Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WROCŁAW- kupmy dużą działkę i zbudujmy sami miniminiosiedle

Recommended Posts

Witam,

Pomysł prosty....aż tak, że mało kto tak robi. Dlaczego...chyba każdy wie.

Ale dlaczego jednak nie spróbować???

Przeprowadzam się do Wrocławia. Idealny moment na budowę domu. Zacząłem szukać działki i trafiłem na sporo "większych"....3-4 tysiące mkw i większe. Więc czemu nie na spółkę?

Szukam wspólników. Moje wymagania:

- południe Wrocławia

- jak najbliżej cywilizacji miejskiej/Wrocławskiej z odrobiną spokoju (taki head-and-shoulders)

- super tania.... :D ....oryginalne wymaganie co???

- przy zakupie od razu podział i...... budujemy - każdy jak chce

Jacyś chętni ??? :D

Jak ktoś już gdzieś tak probował/próbuje to dajcie proszę linka.....

• 3 weeks później...
Witam,ja szukam swojego drugiego miejsca na Ziemi od sierpnia.Warunki -podobnie jak u Ciebie-wrocławskie południe..itd.Powiem tak,jak mawiają pośrednicy, a ja -po tych paru miesiącach intensywnych poszukiwań zgadzam się z nimi:"południe "cenowo jest PRZEGRZANE.Popatrzyłam łaskawszym okiem nieco na zachód i na dzień dzisiejszy zdecydowana jestem na budowę tamże...A za różnicę w cenie mogę myśleć o Legallecie,mam pełne uzbrojenie a miejsce jest urokliwe.Gdybyś jednak w tak zwanym międzyczasie natknął się na jakś sympatyczną ofertę,daj znać.Wiem,że Krzyżowice szukały 3-4 chętnych ..Pozdrawiam.

Sorry,ale się nie przedstawiłam..Mam na imię Renata,mieszkam we Wrocławiu od zawsze,czyli od czterdziestu paru lat i z przyczyn tak zwanych obiektywnych zdecydowaliśmy się wraz z małżonkiem na budowę nowego ale już tylko naszego domku..Jeżdżę więc po południowych /bo teraz mieszkam w południowej cześci Wrocka i tu mam tzw.interesy życiowe/okolicach,szukam,pukam,pytam ,czytam.Pozdrawiam.Renata.

• 4 weeks później...

Witam,

chciałabym się dołączyć do grupy :) Co prawda mam już działkę ( w Rogowie Sobóckim), ale przestało mi się tam podobać i jestem w stanie ja sprzedać w każdej chwili. Gdyby ktoś coś wiedział o tych "hektarach" do podziału, to ja się piszę. Południowy-zachód Wrocławia jak najbardziej :D

• 3 weeks później...

Witam

Jestem w trakcie poszukiwania działki pod Wrocławiem oddalonej max do 6 km, jeśli ktoś również szuka działki to razem możemy więcej zdziałać w potencjalnych negocjacjach przy zakupie działki.

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 months później...

Cześć,

Jak widać autor wątku miał zarówno dobry pomysł jak i słomiany zapał :)

Proponuję reaktywować pomysł, gdyż jest dobry i przy odrobinie szczęścia może dać fajną działkę za małe pieniądze.

Wymagania:

- południe Wrocławia

- powierzchnia min. 8000m2 na 3 lub więcej działek

- cena za m2 - nie więcej niż 50zł

- MPZP z przeznaczeniem na budownictwo jednorodzinne, żeby nie zostać z polem do obsiania pszenicą

- (moje) MPZP zezwalający na dom parterowy (bo w tych okolicach bywa, że wymuszają dwuspadowe "stodołki")

Zrobiłem małe poszukiwania pod tym kątem i da się znaleźć ciekawe oferty:

http://www.oferty.net/dzialka-na-sprzedaz-kobierzyce-wroclawski,z3276563

http://www.oferty.net/dzialka-na-sprzedaz-kobierzyce-wroclawski,z3747198

http://www.oferty.net/dzialka-na-sprzedaz-kobierzyce-wroclawski,z1825042

Ja byłbym zainteresowany działką ~2000m2 po podziale. Czy nadal są inni chętni do takiej akcji?

Dziwnie tanie te działki,ale jeżeli nie ma MPZT ani WZ to może być problem i z podziałem i z wybudowaniem czegokolwiek.Ja mieszkam w Brzezinie gm.Miękinia u nas też nie ma planu,i jeszcze jak niema zrobionej sieci wodociągowej w danej drodze przy działce to nie dostanie się warunków zabudowy,bo komunalka nie rozbudowuje jej.Niektórzy piszą że budowlana,jaka ona budowlana jak nie ma WZ.Agenci nieruchomości to tylko piszą co im powie właściciel,sami nawet nie sprawdzą w U.G. czy to prawda.Ciekawe jakie tereny,czy nie zalewowe bo po doświadczeniach z tego roku to będzie chyba priorytet przy kupnie działki lub domu.A czy bardzo ruchliwa droga to jest atut,to wszystko zależy kto co lubi i czego poszukuje bo jeżeli ciszy to chyba nie. Edytowane przez szarka 1

Co do cen - na razie nie wnikałem, to jest efekt 5 minut z wyszukiwarką oferty.net :)

Rzecz jasna poszukiwania trzeba będzie rozszerzyć, jeśli znajdą się chętni.

Agenci sprzedaży nieruchomości są jeszcze gorsi niż sprzedawcy samochodów... Piszą takie bzdury, że głowa mała. Rzecz jasna wszystko trzeba będzie zweryfikować, ale akurat to nie będzie trudne, bo cały powiat wrocławski jest ładnie opisany na mapie w internecie pod kątem MPZP i innych.

Co do terenów zalewowych - dlatego właśnie nie szukam w Siechnicach i okolicach, by nie trzymać amfibii w garażu. Kobierzyce i dalej na zachód/południe to raczej bezpieczne rejony. Ruchliwe drogi - to się rozumie samo przez się. Przy drodze krajowej budują się masochiści...

• 9 months później...