Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plagiat forum Muratora

odaro

Recommended Posts

Nie jest to może najlepsze miejsce na taki wątek ale za to jest to najczęściej odwiedzany dział.

Kto bez mojej wiedzy skopiował mój wątek i ogłosił go na innym forum.

Jak to jest możliwe!!!

Mój oryginalny wątek

http://forum.muratordom.pl/jaki-kolor-rolet-zewnetrznych-wybrac,t138155.htm

a tutaj też mój wątek

http://www.budnet.pl/forum/Jaki_kolor_rolet_zewnetrznych_wybrac,t=41189.html

Masz pole do eksperymentu. Tu pisz "białe", a tam "czarne", tu "lewo" a tam "prawo" i zobacz, jak się dyskusja rozwija :D

Swoją drogą to te prawa autorskie łamane przez kopiuj-wklej to ludziom na łby padły :evil: Sprawdzanie referatów to: wybranie ładnego zdania, wrzucenie go w google, odrzucenie referatu :evil:

Jeśli ktoś czyta źródła, w tym wikipedię i pisze na tej podstawie, to o to chodzi. Ale jeśli z referatu, który mam sprawdzić wytnę fragment, np: " ...nocne przymrozki, obserwowane na wybrzeżu Bałtyku...", wrzucę w google, znajdę ten fragment i jeszcze dwa akapity słowo w słowo z referatem, który oceniam ...

Wiem, że może to być przypadek :wink: ale niei wierzę w to i referat wraca do poprawki :D

Plagiat nie plagiat, ale tamto forum wygląda dziwnie.

Mnóstwo "startowych" wątków. Pomysł na rozkręcenie może i dobry, ale żeby kopiować cudze wypowiedzi? Tym bardziej, że opisywana w tym wątku jest dość osobista i na forum muratora podpisana.

Jeżeli ktoś odnajdzie obie w googlach to będzie przekonany, że wpisała je jedna i ta sama osoba.

Jeżeli to się komuś podoba to jak się poczuje, gdy odnajdzie swoje posty (słowo w słowo) np. na forum ... :oops: (tu nie wpisuję, żeby przypadkiem kogoś nie obrazić)

:D

• 4 weeks później...