Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Kupujecie materiały budowlane przez internet?  

127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Recommended Posts

zecydowanie tak jeśli różnica cenowa duża za TAKI SAM towar.

Kupiłem Beton komórkowy, styropian i wiele drobiazgów które na miejscu raz drożej były

Ale głównie internet pomocny jest w porównywaniu cen i negocjacjach w lokalnych hurtowniach. Zawsze mówie im że znalazłem po tyle i jak też po tyle mi sprzedadzą to wezmę na miejscu i często udaje się

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kupiłem:

- Styropian na podłogi i ściany oraz wełnę mineralną na poddasze (co ciekawsze przywieźli producenci samochodami firmowymi- z dostawą wyszło taniej niż w hipermarkecie budowlanym),

- glazurę i terakotę (z dostawą wyszło o 30% taniej niż na Bartyckiej!)

- elementy DGP

Tak więc nic dodać nic ująć :D

Tak ... na prawdę kupiłem na razie raz : piec węglowy. Ale wszystko super : w poniedziałek wysłanie @ do lok. przedstawiciela, we wtorek podesłany mailem skan FV, zrobiony przelew, potem podesłany mailem nr listu przewozowego i w piątek piec na budowie :D

I tak to powinno wyglądać 8)

pozdrawiam, majki

Ja równiez jestem na TAK

Jesli chodzi o samo kupowanie to jedynie folia dachowa co zalicytowałem na allegro.

Ale przede wszystkim allegro moze wam dać pogląd na ceny.

Mozecie sprawdzic ceny na allegro i potem negocjowac z hurtowniami w waszej okolicy i mi sie udalo wynegocjowac praktycznie zawsze takie same ceny jak nie lepsze. Najwazniejszy punkt zaczepienia.

Druga sprawa to na allegro mozna znaleźc materiały i jest podany zawsze nakiar wiec mozna sie skotaktowac z oferentem.

Ja np kupiłem tak cegłe pełna w cenie 70 groszy gdzie sklady oferowały taka sama ok 1 zł.

Kupiłem tak cały materiał do instalacji elektrycznej znalazłem poprzez allegro w hurtowni niedaleko mnie. Do instalacji centralnego ogrzewania równiez.

Naprawde warto zajrzec chocby dla porównania cen i skontaktowania sie z klientem.

Hmm generalnie sporo kupuję przez internet,co jest raczej związane z brakiem opcji w realu. Natomiast mogę powiedzieć, że ostatnio kupiłem folie paro przepuszczalną w baaaaaaaardzo dobrej cenie, aczkolwiek chyba się trochę zapędziłem bo okazało się, że przy stropie betonowym na poddaszu tzw. "trumnie" jej nie potrzebuję no i będę się jej musiał pozbyć w ten sam sposób. :lol: Można powiedzieć, że opłaca się szczególnie jak człowiek się nie śpieszy i robi przemyślane zakupy. Dodatkowo fajny sposób porównywania cen o ile ktoś nie ufa tego typu zakupom. Gorzej już ze zwrotami. :evil:

Kupować ale z głową. Kupiłem kiedyś farbę do ścian na allegro. Dostałem przemrożoną - spedytorzy nie jeżdżą izotermami :( a pogoda była niespecjalna (-20st.) Warto pamiętać że drobiazgi czasem też się psują a nie opłaca się wysyłać ich na gwarancję potem.

Nie warto też kupować urządzeń które serwisuje się bez demontażu np. mechanizm bram itp.

Ceny mogą być różne czasem warto czasem nie.

• 2 weeks później...

Ja sie zastanawiałem czy nie kupić styropianu na podłogi na allegro. Austroterm jest po jakies 145zł/m3. Dzwoniłem po kilku składach (tych co niby tanio maja) i cena 147-160zł.

Ale za to w składzie w którym kupowałem większośc materiałów ten sam styropian po.. 140zł/m3. więc chyba jednak go przez net nie kupie.

Kupiłem natomiast odwodnienie liniowe pod prysznic.

Ja równiez jestem na TAK

Jesli chodzi o samo kupowanie to jedynie folia dachowa co zalicytowałem na allegro.

Ale przede wszystkim allegro moze wam dać pogląd na ceny.

Mozecie sprawdzic ceny na allegro i potem negocjowac z hurtowniami w waszej okolicy i mi sie udalo wynegocjowac praktycznie zawsze takie same ceny jak nie lepsze. Najwazniejszy punkt zaczepienia.

Druga sprawa to na allegro mozna znaleźc materiały i jest podany zawsze nakiar wiec mozna sie skotaktowac z oferentem.

Ja np kupiłem tak cegłe pełna w cenie 70 groszy gdzie sklady oferowały taka sama ok 1 zł.

Kupiłem tak cały materiał do instalacji elektrycznej znalazłem poprzez allegro w hurtowni niedaleko mnie. Do instalacji centralnego ogrzewania równiez.

Naprawde warto zajrzec chocby dla porównania cen i skontaktowania sie z klientem.

Zdecydowanie się zgadzam. Dla mnie allegro jest jednym z podstawowych źródeł informacji na temat cen. Nawet jeśli nie zdecyduję się nic kupić, to mam ogląd sytuacji, a to połowa sukcesu... :D

• 2 weeks później...