esiw 09.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, Czy ktoś może powiedzieć ile szacunkowo może kosztować postawienie ogrodzenia o nastęuijących paramerach? Chciałbym wykonać ogrodzenie kute z podmurówką z cegły klinkierowej.Całość 40 metrów + 4m brama + 1m furtka. W sumie wychodzi 8 słupków.Wzór ogrodzenia prosty bez żadnych udziwnień i dodatków. Wszelkie sugestie bardzo mile widzianePozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 18.03.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 WitamKOwal godny polecenia moim zdaniem jest tylko jeden - Kaczmarek w Gnieznie. Robil m.in bazylike w Licheniu! Znam go bo to robil sasiadom w ub.roku i nam bedzie w tym. Gosc jest nieziemski! Ceny ma chyba w miare ale zalezy od wzoru. Daj sygnal to Cie skontaktuje HUbert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.f 18.03.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam, Orientacyjnie około 40 mb ogr.:- nie licze fundamentu pod słupki i murek gdziie we własnym zakresie- Koszt cegły kliknierowej > +- 4k- daszki czy dachówki - około 300-600 zł- Koszt zaprawy > +- 1-2k- Robocizna - kliinkier >-+ 4k- Brama z pręta 12mm i kilka ozdób, z gotowych elem. nie prawdziwa kuta - od 500 zł mb- Przesło z pręta 12 mm i kilka ozdób, 4 poprzeczki od 200-250 zł mb więc całość >= 20k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 18.03.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 gniezniok to ten kowal Wam zrobił to ogrodzenie bo juz nie kumam: w jednym poście piszesz,że zrobił Wam majstersztyk ; w drugim,że będzie robił....określ sie bo chyba za mocno się reklamujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 20.03.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mi powiedzieli 20 tys. za 20 metrów. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 06.04.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Mi powiedzieli 20 tys. za 20 metrów. To tylko za ogrodzenie, czy jeszcze dwóch ochroniarzy i sprzątaczkę dokładają? Nie mówcie, że to tylko za ogrodzenie... mam 30 mb do zrobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 06.04.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Mi za ogrodzenie z klinkieru (sama robocizna) liczyli 200 PLN za słupek (1,8 metra) i 200 PLN za murek między słupkami (55 cm).Do tego wypełnienia, ale jeszcze nie zamawiałem to nie wiem ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwierz_ak01 09.04.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 jestem w chwil obecnej na etapie wykonywania ogrodzenia. (tylko ulożenie klinkieru, fundament zrobiony wcześniej). Płace 4000 tysiące złotych za położenie około 1700 cegieł klinkierowych, plus około 300 daszków klinkierowych dwuspadowych (kształtników) - teren prosty, do obudowania dwie skrzynki (gazowa i z prądem) - Myslę ze to przytępna cena ( około 2zł za cegłe) -Okolice 35 Km od Krakowa. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amiazga 17.04.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 jestem w chwil obecnej na etapie wykonywania ogrodzenia. (tylko ulożenie klinkieru, fundament zrobiony wcześniej). Płace 4000 tysiące złotych za położenie około 1700 cegieł klinkierowych, plus około 300 daszków klinkierowych dwuspadowych (kształtników) - teren prosty, do obudowania dwie skrzynki (gazowa i z prądem) - Myslę ze to przytępna cena ( około 2zł za cegłe) - Okolice 35 Km od Krakowa. pzd A możesz polecić wykonawcę (buduję 15 km od Krakowa)? Ja chciałbym zrobić fundament pod ogrodzenie z klinkieru + 5 słupków murowanych + ok. 35 słupków metalowych i na razie na tym rozciągnąć siatkę, a do tego bramę przesuwaną i furtkę - kute. W sumie mam 106 mb. Ile by kosztowało wykonanie takiego ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izaa 23.02.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam Chciałabym zrobić ogrodzenie od frontu domu tego typu: http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=11%3Aogrodzenia-lupane-z-pustakow&catid=7&Itemid=3 To ogrodzenie jest z pustaków łupanych.Dałam parametry do wyceny i oto ona:- ok. 28 mb , wysokość 150 cm, brama wjazdowa 5 m i furtka ok 100 cm- beton ( fundament, zalewanie słupów i robocizna) - 4000 zł- elementy z bloczków - 6800 zł- drewno do wypełnienia przęseł - 5900 złte ceny zawierają elementy bramy i furtki.Razem: 16700 zł Mam pytanie do Forumowiczów: czy ta cena jest rozsądna czy zbyt wysoka??? PzdrIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 08.03.2012 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Szukałem i nie znalazłem w miarę aktualnych cen za zrobienie ogrodzenia z cegły klinkierowej. Może ktoś wie ile teraz ekipy biorą za położenie cegły klinkierowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssylwiaa79 09.03.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 witam podbijam post też jestem zainteresowana wykonaniem ogrodzenia klinkier + drewno ewentualnie pustaki lub słupki klinkieropodobne zna ktoś koszt wykonania i kogo polecacie z wielkopolski -Środa Wlkp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romko107 13.05.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Wszystko zależy jakie ogrodzenie ma być, jeżeli przyjmiesz, że ma być murowane, to musisz policzyć po kolei: 1.fundament: - wykop - około 30zł/mb - zbrojenie - koszt materiału na 40mb ~ 1000 zł (4xfi14 + strzemiona) - beton B20 - jakieś 9 m3 - 1800zł 2. Klinkier - tutaj ceny od 3,5 do nawet 9zł/szt. Musisz policzyć ile masz cegieł 3. Zaprawa klejąca - polecam gotowe rozwiązania, żeby nie bawić się później z usuwaniem wykwitów 3. Murowanie - od 1,5-3zł/szt cegły Jak będziesz miał ilość potrzebnych cegieł to policz uśrednioną stawkę za robociznę 4. Jakieś daszki na słupki, blacha ocynk+RAL ~ 800zł 5. Wypełnienie - tu też są różne możliwości - najtaniej oczywiście drewno, najdrożej nierdzewka (wg mnie głupota) Podsumowując 40mb jeżeli murowane to minimum 15k a maximum tak naprawdę nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 15.01.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 ja właśnie dostałam wycenę ogrodzenia 42mb + 1m furtka + 4m brama.. prosiłam o wycene z betonu łupanego (wydaje mi się ,że klinkier jest droższy niż te "klocki"- w projekcie mają być murki na wysokośc 3 "klocków" i słupki.. jeszcze żadna cena nie zrzuciła mnie z krzesła jak ta.. całośc- 46tyś ?!?!? czy to ja nie znam realnych kosztó ogodzeń..czy firma zaszalała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 16.01.2013 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 No to się cenią , nie ma co ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 24.01.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Oj z ogrodzeniem można popłynąć... wiem coś na ten temat. ja jestem zdania żeby od razu robić docelowe ogrodzenie. Nie bawić się w prowizorki bo 2 razy się płaci za to samo, więc lepiej od razu zrobić porządnie (w miarę możliwości finansowych) i mieć spokój.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 27.01.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 ja właśnie dostałam wycenę ogrodzenia 42mb + 1m furtka + 4m brama.. prosiłam o wycene z betonu łupanego (wydaje mi się ,że klinkier jest droższy niż te "klocki"- w projekcie mają być murki na wysokośc 3 "klocków" i słupki.. jeszcze żadna cena nie zrzuciła mnie z krzesła jak ta.. całośc- 46tyś ?!?!? czy to ja nie znam realnych kosztó ogodzeń..czy firma zaszalała.. wizji najtańszej nie masz ale próbuj dalej. Szukaj kontaktu na Forum z nickiem "Blechert" - sprawdzony przez forumowiczów wykonawca i w przystępnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 05.02.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 wizji najtańszej nie masz ale próbuj dalej. Szukaj kontaktu na Forum z nickiem "Blechert" - sprawdzony przez forumowiczów wykonawca i w przystępnej cenie. haha..wizję zaczynam zmieniać pod wpływem tej wyceny.. teraz planuję wycenić fundament betonowy, na to murek: 3 rzędy klinkieru, a w tym zatopione metalowe słupy 10x10 może wyjdzie bardziej ludzka cena.. dzieki za namiary na speca fm- nie omieszkam skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timermimer 05.04.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) To tylko za ogrodzenie, czy jeszcze dwóch ochroniarzy i sprzątaczkę dokładają? Nie mówcie, że to tylko za ogrodzenie... mam 30 mb do zrobienia... Wiesz, zależy jak na to patrzeć. Jak sobie wybierzesz porządne ogrodzenie to będzie Ci stało i stało i do głowy Ci nie przyjdzie wymieniać ogrodzenia, no chyba, że wygląd Ci się znudzi Ogrodzenie trzeba traktować jak inwestycję – my kupiliśmy porządne metalowe ogrodzenie od producenta [sPAMER]i nie martwimy się, jak długo wytrzyma i kiedy je odmalować. No ale już to Twoja decyzja Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betafence 13.04.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Wiesz, zależy jak na to patrzeć. Jak sobie wybierzesz porządne ogrodzenie to będzie Ci stało i stało i do głowy Ci nie przyjdzie wymieniać ogrodzenia, no chyba, że wygląd Ci się znudzi Ogrodzenie trzeba traktować jak inwestycję – my kupiliśmy porządne metalowe ogrodzenie i nie martwimy się, jak długo wytrzyma i kiedy je odmalować. No ale już to Twoja decyzja Trudno się nie zgodzić. Ogrodzenie powinno posłużyć nam przez lata, dlatego warto w nie zainwestować. Oszczędność na tańszych produktach jest tylko pozorna. W perspektywie lat ogrodzenie niskiej jakości będzie miało problemy z korozją. Warto zwrócić również uwagę na długość gwarancji producenta. Obecnie najdłuższą na rynku oferuje firma Betafence, nawet do 20 lat (na produkty z linii Premium), co dowodzi o wysokiej jakości wykonania asortymentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts