Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Kupujecie materiały budowlane przez internet?  

127 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kupujecie materiały budowlane przez internet?

Recommended Posts

Ja kupuję tak: najpierw jade oglądać towar, pomacać i sprawdzić cenę potem szukam tego samego w necie porównuję cenę i zwykle kupuję z necie bo jest taniej :lol:

co prawda jeszcze "grubszych materiałów" w necie nie kupowałam ale napewno będę zamawiała przez neta bo cały czas śledzę ceny materiałów budowlanych i w necie napewno można znaleźć taniej niż w skłądach-tylko trzeba dorze poszukać :D

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kupiłem przez internet :

-całą automatykę do instalacji CO

- rozdzielacz i rurki do ogrzewania podłogowego wraz z folia i spinkami

- wentylację

- kontakty i łączniki

- stelaż WC

- i coś jeszcze ale zapomniałem co :oops:

Zaoszczędziłem w ten sposób kilka tyś zł :p

nie wpadlam na ten pomysl przy remoncie mieszkania; ale teraz, przy okazji remontu dzialki biorac pod uwage Wasze oszczednosci - na pewno sprawdze na allegro lub stornach internetowcy producentow, zanim kupie;

p.s. czy takie materiały ajk blachodachówka tez mozne kupic w necie?pod wymiar?

Też kupiłem wyposażenie do łazienki oraz płytki ceramiczne przez internet, ale w sklepach internetowych, allegro się boję, takie jakieś dziwne uczucie, ze jak w sklepie to niby bezpieczniej :-?

Jednak po elektrykę i okablowanie wolałem podjechać do lokalnej hurtowni, bo nie mam o tym zielonego pojęcia i lepiej mi było dotknąć i zapytać niż kupować nie wiedząc do końca co.

cos w tym jest...

dlatego jutro jade ogladac blachodachowki w hurtowniach, a jak sie ich "naucze" tom ew skorzystam z Internetu - zobaczymy zreszta, gdzie koszystniejsze warunki: cena, koszty transportu etc. Troche sie boje, bo kompletnie nie mam o tym wiedzy, a na innych forach tez rozne opinie. Bardzo mnie namawiano na gont bitumiczny, ale dzisiaj ktos w jakims sklepie z kolei bardzo mi odradzal. I badz tu blondynko madra :)

W sklepach internetowych też pracują fachowcy, ale zawsze lepiej jak piszesz pojechać do jakiegoś stacjonarnego miejsca sprzedaży i podpytać, a później zrobić porównanie. Warto jednak pamiętać o tym, że sprzedawca nie zawsze będzie polecał produkt, który jest najlepszy, a raczej ten, na którym najwięcej może zarobić i to jest największy problem wyboru.

TAK.

Internet to doskonała porównywarka cen.

W sklepach internetowych i Allegro kupowałem wszystko do wykończeń wnętrz.

Np. płytki Tubądzin czy Nowa gala nie ma szans kupić na Śląsku w cenach porównywalnych z Netem. A różnice sięgają 35%.

Tak samo z Armaturą Grohe czy ceramiką Koło.

Przez internet kupowałem nawet Deskę tarasową Bangkirai wraz z legarami.

Zdarzają się też wyjątkowe okazje jak np. Stopnice NG MarmiModermi 02 w cenie 20 zł m/kw przy cenie ponad 100 zł z serii rezygnacja z materiału (zmiana koncepcji).

Wszystkie zakupy muszą być jednak przemyślane i sprzedawca wiarygodny lub odbiór osobisty co nie zawsze jednak jest możliwe.

W ostanich 3 latach dzięki zakupom internetowym zaoszczędziłem ok.12 tys. zł.

Pomyślnych zakupów Życzę wszystkim budującym.

Większość zakupów robię w internecie, bo inaczej to cała wyprawa, na którą często szkoda czasu. Nie widzę tez problemu, by kupować w ten sposób materiały budowalne, skoro szukam tak sprzetu agd czy rtv.

Z drugiej strony, nie wiem czy zauważyliście, że sami producenci wychodzą takim oczekiwaniom naprzeciw sprzedając na allegro albo uruchamiając własne sklepy online. Tak zrobiła ostatnio Xella: http://sklep.xella.pl/

• 10 months później...

Witajcie,

chciałem się Was doradzić czy i na budowie domu możemy na czymś zaoszczędzić kupując w Sieci? Macie jakieś doświadczenia? Jeśli tak, to co zdażyło Wam się kupić dużo taniej niż w sklepie?

Wiem, że syn zaoszczędził - i to sporo - na kupnie dot. elektryki przy remoncie swojego mieszkania, ale co jeszcze?

Pozdrawiam,

Janek

• 1 year później...
Jak w temacie. Chciałem zapytać, co sądzicie o kupowaniu materiałów budowlanych przez internet. Ja byłem na początku sceptyczny, ale kolega doradził mi takie zakupy i okazało się, że jest szybciej i taniej niż normalnie w sklepie. Osobiście przy zakupach korzystam z porównywarki budowlanej budneo.pl. Polecam - duży wybór i łatwo można wybrać produkt w najkorzystniejszej cenie.A jakie Wy macie doświadczenia?

• 1 month później...
Witam was, powiedzcie mi pewnie znacie tą stronę http://www.neo24h.pl

Nikt normalny nie chodzi na takie gówniane strony o niczym.

chcę kupić laptopa w internecie, czy mogę ufać temu poradnikowi?

Jakiemu poradnikowi? To tam jest jakiś poradnik?

proszę o szczere odpowiedzi. Bardzo mi zależy

No cóż kolejny niezadowolony pracownik/klient jakiegoś sklepu

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Kupowaliśmy i kupujemy na Allegro wszelkie materiały do domu. Obecnie zamawiać będe sprzęt AGD (taniej 800zł!).

Niedawno mąż zamówił właz na dach oraz żarówki led, a jeszcze wcześniej transport wełny.

Ryzyko jest jak wszędzie, np przy wełnie sprzedający się pomylił i nie do końca wysłał tą co trzeba i w dodatku trochę mniej ale okazał się uczciwy i zwrócił kase nie mówiąc o przeprosinach (co czasem zdarza się rzadko). Nerwów troszkę było no ale....kupując na Allegro przyjmuję wszelkie możliwe scenariusze.

• 2 months później...

Witam wszystkich forumowiczów!

Już wkrótce rozpocznę budowę własnego domu w okolicach Warszawy, a co za tym idzie będzie to początek poszukiwań materiałów budowlanych o wysokiej jakości i w miarę możliwości niskich cenach. Zastanawiałem się nad skorzystaniem z usług sklepów internetowych. Często zdarza się że mają one lepsze oferty (niższe ceny) niż lokalne składy budowlane. Nie jestem jednak przekonany do tej formy robienia zakupów, gdyż nie mam w tym zakresie doświadczenia. Zastanawiają mnie takie zagadnienia jak transport i przede wszystkim forma płatności. Obawiam się sytuacji w której płacę za towar i jego dostarczenie a później szukam wiatru w polu bez pieniędzy i materiałów

Tutaj kieruje do Państwa zapytanie co sądzicie o sklepach internetowych? Czy lepiej jednak korzystać ze sprawdzonych hurtowni budowlanych? i nie bawić się w tzw. łowcę okazji?

Pozdrawiam