witu102 09.03.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 witam, właśnie obkładam krzywe ściany piwnicy płytami osb (co by móc na nich coś powiesić/przykleić łupek itd i mam pytanie bo część tych płyt chciałem pomalować farbą i nie wiem czym najlepiej je pokryć, żeby farba miała gładką fakturę a nie taką jak osb..jakieś grunty czy coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Obawiam się, że musiałbyś szpachlować, żeby po pomalowaniu było gładkie. Przyszło mi do głowy, że można by spróbować tapety, ale jakoś sama nie jestem przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 10.03.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 no wiem, ze szpachlować trzeba będzie..to będzie relatywnie niewielka powierzchnia w stosunku do całości....ale z drugiej strony wiem, że nie zawsze na ściany stosuje się KG, czasem skosy robi się też z OSB przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 10.03.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 widziałam pomalowane farbą olejną i lakierem,to lakierem podobało mi się bardziej, ale i farba dobrze też sie przyjeła,ja bede na OSB tapetowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.03.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a może przeszlifować to co będzie miało być malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 10.03.2009 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 tez o tym myslalem, ale nie jestem pewien efektu...szlifowanie = dużo kurzu..za to tynkowanie to chyba więcej roboty i mniejsza precyzja..z resztą tynk też wypadałoby przeszlifowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.03.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Hmmm - na reszcie chcesz przyklejać jakiś łupek. To może to co będzie odsłonięte zakryć płytą g-k, którą już spokojnie wymalujesz. Płytę kręcisz i spoinujesz - tutaj trochę kurzu powstanie niestety. Ale na końcu będzie gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts