej i mapy do celów projektowych." Ile jeszcze będzie mnie kosztowała cała reszta (szafka i montaż)? Czy w momencie gdy skrzynka stanie wreszcie w linii ogrodzenia -a ja nie będę pobierała gazu, bo dopiero zaczynam budowę -będę musiała płacić jakieś opłaty? Proszę o odpowiedź, bo jesteśmy "zieloni" w tych sprawach.

Witam wszystkich i mam takie pytanie: w warunkach przyłączenia do sieci gazowej mam podane, że "projektowana opłata za wykonanie przyłączenia to 1410 zł plus Vat.(...)koszt wykonania przyłączenia nie obejmuje nakładów na zakup i montaż szafki gazowej i mapy do celów projektowych." Ile jeszcze będzie mnie kosztowała cała reszta (szafka i montaż)? Czy w momencie gdy skrzynka stanie wreszcie w linii ogrodzenia -a ja nie będę pobierała gazu, bo dopiero zaczynam budowę -będę musiała płacić jakieś opłaty? Proszę o odpowiedź, bo jesteśmy "zieloni" w tych sprawach.
Witam.Gdy skrzynka stanie to masz miesiąc czasu na podłączenie się do niej i rozpoczęcie pobierania gazu-w przeciwnym razie są kary za każdy dzień zwłoki(przynajmiej tak jest u mnie).Przeczytaj dokładnie umowę zanim ją podpiszesz.

Nie pomoge

U nas tez klada gaz i zbieraja chetnych

my na razie dziekujemy

Korcilo nas aby podlaczeniu aby moze za kilka letek nie ryc znow w ziemi. spasowalismy gdyz pewnie i tak trzeba by placic abonament nawet jak by sie gazu nie uzywalo. mamy tylko kuchenke na gaz a butla za 43 zeta starcza nam na 3-4 miesiace :wink: . kociol na groszek na ktorym wyszlo nam w tym roku bardzo tanio itd

Gość M@riusz_Radom

Sama opłata przyłączeniowa 1100 PLN

Projekt - 600 PLN

Wykonanie instalacji wewnętrznej gazu + odcinek ziemny do skrzynki - 3400 PLN

Łącznie cała zabawa z gazem kosztowała mnie 5 100 PLN