kamyk68 05.06.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Ja też polecam .Ostatni raz byliśmy tam 2 latka temu .Złote Piaski.Bardzo fajny aqua park. Wolę Bułgarię niż np.Tunezję bo dla mnie osobiście pogoda bardziej dla "białych ludziów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.06.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witam:) W Bułgarii nigdy nie bylam więc nie moge nic powiedziec. Natomiast od 7 lat jezdzimy na wakacje do Chorwacji i z czystym sumieniem moge polecic wakacje w Chorwacji Mamy tam zaprzyjażnioną chorwacką rodzinkę, która wynajmuje nie drogo apartamenty na wyspie Brac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsythia75 03.07.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 ja byłam w Bułgarii tylko raz...urzekło mnie Kranevo. cudna miejscowosc. swietne jedzenie, duzo slonca, swietny odpoczynek i nie ma tlumów jeśli kots chce od tego odpoczac to polecam. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.07.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Jechać ...to są ostatnie mejsca gdzie -unia-srunia się jeszcze do końca nie zagościła trasa prze Rumunie jest the best sam jadę tam w tym roku ...święte słowa Panie selimm Tak sobie szukałam gdzie by tu się wybrać w tym roku i chyba mnie przekonaliście normalnie. Dziś zadecydowaliśy, że w środe czas ruszać autkiem do Bułgarii. Miało być nad nasze krajowe morze, ale pogoda jest rozwalająca po prostu i jak mamy jechać i się wściekać, że drogo i zimno to już lepiej dołożyć i wiać tam gdzie ciepło Jeszcze marzy mi się Transylwania po drodze. Może ktoś już wrócił i się podzieli uwagami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 11.07.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Jechać ...to są ostatnie mejsca gdzie -unia-srunia się jeszcze do końca nie zagościła trasa prze Rumunie jest the best sam jadę tam w tym roku ...święte słowa Panie selimm Tak sobie szukałam gdzie by tu się wybrać w tym roku i chyba mnie przekonaliście normalnie. Dziś zadecydowaliśy, że w środe czas ruszać autkiem do Bułgarii. Miało być nad nasze krajowe morze, ale pogoda jest rozwalająca po prostu i jak mamy jechać i się wściekać, że drogo i zimno to już lepiej dołożyć i wiać tam gdzie ciepło Jeszcze marzy mi się Transylwania po drodze. Może ktoś już wrócił i się podzieli uwagami? Dołączam się jadę 23 lipca< miejscowość Svety Vlas>. Mąż spiera się żeby jechać przez Ukrainę... poszperałam po stronce jaka selimm polecił ,ale tam ostatni wpis odnośnie drogi jest sprzed 2 lat, hmm mam obawy przed tą Ukrainą... Może ktoś jechał tamta trasą ? jakieś sugestie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 13.07.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Dołączam się jadę 23 lipca< miejscowość Svety Vlas>. Mąż spiera się żeby jechać przez Ukrainę... poszperałam po stronce jaka selimm polecił ,ale tam ostatni wpis odnośnie drogi jest sprzed 2 lat, hmm mam obawy przed tą Ukrainą... Może ktoś jechał tamta trasą ? jakieś sugestie? pozdrawiam Ja tam przez Ukraine nie jechałem, ale jechał moj ojciec. Wrażenia co do stanu nawierzchni i kolejek na granicy miał niedobre. Chcesz szybko i drogo jedziesz autostradami przez Serbie, chcesz z widoczkami - jedziesz przez Rumunie. Masz samochod terenowy i duzo drobniakow po 5, 10 euro jedziesz przez Ukraine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 22.07.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Byliśmy w ciemno samochodem 5 lat temuPolecam Primorsko i PomorieZłote Piaski sa przereklamowane, plaża brudna.....Wtedy było mega tanio więc użyliśmy życia. Uwaga na prywatne kwatery w starych budynkach- nawet w wysprzątanych i z pozoru ekskluzywnych czają się taaaaaaakie karaluchy. W nowych hotelach (z reguły typu blok) jest ok.Dziś wybrałabym Chorwację mimo wszystko (ceny w Bułgarii wzrosły, podróż dłuuuuga -odradzamy Rumunię (jakim cudem oni weszli do UE????????? podczas gdy Polsce stawiano liczne wymogi) chociaż jest tam kilka miejsc godnych zwiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 23.07.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 (...) Dziś wybrałabym Chorwację mimo wszystko (ceny w Bułgarii wzrosły, podróż dłuuuuga -odradzamy Rumunię (jakim cudem oni weszli do UE????????? podczas gdy Polsce stawiano liczne wymogi) chociaż jest tam kilka miejsc godnych zwiedzenia A dlaczego odradzasz Rumunie? Przecież jest to kraj o znacznie lepszych drogach niż w Polsce, gdzie ze znacznie wiekszą ilością osób z ktorymi można dogadac sie po angielsku niż w Polsce. Po tym jak 3 lata temu dociągneli autostrade nad morze praktycznie 300 km można przejechac rewelacyjna aurostradą płacac za to rownowartosc 5 zl. Łapownictwo w policji ukrócili jakies 5 lat temu, spokojnie przejezdzasz Rumunie wszerz i wzdłuz bez żadnego naciąganego mandaciku. Niestety postęp jaki dokonał sie w RO w ciagu ostatnich 5 lat jest znacznie wiekszy od postepu jaki dokonał sie w Polsce w tym czasie. Wypadków drogowych znacznie mniej niż w Polsce. Pijaków praktycznie nie widac na ulicach w przeciwienstwie do Polski. Fotoradarow przy drogach znacznie mniej niż w Polsce i jednoczesnie znacznie mniej szalencow wyprzedzających "na trzeciego" - a jesli juz takowy sie znajdzie to jest spora szansa, ze to własnie Polak w drodze na/z wakacji w BG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.07.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Właśnie wróciłem z Rumunii - góry przepiękne ...ale, te gdzie Rumun ze swoja dacią nie wjechał poniżej- to wszystko zasrane, zaśmiecone ..to mają w dupie autostrada - zajebista ...nie to co nasze wiecznie rozwalone A4 pobór opłat przygotowany - więc... zapewne prócz winietki trzeba będzie bulić acha - w żadnym wypadku nie korzystać z obwodnicy stolicy - koszmar i syf zakorkowany M.Czarne - wbrew zapowiedzią okazało się zajebiste ...gorzej z polem namiotowym sprzedają wejściówki bez parceli - grozi to tym ,ze Rumun jest w stanie rozbić się nawet na masce (twojej oczywiscie) ...a jak zaczną te swoje grillowanie - to cię zaczadzą...jak to przetrwasz- to dobiją cię muzycznymi szlagierami w stylu umca umca..i tak do rana trzeba se nieźle walnąć ,żeby to przezyc na tym zakończyłem walory poznawcze i spierdoliłem w góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 30.07.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Właśnie wróciłem z Rumunii autostrada - zajebista ...nie to co nasze wiecznie rozwalone A4 pobór opłat przygotowany - więc... zapewne prócz winietki trzeba będzie bulić acha - w żadnym wypadku nie korzystać z obwodnicy stolicy - koszmar i syf zakorkowany Tylko nie mów, ze jechałes od pólnocnej strony Bucuresti. Stolice należy, warto, trzeba, musisz objeżdzac od południowej strony - odcinek krótszy i bez przeważnie korkow. No i tak trzeba sobie ustawiac przjazd by odcinek rumunski robic podczas weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Wpakowaliśmy się w obwodnicę w której- co chwilę masz ustąp pierwszeństwa - dramat w drodze powrotnej atakowaliśmy stolicę -OK- bez niespodzianek Za rok... Rumunio - Bułgaria Rumunia na in plus - nie ma tej posranej straży miejskiej - nie ma radarów co skrzyżowanie - masz ochotę się gdzieś rozbić (nad rzeczką , w lesie) to no problem - piwo nie kosztuje 6 ojro - ludzie na wsiach życzliwi ..tak jak u nas z 15 lat temu - cyganów nie ma wiele ...bo to wszystko u nas już siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 31.07.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 hehe no ta obwodnicaaaaaa Bucaresti to normalnie mi się będzie śniła w koszmarach. Pierwsze podejście zaskutkowało zgubieniem się na wsi i jakąś godzina straty ale korka żadnego nie zaliczyliśmy - w Polsce za to i owszem W powrotną stronę mieliśmy walić na centrum i........ wylądwoaliśmy na tej samej obwodnicy Tym razem straciliśmy ze dwie godziny ale poznaliśmy wieś rumuńską z bliższej strony - parę weselnych orszaków na drogach, zakupiliśmy melony i zatankowaliśmy nieźle chrzczone paliowo super diesel W związku z tym powrót do domu na przerywającym przy przyspieszaniu silniku był jak cud Trzeba było ten syf "wypłukać" nowymi tankowaniami w porządnych stacjach a jak na złość auto mało paliło Na szczęście w Polsce już było ok i zgasł tylko raz Ale stracha mieliśmy niezłego. Polecam więc tankowanie na sprawdzonych, markowych stacjach przy dużych miastach. Zadziwiło nas też z lekka, że na tych wsiach nie ma tabliczek z nazwami miejscowości i nie wiadomo kiedy jakaś się kończy a druga zaczyna. Generalnie wjedziesz i nie bardzo wiesz gdzie aktualnie jesteś ot taka mała przygoda ... Poza tym Rumunia jest tajemniczo, mroczno piękna i zrobiła niezapomniane wrażenie. Nocowaliśmy w jedną i drugą stronę drogi właśnie w Transylwani. Cyganów widzieliśmy parę razy w taborach na polanach, po drodze - kapitalnie to wyglądało. Ale najwięcej ich jest na Słowacji - masakra normalnie, całe wioski tego, stoją i nagabują na grzyby jagody inne takie, albo snują się grupami z miejsca w miejsce Pobyt w Bułgarii też bardzo udany. Byliśmy w Obzorze - tanio,kwatera śliczna, zadbana i codziennie sprzątana. Nad samym cieplutkim morzem, bezpośrednio przy wejściu na plażę - piaszczystą, szeroką plażę, ta obzorska ma jakieś 14km długości tak na marginesie ( no z czystością piasku tylko nie ok - np. kiepują bezpośrednio koło siebie w piasek chociaż naokoło pełno koszy - tu jeszcze mają wiele do nauczenia) W knajpkach i sklepach ceny takie jak u nas albo, niektóre nawet znacznie niższe. W zasadzie koszty nam wyszły jak nad naszym Bałtykiem - a wrażenia i reszta bez porównania. Ktoś kto pisał, że w Bułgarii jest drożej niż w Chorwacji to chyba złośliwie to zrobił. Znajomi co w tym roku zaliczyli Chorwacje nie mogą odżałować - w tym roku ceny tam jak we Włoszech i jeszcze na ujową pogodę trafiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 04.08.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Masz jakieś fotki z plaży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.08.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Jakieś tam mam http://lh3.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/Snim5NZKFXI/AAAAAAAAAYI/7VCBoq1KWvY/s640/SDC10699.JPG http://lh3.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/SninMDiyOWI/AAAAAAAAAYk/7TW6w9N56c0/s640/SDC10702.JPG http://lh6.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/Snineam8JjI/AAAAAAAAAZA/sT16iNEyDaQ/s640/SDC10698.JPG[/img] http://lh6.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/Sniny8da2BI/AAAAAAAAAZc/zdCd4ru60Ys/s640/SDC10700.JPG http://lh6.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/SnioOy4e9-I/AAAAAAAAAZ4/Pc8LXd8ec0s/s640/SDC10761.JPG http://lh5.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/Snioft7uWaI/AAAAAAAAAaU/Qzz8jg4aczQ/s640/SDC10762.JPG http://lh5.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/Snio-SbPxNI/AAAAAAAAAaw/YsKcHZjnFGo/s640/SDC10579.JPG Tyle wystarczy? Reszta zbyt prwatna do publikacji Kilka fotek nie tylko plaży jest też w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.08.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Wystarczy ...żeby zniechęcić no chyba ,ze ta "część prywatna " jest lepsza ? szukam- generalnie na finał wyprawy czegoś spokojnego i odludnego jak się "obrobię " to wkleję swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.08.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 jak się "obrobię " to wkleję swoje Być nie moze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 05.08.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Wystarczy ...żeby zniechęcić no chyba ,ze ta "część prywatna " jest lepsza ? szukam- generalnie na finał wyprawy czegoś spokojnego i odludnego jak się "obrobię " to wkleję swoje Hmm... czy ja wiem. W porównaniu z Chorwacją (Makarska) czy Krymem (Teodozja) to na tych fotkach jest pustawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.08.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 http://img92.imageshack.us/img92/3416/photo2828up3.jpg pustawo ....to po mojemu jest tak można z fujarą latać fota tez z Bułgarii , tyle ,ze kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.08.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ...no cóż nie koniecznie każdy lubi "latać z fujarą" i ma taką potrzebę. Dla mnie np. każda kamienista plaża i jakiekolwiek skały odpadają (ot taka mała fobia po wypadku w Tatrach, mdli mnie na widok skał) Co do Bułgarii to pewnie w Słonecznm Brzegu czy innym "szałowym kurorcie" jest mniejsze zaludnienie na plaży Jak miałam do wyboru zimny Bałtyk (gdzie raczej trudno o całkowitą pustkę na plażach) i ciepłą Bułgarię w jednej cenie to wybrałam to drugie. Ale jak znajdziesz jakąś całkiem pustą, piaszczystą plażę w Bułgarii albo na Krymie to chętnie się tam wbiorę następnym razem. Swoją drogą jest jeszcze tyle przepięknych bezludnych wysp na świecie gdzieś np. w tropikalnej strefie, że jak ktoś się lubi wyalienować zawsze może tam uderzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.08.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Hmm... czy ja wiem. W porównaniu z Chorwacją (Makarska) czy Krymem (Teodozja) to na tych fotkach jest pustawo... ...hehe no właśnie Vafel a w Teodozji na której byłeś? Kamienistej przy dworcu czy tej złotej za Teodozją? Bo jak ja byłam 3 lata temu to na złotej było o wiele puściej niż na tej z moich bułgarskich fot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts