oliwkag2003 09.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ile płaciliście za przyłącze gazowe? Chodzi mi konkretnie o samą OPŁATĘ PRZYŁąCZENIOWĄ do sieci gazowej i doprowadzenie rury do granicy działki od nitki biegnącej w drodze, bez szafki (bo to kolejny koszt), bez projektu gazociągu na prywatnej działce itp.Podajcie też, jaka była odległość głównej nitki od granicy Waszej posesji, bo wiem, że od tej odległości zależy ta opłata.Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 09.03.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 U mnie jakieś 45 metrów, Gazownia zgarnęła 3300,10 dokładnie. Z wykonawcą się dogadałem, że zrobi mi podłączenie od skrzynki w ogrodzeniu do domu, do zaworu - 50 zł za mb. Skrzynkę na betonowym fundamenciku wycenił na 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 09.03.2009 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 U mnie długość przyłącza to jedynie 3,5m (od głównej nitki do granicy posesji).Za ten kawałek wołają 1750zł. Do tego dochodzi jeszcze szafka za 600zł, projekt instalacji od granicy działki do domu za ok.600zł i wykonanie tej instalacji ZA OK. 1500zł.Powinna być jeszcze nowa mapka do celów projektowych za 750zł, ale na szczęście to mi odpadło.Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 09.03.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 No to pojechali.....Szafka jest raczej w Twojej gestii, więc jaką kupisz taką będziesz mieć. Ale 600 plnów ?? Zgroza. Projekt też drogo, ja płaciłem 600, ale w sumie za projekty gazu, kanalizacji i wody. Osobno prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 17.03.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 WitamZa około 35 m. do granicy działki, w tym przewiert pod ulica zapłaciłam 1400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 17.03.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mi za 160m krzyknęłi 38 tys. Podziękowałam. Poczekam aż sami podciągną a tymczasem będe gotowała na płycie i ogrzewała dom piecem na węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafalGo 17.03.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 W 2008 za 250m oszacowali na 30tys zlW tym roku stwierdzili ze odcinek ktory idzie obok innych dzialek wykonaja na wlasny koszt, wiec pozostalo dociagniecie z drogi do ogrodzenia,za 10m zawolali 1580zl, Wystarczylo ich przekonac ze inni po drodze tez beda sie podlaczac w przyszlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marz1976 06.04.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam wszystkich i mam takie pytanie: w warunkach przyłączenia do sieci gazowej mam podane, że "projektowana opłata za wykonanie przyłączenia to 1410 zł plus Vat.(...)koszt wykonania przyłączenia nie obejmuje nakładów na zakup i montaż szafki gazowej i mapy do celów projektowych." Ile jeszcze będzie mnie kosztowała cała reszta (szafka i montaż)? Czy w momencie gdy skrzynka stanie wreszcie w linii ogrodzenia -a ja nie będę pobierała gazu, bo dopiero zaczynam budowę -będę musiała płacić jakieś opłaty? Proszę o odpowiedź, bo jesteśmy "zieloni" w tych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi74 06.04.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam wszystkich i mam takie pytanie: w warunkach przyłączenia do sieci gazowej mam podane, że "projektowana opłata za wykonanie przyłączenia to 1410 zł plus Vat.(...)koszt wykonania przyłączenia nie obejmuje nakładów na zakup i montaż szafki gazowej i mapy do celów projektowych." Ile jeszcze będzie mnie kosztowała cała reszta (szafka i montaż)? Czy w momencie gdy skrzynka stanie wreszcie w linii ogrodzenia -a ja nie będę pobierała gazu, bo dopiero zaczynam budowę -będę musiała płacić jakieś opłaty? Proszę o odpowiedź, bo jesteśmy "zieloni" w tych sprawach.Witam.Gdy skrzynka stanie to masz miesiąc czasu na podłączenie się do niej i rozpoczęcie pobierania gazu-w przeciwnym razie są kary za każdy dzień zwłoki(przynajmiej tak jest u mnie).Przeczytaj dokładnie umowę zanim ją podpiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.04.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Nie pomoge U nas tez klada gaz i zbieraja chetnych my na razie dziekujemy Korcilo nas aby podlaczeniu aby moze za kilka letek nie ryc znow w ziemi. spasowalismy gdyz pewnie i tak trzeba by placic abonament nawet jak by sie gazu nie uzywalo. mamy tylko kuchenke na gaz a butla za 43 zeta starcza nam na 3-4 miesiace . kociol na groszek na ktorym wyszlo nam w tym roku bardzo tanio itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 07.04.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Sama opłata przyłączeniowa 1100 PLN Projekt - 600 PLN Wykonanie instalacji wewnętrznej gazu + odcinek ziemny do skrzynki - 3400 PLN Łącznie cała zabawa z gazem kosztowała mnie 5 100 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts