Ya 09.03.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Jak zwykle na wiosne stwierdzam, że czas zacząć biegać. Niestety sporo takich wiosen było, że poza takim stwierdzeniem niewiele robiłem Ale w zeszłym roku trochę biegałem i było fajnie. Teraz też zamierzam. Nie wiecie gdzie w sieci albo poza nią można znaleźć dobry plan treningu dla biegacza, który przez prawi całą jesień i całą zimę siedział w fotelu ? Oczywiście sporo tych planów można znaleźć ale chodzi mi o plan rzetelny (aby nie dorobić się jakiejś wrednej kontuzji) i realny - wiadomo, że nie ma się czasu biegać codziennie, chodzić do siłowni itp - w końcu praca, rodzina i budowa trochę czasu zajmują. Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina N. 26.03.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ja biegam 4-5 razy w tygodniu po około godzinieZaczynałam od codziennych 15 minutowych biegów.A jak wiadomo apetyt rośie w miarę jedzenia, w zeszłym roku kupiłam sobie dobre buty, w tym roku maz sprawił mi urodzinowy prezent i kupił mi iPoda z słuchawkami do biegania i specjalnym paskiem na ramię. Najtrudniej zacząć, a potem jak już wpadnie się w rytm to człowiek biega jak nałogowiecPolecam, pamietaj, dobre buty i muzyka, nogi same Cię poniosą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyrkolek 15.01.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Ja ostatnie nie moge sie zabrać do tego biegania, niby wiosna idzie a u mnie śnieg prawie do kolan myślałem żeby kupić jakiś rower stacjonarny zeby to choć troche zastąpić a można ćwiczyć w każdej wolnej chwili w ciepłym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina N. 15.01.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Kilka lat temu miałam rowerek stacjonarny i oglądając tv ćwiczyłam.Ale szczerze mówiąc, nic nie zastąpi ruchu na świeżym powietrzu, nawet najlepiej wyposażona i najnwoczesniejsza siłownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 23.10.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Ja właśnie skończyłam drugi tydzień z planu dla początkujących (korzystam z bieganie.pl). Wcześniej jeździłam na rowerze. Najpierw na stacjonarnym 5-6 razy w tygodniu po pół godziny a ostatnie miesiące w terenie ok. 3 razy w tygodniu 1,5-2 godzin. Kiedy jednak przyszło mi przebiec 10-15 minut było ciężko. Pierwszy szok minął i teraz jest lepiej. Dzisiaj było to 25 min. Nie mogę się doczekać kiedy będę mogła przebiec więcej, bo zawsze ciekawa jestem co jest za kolejnym zakrętem a tak minie połowa czasu i muszę wracać. Zwykle biegam rano, przed śniadaniem, 5 min. jazdy samochodem i jestem w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 30.10.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Jesień idzie czas kupić ciepłe buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 31.10.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Ja już jestem po zakupach: http://www.run4fun.pl/wmns-air-alvord-p-2318.html?osCsid=43e2553254a1a7402a47a1924f1d51ac Trochę na razie na nie za ciepło, ale to już podobno niedługo. Jak uda mi się wytrwać całą zimę to na wiosnę w nagrodę kupię sobie jakieś lżejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matskocz 31.10.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 i czapkę sam biegam rekreacyjnie, ale na sezon zimowy, chyba uciekne do stacjonarnego pedałowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 02.11.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Na szczęście pogoda dopisuje i szkoda czasu na nudne pedałowanie w murach. Już ponad dwa lata mieszkam na wsi i dopiero od niedawna z tego korzystam, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matskocz 02.11.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Od dziecka mieszkam w "wiejskich" klimatach/okolicach, ale bieganie zawsze uważałem za hmm nudne i wybierałem rower. Ciesze się jednak, że parę osób mnie przekonało do zmiany zdania. Doskonałą odskocznia od codziennych problemów i stresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 02.11.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Zgadzam się, rower jest super, ale przy deficycie czasu i moim poziomie zaawansowania w bieganiu 30 minut na własnych nogach wystarczy mi żeby się zmęczyć. O to mi chodziło na początku. Teraz chcę biec jeszcze dalej niż pozwalają siły i po to kontynuuję; czasy i zawody mam gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 02.12.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Wczoraj byłam w sklepie biegacza w Katowicach, asics robił badanie stopy. Myślałam, że potrzebuję butów neutralnych, albo dla nadsupinatorów a tu niespodzianka, bo okazało się, że jednak nie.Już myślę o butach na sezon wiosenno-letni i waham się między Asics Trabuco 14 a Nike Pegasus +28.Na razie robię swoje i biegam dalej. Rano niestety jest coraz ciemniej, będę musiała zabierać czołówkę, bo już teraz biegam prawie po omacku :/Dzisiaj było tylko 20 minut, ale jutro już 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 17.12.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Ale pegasusy są dla neutrali. Naajlepsze buty do biegania. Zdarłam z szesc par tych bucików. Lunary się nie równają. Vomero dałam szansę dwa razy. Zostawiłam do chodzenia. Pegasusy rządzą. To jaką masz stopę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 18.12.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Na podstawie obserwacji zdartych podeszw butów wychodziło mi, że mam stopy neutralne, ale w sklepie biegacza asics robił id stóp i okazało się, że jednak pronujące. Polecili więc trabuco z podparciem pięty. Tyle, że sprzedawca powiedział, że skoro biegam w terenie to nawet z podparciem stopa będzie się przekrzywiała w prawo i w lewo w zależności od ukształtowania terenu wiec pagasusy też mogą być. Ale znowu asics ma fajniejszą podeszwę terenową :/Coś mi się wydaje, że zdecyduję się w ostatniej chwili jeszcze raz przymierzając buty w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 18.12.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 W asics biegałam troszkę. Nie pamiętam których, ale były troszkę przymaławe do biegania, więc wspominam je jako niewygodne Pegasusy są gitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts