monika_napieralska 07.07.2011 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Basiab67 na jakiej wysokości macie ten taras? zastanawiałam się nad gazonami ale fachowiec nam odradził, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 07.07.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) U mnie prace brukarskie dopiero ruszyły, panowie ułożyli z kostki placyk, który będzie spełniał rolę tarasu przy letniej kuchni, jest on prawie na poziomie gruntu, z niego będzie dalej przejście wybrukowaną dróżką na poziom wjazdu do garaży. Po skończonych pracach brukarskich nad tym tarasem będzie drewniana konstrukcja, przy niej kratownica na winorośl, milin (bo wystawa południowa). Przeciwpsowy płotek łapiący się w kadrze oczywiście zniknie:-) Edytowane 7 Lipca 2011 przez Basiaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 07.07.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Basiab67 na jakiej wysokości macie ten taras? zastanawiałam się nad gazonami ale fachowiec nam odradził, pozdrawiam. Taras jest niewysoki, akurat na wysokość 1 gazona (tego mniejszego prostokąta), ale moja koleżanka na wysoki taras wykończony również gazonami (na wysokość wchodzą trzy prostokąty), te od spodu zalane są betonem, a te na wierzchu wypełnione ziemią i obsadzone kwiatami - wygląda super. Ja również obsadziłam swoje kwiatami , z tymże są to kwiaty niskie (gazanie i starce na przemian - wygląda przyjemnie:D). Kusiło mnie wykończyć taras palisadami okrągłymi, ale raz że to koszty 2 razy większe, a dwa to mój fachowiec mi odradzał, że niby się lubią przewracać, ale uważam że to kwestia odpowiedniego wykonania, moi fachowcy poprostu to wkopują, a słyszałam że palistady trzeba zabetonować i jest wtedy ok'y. Pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 07.07.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) blechert - ŚWIETNE< dziękuje bardzo, o to mi chodziło..... ale ale.... a jak to chcesz wysłać? tzn. katalog to rozumiem, ale jak "wyślesz mi rabaty" .... ściągać od Ciebie z rabatem i płacić za transport to na jedno wyjdzie!! chyba żebyś sam przywiozł i ułożył te płyty, podaj mi proszę dokładnejsze dane co i jak i cenę z tym rabatem + koszty Twojej robocizny... taras nie jest wylany i nie chcę nic wylewać, najlepiej mocno ubić piach i na to obrzeża jakieś i w środku ułożyć po prostu płyty, skłaniałabym się albo do programu piaskowca albo do łupka śnieżnego,.ew. dolomit królewski biały, wszystkie wersje gładkie taras ok. 50cm powyżej gruntu, mazowieckie Edytowane 7 Lipca 2011 przez ANNNJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_napieralska 07.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 U mnie prace brukarskie dopiero ruszyły, panowie ułożyli z kostki placyk, który będzie spełniał rolę tarasu przy letniej kuchni, jest on prawie na poziomie gruntu, z niego będzie dalej przejście wybrukowaną dróżką na poziom wjazdu do garaży. Po skończonych pracach brukarskich nad tym tarasem będzie drewniana konstrukcja, przy niej kratownica na winorośl, milin (bo wystawa południowa). Przeciwpsowy płotek łapiący się w kadrze oczywiście zniknie:-) Basia a co to za kolorek na elewacji masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_napieralska 07.07.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Taras jest niewysoki, akurat na wysokość 1 gazona (tego mniejszego prostokąta), ale moja koleżanka na wysoki taras wykończony również gazonami (na wysokość wchodzą trzy prostokąty), te od spodu zalane są betonem, a te na wierzchu wypełnione ziemią i obsadzone kwiatami - wygląda super. Ja również obsadziłam swoje kwiatami , z tymże są to kwiaty niskie (gazanie i starce na przemian - wygląda przyjemnie:D). Kusiło mnie wykończyć taras palisadami okrągłymi, ale raz że to koszty 2 razy większe, a dwa to mój fachowiec mi odradzał, że niby się lubią przewracać, ale uważam że to kwestia odpowiedniego wykonania, moi fachowcy poprostu to wkopują, a słyszałam że palistady trzeba zabetonować i jest wtedy ok'y. Pozdrawiam Basia Właśnie tego się bałam - wysokość. Jakoś nie mogłam uwierzyć, że to się będzie wszystko trzymało. Zwłaszcza że mój syn napewno zacząłby się po tym wspinać. Wklej foto to będziemy podziwiać roślinki:) Co do palisad to mnie fachowiec coś wspominał o podwójnym betonowaniu. Nie mają prawa się przewracać. Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 07.07.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Basia a co to za kolorek na elewacji masz? To dość jasna oliwka, świetny kolor, na budynku mieszkalnym od 4 lat i patrząc na elewację zrobioną miesiąc temu na budynku garażowym nie widzę żadnej różnicy, nie boję się też problemów z mchem na północnej stronie. Ten puc jest gotową mieszaniną od lokalnego producenta tynków i farb, ma wzornik kolorów i jak widać pilnuje parametrów, bo kolor jest powtarzalny. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 07.07.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Annnja - wybrane płyty są na specjalne zamówienie. Termin realizacji na przełom 08/09.2011. Wysyłka spedycją. A rabat pisze się/odejmuje się od faktury:) W Poznaniu mogę ułożyć coś mniejszego w lukach między robotami, ale na delegacjach robimy tylko duże rzeczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 08.07.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Blechert -... fajnie..na zamówienie, tzn. że nie masz "pod ręką" żadnej z tych płyt? ???podeślij proszę mi katalog, ew. czy mogłabym poprosić o 1 płytkę z tym katalgiem? ew. poproszę o fotki z bliska tych co pisałam wyżej, adres podaję mi priv, podaj też proszę koszt wysyłki....idę na priv. a może masz coś z realizacji i mógłbyś zaprezentować tutaj? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 09.07.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Blechert -... fajnie..na zamówienie, tzn. że nie masz "pod ręką" żadnej z tych płyt? ??? podeślij proszę mi katalog, ew. czy mogłabym poprosić o 1 płytkę z tym katalgiem? ew. poproszę o fotki z bliska tych co pisałam wyżej, adres podaję mi priv, podaj też proszę koszt wysyłki....idę na priv. a może masz coś z realizacji i mógłbyś zaprezentować tutaj? pozdrawiam Oni w fabryce nawet nam sprzedawcom nie dają tego czego chcemy, tylko niektóre rzeczy i to takie które oni chcą w danym momencie promować. Nie ma lekko. Ale katalog mają w tym roku na prawdę dobry. Foty tam zawarte oddają istotę rzeczy. Wyślę go, proszę o adres na [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.07.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 blechert wysłałam meila, proszę ten katalog , dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xiayu 21.07.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ANNNJA a może klinkier? Jak chcesz to mogę podrzucić jakieś realizacje z klinkieru w wybranej przez Ciebie kolorystyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 21.07.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 witam, dostałam katalog, dziękuje!!! klinkier zdecydowanie NIE- bo za małe elementy, ponadto zależy mi na bardzo jasnym kolorze, biały, kremowy lub lekko żółty lub mieszanka tego... ten katalgo zawiera tego co szukam, to ten kierunek, ceny ..no wyższe niż zwykła kostka ale jeszcze może się załapiemy finansowo /... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autobus 09.05.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Witam,Tak jak w temacie ale z małym uszczegółowieniem. W założeniach planowałem na wylanym (beton) tarasie położyć płytki (taras jest już wylany). Pytanie jak się zabrać do ułożenia kostki na tymże tarasie. Wspomnę, że przestrzeń między płytą tarasu a drzwiami pozwala na położenie kostki 4cm (prześwit ok 8cm). Taras nie jest idealnie równy +/- 1cm. Głównie chodzi o to, czym wyrównać powierzchnię pod kostką ?? oraz jak i na czym poobsadzać obrzeża?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misz 09.05.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) Znajomy, który położył kostkę na taras bardzo teraz tego żałuje. Z tarasu wnosi się na kapciach, butach, czy nogach - piasek, który bardzo niszczy mu panele przy wejściu. Ten piasek cały czas wychodzi ze spoin kostki. Myślę, że płytki są trochę lepsze, bo nie mają w spoinach piachu.Ja zrobiłem sobie taras drewniany i jestem bardzo zadowolony. Chodzenie po nim boso, to sama przyjemność, a piaseczek się nie trzyma, bo między deskami są szpary kilkumilimetrowe, gdzie kurz i piasek, pod wpływem wiatru - a czasami miotły - się "chowają". Edytowane 9 Maja 2012 przez misz błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaska 11.05.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Też bym wolała drewno, solidne zdrowe dechy, w ostateczności kompozytowe. Są cieplejsze niż płytki czy kostka, wyglądają świetnie, a wylewka pod taki taras nie musi być idealnie równa. Niedawno oglądaliśmy deski z andrewexu, modrzew bodajże, wyglądały bardzo solidnie i wcale nie były drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 14.05.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 W Twojej sytuacji kostka granitowa nie wejdzie. Tylko płyty np. granitowe 60x60x3cm. No i piachu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 17.05.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Moze ktos polecic gdzie dostac w dobrej cenie kostke granitowa, potrzebuje spora ilosc na chodniki, taras i wjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 17.05.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Znajomy, który położył kostkę na taras bardzo teraz tego żałuje. Z tarasu wnosi się na kapciach, butach, czy nogach - piasek, który bardzo niszczy mu panele przy wejściu. Mam kostke na tarasie i nie uważam tego za dobre rozwiązanie. Nie z powodu piasku - mam w salonie deski sosnowe, uzytkuje juz kilka lat i nie są zniszczone w miejscu, gdzie wchodzi sie z tarasu. Kostka sie brudzi, trudno ja domyć (czyścimy 2-3 razy w roku karcherem, żmudna praca), ze spoin wyrasta trawa/chwasty - ciągle trzeba spryskiwać round-upem. Generalnie nie polecam - wolałabym drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 17.05.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Kurcze a ja zamierzam robic wszystko kostka granitowa, schody, tarasy, chodniki, wjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts