luntrusk 15.01.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Pomysł mi się bardzo podoba. Czy pomysł już został zrealizowany?Ja szukam ludzi do podobnego pomysłu. Poszukuję 3-5 osób/rodzin, które chcą mieszkać we Wrocławiu, chcą mieć 2 mieszkania. Szukam osób, które wybudują ze mną 2 lub 3 blizniaki 4-lokalowe (każda osoba/rodzina dwa mieszkania) na obrzeżach Wrocławia. Można wybudować 8 mieszkań w 4 osoby/rodziny lub 12 mieszkań w 6 osób/rodzin.Koszt zakupu działki w dobrej lokalizacji + budowa dwóch mieszkań (koło 100 m2 każde mieszkanie) na jednej połówce bliźniaka to koszt 600 tyś zł (koszty dla dzielnicy Leśnica). Jest to koszt dla jednej osoby/rodziny. Można sprzedać jedno mieszkanie i pozbyć się kredytu.Kupno działki pod zabudowę bliźniaczą to koszt koło 550 tyś - 600 tyś zł w Leśnicy (koło 1900 m2). Jedna z pośród czterech działek wynosi wówczas nieco mniej niż 500 m2. Koszt podanej działki pozwala na budowę dwóch domów bliźniaczych czyli 8 mieszkań.Czy jest ktoś zainteresowany taka inwestycją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudi102 12.02.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam, w związku z tym, że chcemy z mężem sprzedać kilka działek budowlanych, chciałabym "wtrącić" się do tego tematu z ofertą. Działki znajdują się w miejscowości Ratowice (gmina Czernica) - ok.15 km od Wrocławia, nie wiem czy taka odległość byłaby satysfakcjonująca ale wolę napisać niż przegapić okazję miejscowość jest naprawdę piękna - sami będziemy się także tu budować, a pieniądze ze sprzedaży mają pokryć koszt inwestycji. cała powierzchnia ma łącznie ok. 7500 m2, obecnie jesteśmy na etapie dzielenia działki na mniejsze z czego wyjdzie 7 działek po ok. 1050 m2 każda. w tej chwili cena za m2 to 90zł. jeśli byłby ktoś zainteresowany lub chciał poznać więcej szczegółów proszę o kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boryspo 12.02.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ratowice... super wybór, pod warunkiem, że lubimy strach przed powodzią. I że nie trafimy na jedną z wielu stref ochrony konserwatorskiej, których lista zajmuje niemal całą stronę lokalnego MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudi102 12.02.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Ratowice... super wybór, pod warunkiem, że lubimy strach przed powodzią. I że nie trafimy na jedną z wielu stref ochrony konserwatorskiej, których lista zajmuje niemal całą stronę lokalnego MPZP. skoro nie masz pojecia w ktorym miejscu dokladnie znajduja sie wspomniane dzialki to nie strasz ludzi powodzia! teren ten nigdy nie byl nawet zagrozony zalaniem i jest polozony blizej glownej drogi (trasa Jelcz-Laskowice - Wrocław) gdzie woda nigdy nie sięgła. obecnie mieszkam dużo "niżej" niz dzialki ktore chce sprzedac i takze tutaj woda nawet nie podeszla do piwnicy podczas powodzi. Ratowice to nie tylko działki wzdluz brzegu Odry! jesli chodzi o ochrone konserwatorska - wglad do MPZP pod adresem: http://edzienniki.duw.pl/duw/WDU_D/2011/282/5248/Akt.pdf gdzie moja nieruchomosc nie figuruje w tej strefie co mogę udowodnić osobom zainteresowanym poprzez przedstawienie odpowiednich dokumentow. nie wiem jaki byl Twoj cel wypisujac te brednie ale zastraszenie potencjalnych kupcow nie bylo w porzadku... żeby nie być gołosłowną - podaję link do aktualnego ogłoszenia, gdzie są także mapki z lokalizacją: http://tuznajdziesz.pl/nieruchomosci/dzialka-na-sprzedaz-ratowice-sloneczna,3609713/ Gdyby ktoś chciał się dokładniej przyjrzeć polecam serwis http://www.wrosip.pl tam kliknąć "wejscie do serwisu map" gdzie jest także wyszukiwarka dzialek. nr działek to 134/2 i 134/3 przy ul. Słonecznej Edytowane 12 Lutego 2012 przez rudi102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts