pepi 22.02.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 A jeśli już mam wylany beton, to mam go zamienić w gruz. Kostka nie zmieści mi się bo zostawiłem 5cm. Chyba zostają jednak płytki, tarakota itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys74 22.02.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 pepi przy 5 cm. to raczej chyba nie ma mowy o podsypce. Gdybym kleił tak jak ty masz zamiar to byłby to granit płomieniowany No ja mam zostawione tak z 40 cm bo najpierw chciałbym to zażwirować i ubić. Galanteria betonowa rzeczywiście jest bardzo ciekawa i wygląda prawie jak kamień naturalny a można ciekawe kształty ułożyć ,np coś po okręgu (taki komplet widziałem chyba gdzieś na stronie ) A może ma ktoś jakieś fotki takich kamiennych tarasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erwina78 25.02.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 wczoraj dowiedziałam sie, że jest dostępny na naszym rynku Granit Chiński, który jest bardzo podobny do naszego- super drogiego. Płyta granitu chińskiego o grubości 2 cm kosztuje od 60-200zł za m2 (to wszystko zależy od koloru i wzoru). Czy ktoś z Was zastosował ten granit na tarasie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 26.02.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 wczoraj dowiedziałam sie, że jest dostępny na naszym rynku Granit Chiński, który jest bardzo podobny do naszego- super drogiego. Płyta granitu chińskiego o grubości 2 cm kosztuje od 60-200zł za m2 (to wszystko zależy od koloru i wzoru). Czy ktoś z Was zastosował ten granit na tarasie??? zapomniałeś dodać że "skośno-oki" granit ma większą porowatość , w związku z tym szybciej matowieje , w naszej okolicy wielu kamieniarzy napaliło się na chińszczyznę teraz płaczą bo muszą poprawiać poler . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 02.03.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 seba_x dzięki za wszystkie porady na praved, nie możemy podjąć decyzji co do granitu z odpadów. Jak myślicie jeśli zdecydowałbym sie na terakote to różnice wysokośći między obecnym wylanym tarasem a progiem dźwi tj. ok 4-5cm wylac zaprawą wyrównująca z jakiegoś gotowego worka, czy normalnie w betoniarce cement- piach-woda. Czy to się dobrze przykleji do obecnego betonu, czy nie odparzy i po latach nie odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 02.03.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Jak wam się podoba taki pomysł na wykończenie tarasu. Nie widze dobrze jak wykończone są łączenia, czy to jest tylko ułożone i czeka na fugowanie. http://foto1.m.onet.pl/_m/60bdb34d596b18529ddfa9584debfe81,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 03.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jak wam się podoba taki pomysł na wykończenie tarasu. Nie widze dobrze jak wykończone są łączenia, czy to jest tylko ułożone i czeka na fugowanie. http://foto1.m.onet.pl/_m/60bdb34d596b18529ddfa9584debfe81,5,19,0.jpg wygląda na piaskowiec , bardzo ładne , pasuje szczególnie do drewnianych domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys74 03.03.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Jak wam się podoba taki pomysł na wykończenie tarasu. Nie widze dobrze jak wykończone są łączenia, czy to jest tylko ułożone i czeka na fugowanie. http://foto1.m.onet.pl/_m/60bdb34d596b18529ddfa9584debfe81,5,19,0.jpg Ten kamień to Łupek Kwarcowy żółty CH wzór:Crazy rustic. Jest sprzedawany w formie modułów 0,25 m/kw na siatce. Cena za 1 m/kw 206 zł brutto. Sprzedawca firma interstone. Firma sprzedaje ogólnie ciekawe wyroby z kamienia jak ten właśnie lecz nie są one tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 04.03.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ten kamień to Łupek Kwarcowy żółty CH wzór:Crazy rustic. Jest sprzedawany w formie modułów 0,25 m/kw na siatce. Cena za 1 m/kw 206 zł brutto. Sprzedawca firma interstone. Firma sprzedaje ogólnie ciekawe wyroby z kamienia jak ten właśnie lecz nie są one tanie. no wiecie , wszystko co ładne jest drogie , na cenę kamienia trzeba patrzeć z innej strony , choć na początku wydaje się być drogo to z czasem uświadomimy sobie że były to grosze w porównaniu z betonem który co jakiś czas trzeba odnawiać lub wręcz wymienić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 04.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 seba_x dzięki za wszystkie porady na praved, nie możemy podjąć decyzji co do granitu z odpadów. Jak myślicie jeśli zdecydowałbym sie na terakote to różnice wysokośći między obecnym wylanym tarasem a progiem dźwi tj. ok 4-5cm wylac zaprawą wyrównująca z jakiegoś gotowego worka, czy normalnie w betoniarce cement- piach-woda. Czy to się dobrze przykleji do obecnego betonu, czy nie odparzy i po latach nie odpadnie. Ponowie zapytanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erwina78 12.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Krzysiu 74 ładnie to wygląda ...nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 23.04.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Pytanie ja kw temacie. Czy ktoś z Was ma może takie rozwiązanie i jak się sprawuje? O ile droższe jest to roziązanie w porównaniu z gresem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.04.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ja wybralam granit na schody, murki, komin,parapety itp. Kamien choc drozszy wyglada o wiele lepiej i co najwazniejsze jest bardziej wytrzymaly nawet po 100 latach.Przyjrzyj sie podjazdom czy schodom w domach wybudowanych w latach 80 czy 90 sam zobaczysz. Gresy juz dawno "nie modne" i wielu miejscach poobijane albo popekane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 23.04.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ja wybralam granit na schody, murki, komin,parapety itp. Kamien choc drozszy wyglada o wiele lepiej i co najwazniejsze jest bardziej wytrzymaly nawet po 100 latach. Przyjrzyj sie podjazdom czy schodom w domach wybudowanych w latach 80 czy 90 sam zobaczysz. Gresy juz dawno "nie modne" i wielu miejscach poobijane albo popekane. czy ten granit jest gładki i sliski , czy to jakaś inna odmiana na taras i schody ? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 23.04.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 na schody zewnetrzne granit plomieniowanyna taras kostka granitowa( mozna tez kupic plytki niewymiarowe- sa tansze,i najlepiej zaopatrzyc sie u producenta(Strzegom) wychodzi najtaniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 24.04.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 na schody zewnetrzne granit plomieniowany na taras kostka granitowa ( mozna tez kupic plytki niewymiarowe- sa tansze,i najlepiej zaopatrzyc sie u producenta(Strzegom) wychodzi najtaniej) dokładnie , u producenta zawsze taniej , a tak z ciekawości napisz jakie ceny ci zaproponowali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 24.04.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Jeżeli tylko zapewnisz na schodach odpowiednia fakturę kamienia aby nie był śliski to wiadomo, ze to piękne i trwałe rozwiązanie. Wolę nie pytać ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 24.04.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 na schody zewnetrzne granit plomieniowany na taras kostka granitowa ( mozna tez kupic plytki niewymiarowe- sa tansze,i najlepiej zaopatrzyc sie u producenta(Strzegom) wychodzi najtaniej) wrzuć jakiś link do zdjęć jak wyglądą taki "granit plomieniowy" ? albo zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 24.04.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 wrzuć jakiś link do zdjęć jak wyglądą taki "granit plomieniowy" ? albo zdjęcie zobacz w mojej galeri : http://picasaweb.google.pl/seba.j75/ZdjCiaPrzykAdyUkAdaniaKostkiIInne/photo#5043948092030315042 http://picasaweb.google.pl/seba.j75/ZdjCiaPrzykAdyUkAdaniaKostkiIInne/photo#5043955638287856226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 24.04.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 na oblozenie schodow do piwnicy gr 3 cm- 200 za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts