Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupujecie materiały budowlane przez internet?  

127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Recommended Posts

Ja kupuję tak: najpierw jade oglądać towar, pomacać i sprawdzić cenę potem szukam tego samego w necie porównuję cenę i zwykle kupuję z necie bo jest taniej :lol:

co prawda jeszcze "grubszych materiałów" w necie nie kupowałam ale napewno będę zamawiała przez neta bo cały czas śledzę ceny materiałów budowlanych i w necie napewno można znaleźć taniej niż w skłądach-tylko trzeba dorze poszukać :D

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kupiłem przez internet :

-całą automatykę do instalacji CO

- rozdzielacz i rurki do ogrzewania podłogowego wraz z folia i spinkami

- wentylację

- kontakty i łączniki

- stelaż WC

- i coś jeszcze ale zapomniałem co :oops:

Zaoszczędziłem w ten sposób kilka tyś zł :p

nie wpadlam na ten pomysl przy remoncie mieszkania; ale teraz, przy okazji remontu dzialki biorac pod uwage Wasze oszczednosci - na pewno sprawdze na allegro lub stornach internetowcy producentow, zanim kupie;

p.s. czy takie materiały ajk blachodachówka tez mozne kupic w necie?pod wymiar?

Też kupiłem wyposażenie do łazienki oraz płytki ceramiczne przez internet, ale w sklepach internetowych, allegro się boję, takie jakieś dziwne uczucie, ze jak w sklepie to niby bezpieczniej :-?

Jednak po elektrykę i okablowanie wolałem podjechać do lokalnej hurtowni, bo nie mam o tym zielonego pojęcia i lepiej mi było dotknąć i zapytać niż kupować nie wiedząc do końca co.

cos w tym jest...

dlatego jutro jade ogladac blachodachowki w hurtowniach, a jak sie ich "naucze" tom ew skorzystam z Internetu - zobaczymy zreszta, gdzie koszystniejsze warunki: cena, koszty transportu etc. Troche sie boje, bo kompletnie nie mam o tym wiedzy, a na innych forach tez rozne opinie. Bardzo mnie namawiano na gont bitumiczny, ale dzisiaj ktos w jakims sklepie z kolei bardzo mi odradzal. I badz tu blondynko madra :)

W sklepach internetowych też pracują fachowcy, ale zawsze lepiej jak piszesz pojechać do jakiegoś stacjonarnego miejsca sprzedaży i podpytać, a później zrobić porównanie. Warto jednak pamiętać o tym, że sprzedawca nie zawsze będzie polecał produkt, który jest najlepszy, a raczej ten, na którym najwięcej może zarobić i to jest największy problem wyboru.

TAK.

Internet to doskonała porównywarka cen.

W sklepach internetowych i Allegro kupowałem wszystko do wykończeń wnętrz.

Np. płytki Tubądzin czy Nowa gala nie ma szans kupić na Śląsku w cenach porównywalnych z Netem. A różnice sięgają 35%.

Tak samo z Armaturą Grohe czy ceramiką Koło.

Przez internet kupowałem nawet Deskę tarasową Bangkirai wraz z legarami.

Zdarzają się też wyjątkowe okazje jak np. Stopnice NG MarmiModermi 02 w cenie 20 zł m/kw przy cenie ponad 100 zł z serii rezygnacja z materiału (zmiana koncepcji).

Wszystkie zakupy muszą być jednak przemyślane i sprzedawca wiarygodny lub odbiór osobisty co nie zawsze jednak jest możliwe.

W ostanich 3 latach dzięki zakupom internetowym zaoszczędziłem ok.12 tys. zł.

Pomyślnych zakupów Życzę wszystkim budującym.

Większość zakupów robię w internecie, bo inaczej to cała wyprawa, na którą często szkoda czasu. Nie widzę tez problemu, by kupować w ten sposób materiały budowalne, skoro szukam tak sprzetu agd czy rtv.

Z drugiej strony, nie wiem czy zauważyliście, że sami producenci wychodzą takim oczekiwaniom naprzeciw sprzedając na allegro albo uruchamiając własne sklepy online. Tak zrobiła ostatnio Xella: http://sklep.xella.pl/

• 10 months później...

Witajcie,

chciałem się Was doradzić czy i na budowie domu możemy na czymś zaoszczędzić kupując w Sieci? Macie jakieś doświadczenia? Jeśli tak, to co zdażyło Wam się kupić dużo taniej niż w sklepie?

Wiem, że syn zaoszczędził - i to sporo - na kupnie dot. elektryki przy remoncie swojego mieszkania, ale co jeszcze?

Pozdrawiam,

Janek

• 1 year później...
Jak w temacie. Chciałem zapytać, co sądzicie o kupowaniu materiałów budowlanych przez internet. Ja byłem na początku sceptyczny, ale kolega doradził mi takie zakupy i okazało się, że jest szybciej i taniej niż normalnie w sklepie. Osobiście przy zakupach korzystam z porównywarki budowlanej budneo.pl. Polecam - duży wybór i łatwo można wybrać produkt w najkorzystniejszej cenie.A jakie Wy macie doświadczenia?
  • 1 month później...
Witam was, powiedzcie mi pewnie znacie tą stronę http://www.neo24h.pl chcę kupić laptopa w internecie, czy mogę ufać temu poradnikowi? proszę o szczere odpowiedzi. Bardzo mi zależy
Nie znam tej strony, ale jeśli chodzi o zakupy sprzętu rtv/agd to zdecydowanie jestem za kupowaniem przez internet. Tylko trzeba być rozsądnym i dwa razy się zastanowić ;)
To żeby kupić laptopa zarejestrowałeś się na Muratorze? Śmieszny jesteś. Nieufać to należy osobom które maja jeden post i od razu zakładają wątek z linkiem reklamowym. takich to należy tępić i admin powinien w końcu coś z tym zrobić
Witam was, powiedzcie mi pewnie znacie tą stronę http://www.neo24h.pl

Nikt normalny nie chodzi na takie gówniane strony o niczym.

chcę kupić laptopa w internecie, czy mogę ufać temu poradnikowi?

Jakiemu poradnikowi? To tam jest jakiś poradnik?

proszę o szczere odpowiedzi. Bardzo mi zależy

No cóż kolejny niezadowolony pracownik/klient jakiegoś sklepu

• 4 weeks później...
Allegro i sklepy to jedna sprawa, a co z ogłoszeniami o sprzedazy materiałów budowlanych , są czasem ciekawe oferty , aż żal nie skorzystać , ale czy takie http://sprzedajemy.pl/dom-i-ogrod portale są godne zaufania? Korzystaliście kiedyś?
  • 3 weeks później...

Kupowaliśmy i kupujemy na Allegro wszelkie materiały do domu. Obecnie zamawiać będe sprzęt AGD (taniej 800zł!).

Niedawno mąż zamówił właz na dach oraz żarówki led, a jeszcze wcześniej transport wełny.

Ryzyko jest jak wszędzie, np przy wełnie sprzedający się pomylił i nie do końca wysłał tą co trzeba i w dodatku trochę mniej ale okazał się uczciwy i zwrócił kase nie mówiąc o przeprosinach (co czasem zdarza się rzadko). Nerwów troszkę było no ale....kupując na Allegro przyjmuję wszelkie możliwe scenariusze.

• 2 months później...

Witam wszystkich forumowiczów!

Już wkrótce rozpocznę budowę własnego domu w okolicach Warszawy, a co za tym idzie będzie to początek poszukiwań materiałów budowlanych o wysokiej jakości i w miarę możliwości niskich cenach. Zastanawiałem się nad skorzystaniem z usług sklepów internetowych. Często zdarza się że mają one lepsze oferty (niższe ceny) niż lokalne składy budowlane. Nie jestem jednak przekonany do tej formy robienia zakupów, gdyż nie mam w tym zakresie doświadczenia. Zastanawiają mnie takie zagadnienia jak transport i przede wszystkim forma płatności. Obawiam się sytuacji w której płacę za towar i jego dostarczenie a później szukam wiatru w polu bez pieniędzy i materiałów

Tutaj kieruje do Państwa zapytanie co sądzicie o sklepach internetowych? Czy lepiej jednak korzystać ze sprawdzonych hurtowni budowlanych? i nie bawić się w tzw. łowcę okazji?

Pozdrawiam