Vafel 05.08.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Hmm... czy ja wiem. W porównaniu z Chorwacją (Makarska) czy Krymem (Teodozja) to na tych fotkach jest pustawo... ...hehe no właśnie Vafel a w Teodozji na której byłeś? Kamienistej przy dworcu czy tej złotej za Teodozją? Bo jak ja byłam 3 lata temu to na złotej było o wiele puściej niż na tej z moich bułgarskich fot. Byłem na tej przy dworcu kolejowym Najbardziej podobał mi się złom sterczący spod wody Z tych plaż, które odwiedziłem na Krymie to najfajniejsze były chyba w Sudaku (a konkretnie w Nowym Świecie), ale i tak daleko im było do tych z Chorwacji. Jeśli chodzi o Krym, to podobno świetne plaże są w okolicach Eupatorii, ale tam nie byliśmy. pustawo ....to po mojemu jest tak można z fujarą latać fota tez z Bułgarii , tyle ,ze kolegi Takiej ładnej pustej plaży na żywo to ja nigdy i nigdzie nie widziałem. Ale ja tam pewnie mało widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.08.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Kurcze szkoda, że nie byłeś na złotej plaży w Teodozji, to podobna najładniejsza piaszczysta plaża Krymu. Mało zaludniona bo nikomu tam się nie chce jeździć (kilka km od centrum Teodozji) wszyscy walą na to straszne coś z koleją za plecami My na kamienistej spędziliśmy może godzinę (horror) i więcej tam nie wracaliśmy - chyba że na promenadę wieczorkiem. Złota plaża faktycznie jest złota - nigdzie nie spotkałam tak prawdziwie złocistego piasku i przywiozłam z niej masę oryginalnych muszli. Prawie nikt ich tam nie zbierał. Nie wiem albo nam udawało się trafić w odpowiednie miejsce albo mieliśmy szczęście ale ludzi tam prawie nie było. Ale najbardziej złotego z Teodozji to mam kota Teodora W Bułgarii niestety tak cudownych kotów nie ma W Sudaku zaliczaliśmy tylko zabytki, ale plaże widziałam i jakoś nie przypadła mi do gustu. Zresztą jak pisałam wcześniej tam gdzie kamienie nie chodzę i już. Eupatorię też mamy zostawioną na następny raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertos 05.08.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Bułgaria należy do grupy nielicznych miejsc, do których chętnie powrócę. Przede wszystkim jest tanio, znacznie taniej niż nad Bałtykiem. W wakacyjnych kurortach dzieje się na prawdę dużo. Ja byłem w Złotych Piaskach, w Hotelu Zdravec http://www.turysci.info/articles.php?id=50 polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 05.08.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Kurcze szkoda, że nie byłeś na złotej plaży w Teodozji, to podobna najładniejsza piaszczysta plaża Krymu. Mało zaludniona bo nikomu tam się nie chce jeździć (kilka km od centrum Teodozji) wszyscy walą na to straszne coś z koleją za plecami My byliśmy w Teodozji tylko jeden dzień, więc nie było czasu na wycieczki poza miasto. Ale może następnym razem... W Sudaku zaliczaliśmy tylko zabytki, ale plaże widziałam i jakoś nie przypadła mi do gustu. Zresztą jak pisałam wcześniej tam gdzie kamienie nie chodzę i już. Eupatorię też mamy zostawioną na następny raz Co do Sudaku, to nie chodziło mi o plażę w mieście, tylko o niewielką plażę niedaleko Nowego Świata (widać ją z półwyspu kończącego tropę Golicyna - nie pamiętam nazwy w tym momencie). Ale koniec NTG. To temat o Bułgarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 06.08.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Takiej ładnej pustej plaży na żywo to ja nigdy i nigdzie nie widziałem. Ale ja tam pewnie mało widziałem... Niedaleko granicy Tureckiej się to znajduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertos 06.08.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Plaże w Bułgarii też są dosyć fajne, złocisty piasek. Jedynym minusem są latające tam muszki, których niestety jest multum i nie można w żaden sposób sobie z nimi poradzić ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 27.05.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Ja tez sie z rodziną zastanawiałem czy własnie Bułgaria to dobre miejsce na wypoczynek.Nawet teraz znalazłem ciekawa oferte cenowa Last Minute Bułgaria 05.06, Luca Helios Beach****, all inclusive, 1119 złMyslicie ze to dobra cena za 7dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts