marcinp_KRK 09.03.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Szanowanie,W 1998r dostałem w darowiźnie do rodziców mieszkanie. Sprzedałem je w grudniu 2008, w międzyczasie byłem w nim cały czas zameldowany. Kasę wydaję na wcześniejszą spłatę kredytu hipotecznego i wykonczenie budowanego domu.Czy muszę składać jakieś papiery dotyczące tej sprzedaży, wykorzystania kasy na cele budowlane itp? Koleś z pracy twierdzi, że powinienem był w ciagu 14 dni od sprzedazy zlozyc PIT-23, a ponadto do zeznania rocznego za 2008 dołączyć jakieś oswiadczenie. Jak to wygląda z PIT-ami, oświadczeniami do nich itp?Pozdrawiam - MP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nina0909 12.03.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 tutaj nie ma podatku dochodowego, bo miałeś ta nieruchomość od 1998 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts