Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Kupujecie materiały budowlane przez internet?  

127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Recommended Posts

Ktoś mi poradził giełdy materiałów budowlanych w internecie. podobno taniej, ale straszny ze mnie konserwatysta. Zamłówić tysiąc pustaków emilem? :D Chcę w grudniu kupić trochę materiałów na raty bo łapiemy sie jeszcze na stara ulgę. Czy warto na giełdach? Kto zna jakies adresy fajne?

całkiem nowy bodowniczy w tym gronie :D

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie jak kończy ci się ulga?

Ja kupowałem sprzęt AGD do zabudowy: lodówkę, kuchnię (piekarnik i płytę grzewczą, zmywarkę i okap). Pooglądałem do najpierw w sklepie, a potem poszukałem w internecie, ponegocjowałem i zakupiłem ! dojechało na miejsce w fabrycznych paczkach, sprzedawca przy mnie rozpakował, pooglądaliśmy czy całe, podbił gwarancję wystawił fakturę, ja zapłaciłem i podziękowałem. Nic strasznego, a cena naprawdę była ok.

albo mnie w urzędach kantują albo jesterm bezdennie głupi. Starą ulge mam. latałem jak debil za pozwoleniem w grudniu jak zmieniali przepisy. podobno ten rok jest dla mnie ostatnim w którym mogę dokonywać odpisów. TO jak jest ze stara ulgą ? Wy tu widzę oblatani jesteście w tych sprawach

A ja właśnie od kilku dni usiłuję kupić kocioł z http://www.systemgaz.republika.pl nie jest to takie proste jakby sie wydawało. Przedstawię dotychczasowe "osiągnięcia":

w zeszłym tygodniu wypełniłem na stronie formatkę zapytania i poprosiłem o skalkulowanie ceny kompletnej kotłowni konkretnej firmy.

Pani uprzejmie odpisała, że wybrana kotłownia to bubel, knot itd.

Odpisując na maila ponownie poprosiłem o wycenę, lub inną propozycje spełniającą podane warunki. Nie dostałem odpowiedzi.

Po kilku dniach ponownie wypisałem formatkę, tym razem prosząc o wycenę kotłowni dowolnej firmy spełniającej podane warunki.

Otrzymałem odpowiedź, że jestem naciągaczem, który próbuje dowiedzieć się tylko o wysokości rabatów i niczego nie chce kupić.

TERAZ JUŻ NIE CHCĘ.

Arecki

Wowka ma rację. jeśli załapałeś się na tzw. "starą ulgę" to możesz robić zakupy w 2004 r i rozliczać w następnym. Jest to pewne ponieważ mam to na piśmie z US. A opinie są różne jednak co na piśmie z Urzędu to na piśmie. Podobnie sprzedawcy trąbią o uldze remontowej że jeśli ktoś nie rozpocznie w tym roku to przepadnie. To tylko wielka reklama ponieważ korzystają składy budowlane i np. producenci styropianu którzy podnieśli swoje ceny kilka razy w tym roku bez żadnych racjonalnych podstaw (oprócz zysku). Jestem trochę wściekły ponieważ o tej porze były już ulgi na materiały a teraz sezon w pełni i żadnych promocji czy konkretnych obniżek. Powracając do tematu to chetnie kupowałbym przez internet od sprawdzonych hurtowni oczywiście gdy możnaby było się potargować.

Pozdrawiam

Marek

• 4 months później...
ja co prawda nie kupowałam,ale byłam zainteresowana oknami veluksa-podparłam się tą stroną i cenami w targowaniu upustów u lokalnego sprzedawcy-on skontaktował się z przedstawicielem veluksa i jakież było jego zdziwienie ,gdyż firma Velux nigdy nie była partnerem Taniego Domu-to tyle co wiem na ten temat,jeśli się dowiem więcej napisze ,bo sprawa jest w toku

W poszukiwaniu dobrych cen trafiłem na stronę

http://www.tanidom.pl

gdzie oferowny jest szeroki zakres materiałów budowlanych.

Czy ktoś z Was kupował u nich i może mi powiedzieć jak to się sprawdza w praktyce tzn. czy są jakieś dodatkowe koszty, terminy realizacji itp.

pozdrawiam.

Ich oferta jest w wielu przypadkach komkurencyjna, ale jest kilka ALE:

- musisz zapewnić bardzo dobrą drogę dojazdową, ten warunek praktycznie spełnia tylko droga asfaltowa;

- sam musisz rozładować towar i masz na to tylko 4 godziny, potem płacisz 40 zł za każdą następną;

- towar trzeba zamówić conajmniej dwa tygodnie wcześniej.

W poszukiwaniu dobrych cen trafiłem na stronę

http://www.tanidom.pl

gdzie oferowny jest szeroki zakres materiałów budowlanych.

Czy ktoś z Was kupował u nich i może mi powiedzieć jak to się sprawdza w praktyce tzn. czy są jakieś dodatkowe koszty, terminy realizacji itp.

pozdrawiam.

Ciekawa stronka może skorzystam, dzięki :wink:

• 7 months później...

Wiem,temat był wałkowany.

Ale konkretnie.Na Allegro firma Multiservis z Góry Kalwarii sprzedaje tanio różne rzeczy.Czy ktoś zna tą firmę?

A czy ktoś zna te wyroby:

-styropian FS15 prod.Magbud Styrmann 138,00 brutto m3

-FS20 prod. j.w. 170,00 brutto m3

-dachówka "s" Unibet 1,67 brutto/szt

Może warto zaryzykować?

Wiem,temat był wałkowany.

Ale konkretnie.Na Allegro firma Multiservis z Góry Kalwarii sprzedaje tanio różne rzeczy.Czy ktoś zna tą firmę?

A czy ktoś zna te wyroby:

-styropian FS15 prod.Magbud Styrmann 138,00 brutto m3

-FS20 prod. j.w. 170,00 brutto m3

-dachówka "s" Unibet 1,67 brutto/szt

Może warto zaryzykować?

tanio mówisz.. akurat wczoraj robiłem rozeznanie po hurtowniach w cenach styropianu, bo chce kupic zimą (kiedy mam nadzieje będzie najtanszy) cały styropian na ocieplenie domu... i okazało sie że ceny spadły... od ręki można dostać po 130zł brutto a bez brutto jeszcze taniej :D :D :D