Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wakacje w Bułgarii.

Recommended Posts

Hmm... czy ja wiem. W porównaniu z Chorwacją (Makarska) czy Krymem (Teodozja) to na tych fotkach jest pustawo...

...hehe no właśnie :)

Vafel a w Teodozji na której byłeś? Kamienistej przy dworcu czy tej złotej za Teodozją? Bo jak ja byłam 3 lata temu to na złotej było o wiele puściej niż na tej z moich bułgarskich fot.

Byłem na tej przy dworcu kolejowym :-) Najbardziej podobał mi się złom sterczący spod wody :-?

Z tych plaż, które odwiedziłem na Krymie to najfajniejsze były chyba w Sudaku (a konkretnie w Nowym Świecie), ale i tak daleko im było do tych z Chorwacji. Jeśli chodzi o Krym, to podobno świetne plaże są w okolicach Eupatorii, ale tam nie byliśmy.

pustawo ....to po mojemu jest tak

można z fujarą latać

fota tez z Bułgarii , tyle ,ze kolegi

Takiej ładnej pustej plaży na żywo to ja nigdy i nigdzie nie widziałem.

Ale ja tam pewnie mało widziałem... :roll:

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze szkoda, że nie byłeś na złotej plaży w Teodozji, to podobna najładniejsza piaszczysta plaża Krymu. Mało zaludniona bo nikomu tam się nie chce jeździć (kilka km od centrum Teodozji) wszyscy walą na to straszne coś z koleją za plecami :)

My na kamienistej spędziliśmy może godzinę (horror) i więcej tam nie wracaliśmy - chyba że na promenadę wieczorkiem. Złota plaża faktycznie jest złota - nigdzie nie spotkałam tak prawdziwie złocistego piasku i przywiozłam z niej masę oryginalnych muszli. Prawie nikt ich tam nie zbierał. Nie wiem albo nam udawało się trafić w odpowiednie miejsce albo mieliśmy szczęście ale ludzi tam prawie nie było. Ale najbardziej złotego z Teodozji to mam kota Teodora :D

W Bułgarii niestety tak cudownych kotów nie ma :(

W Sudaku zaliczaliśmy tylko zabytki, ale plaże widziałam i jakoś nie przypadła mi do gustu. Zresztą jak pisałam wcześniej tam gdzie kamienie nie chodzę i już. Eupatorię też mamy zostawioną na następny raz :)

Kurcze szkoda, że nie byłeś na złotej plaży w Teodozji, to podobna najładniejsza piaszczysta plaża Krymu. Mało zaludniona bo nikomu tam się nie chce jeździć (kilka km od centrum Teodozji) wszyscy walą na to straszne coś z koleją za plecami :)

My byliśmy w Teodozji tylko jeden dzień, więc nie było czasu na wycieczki poza miasto. Ale może następnym razem...

W Sudaku zaliczaliśmy tylko zabytki, ale plaże widziałam i jakoś nie przypadła mi do gustu. Zresztą jak pisałam wcześniej tam gdzie kamienie nie chodzę i już. Eupatorię też mamy zostawioną na następny raz :)

Co do Sudaku, to nie chodziło mi o plażę w mieście, tylko o niewielką plażę niedaleko Nowego Świata (widać ją z półwyspu kończącego tropę Golicyna - nie pamiętam nazwy w tym momencie).

Ale koniec NTG. To temat o Bułgarii :-)

• 9 months później...