Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Kupujecie materiały budowlane przez internet?  

127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Recommended Posts

Ja tez kupiłem pustaka,cegłe przez neta.Musze powiedziec ze cena naprawde byla konkurencyjna.Sprzedawca solidny,materiał pierwsza klasa i sprowadzany z holandii.Chyba gorzej jest ze zwrotami,ale ja zamowilem omniej - pozniej dokupilek palete w pobliskiej hurtowni poropermu 30+W

jest taniej :)

co wazniejsze zapłata byla po odbiorze towaru.

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kupiłem wełnę na poddasze wybierając najtańszą ofertę.Jedynym mankamentem była ilość.Towar sprzedają na palety.

Porównując z cenami miejscowej hurtowni zaoszczędziłem 7zł/m2.

:wink:

Przy zakupie na cały domek to nie mankament. I tak byś musiał sporo tego zamówić. U mnie w sumie poszło 6 czy 7 palet w dwóch dostawach a i tak jeszcze mi właśnie na podłogę stryszku brakło, więc będę musiał coś domówić, ale to już lokalnie niestety.

Zamawiałam materiały w internecie ... budowałam w czasie boomu więc ceny jeżyły włos na głowie , trzeba było szukać taniej.

Zamawiałam przeważnie przez allegro i u supersprzedawców .... cegłę, okna dachowe, wełnę, gont, baterie do sanitariatów, lampy ...itp...itd...

Oczywiście większośc materiałów zamawiam jednak w lokalnej hurtowwni w której uzyskałam ludzkie jak na tamte czasy upusty :wink: .

Drukujesz ceny z internetu i z nimi idziesz do hurtowni. Kładziesz kartkę niby przypadkiem na stoliku i rozmawiasz - w mig zobaczysz, że uzyskasz ceny podobne jak te w necie a przy okazji jak pisze CityMatic dostaniesz transport gratis. Moja jedna uwaga wybierz tą hurtownię, która ma samochód z HDS - chyba że masz ekipę - która lubi "pakować" i rozładować dla nich Tira z cegłą to bedka. Czasami hurtownie doliczają 50 zł za transport ( choć nie jest to regułą). Z doświadczenia własnego wiem, że lepiej wziąć tą hurtownię z HDS mimo że mają cegłę np o 20 groszy drożej .

Z tą kartka dobry pomysł!!! Ja zawsze spisywałem, ale nigdy nie pokazywałem kartki, a może to być faktyczniej łatwiejsza sprawa :)

Co do samych zakupów trzeba jasno ustalić warunki reklamacji. To przy takich zakupach jest moim zdaniem najważniejsze

• 3 weeks później...
Gość ZW
...A kto mówi, że sprzedawca odpowiada za uszkodzenia w transporcie??

A kto ma odpowiadać za uszkodzenia w transporcie ?

Jeśli dowożą mi z lokalnego składu, to uszkodzonego towaru po prostu nie przyjmę. Nie obchodzi mnie jak sprzedawca zorganizował transport.

W internecie jest inaczej. I jest to ukryty koszt czy też ryzyko zakupów w internecie. I należałoby to dodawać do ceny przed porównaniem cen.

pozdr

A kto ma odpowiadać za uszkodzenia w transporcie ?r

Firma transportowa?? tak zwany kurier.

Oczywiście jeżeli towar wysyłany kurierem.

Ja kupowałem dwa razy transporty wełny. Szły chyba prosto od producenta z fakturą z lokalnej hurtowni.

Gość ZW

A kto ma odpowiadać za uszkodzenia w transporcie ?r

Firma transportowa?? tak zwany kurier.

Oczywiście jeżeli towar wysyłany kurierem.

Ja kupowałem dwa razy transporty wełny. Szły chyba prosto od producenta z fakturą z lokalnej hurtowni.

I to ja mam rozstrzygać czy to kurier uszkodził towar ? A może był źle zapakowany ? Wtedy kurier nie odpowiada.

Uważam, że sprzedawca odpowiedzialność za transport musi doliczyć do ceny.

Nie wszyscy są świadomi w/w problemu. A problem istnieje, nawet jeśli dwa transporty wełny dojechały bez przeszkód.

pozdr

• 2 weeks później...
sam kilka razy korzystałem...ale nie zazdrosciłbym nikomu sytuacji gdyby trzeba było reklamować {osobiście nie miałem przypadku} ale co nieco czytałem na forum {są takie tematy}...oczywiście zlota zasada - patrzeć i dociekać kto kogo i za co i za ile??? moze się okazać że za rogiem w tej samej cenie jest lub taniej !