MlodyS9 13.05.2020 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 W stu procentach zgadzam się z tym co napisał mój przedmówca. Widać, że zna się na rzeczy i wie co mówi.--------------------------------------------------rolety, rolety okienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonda2 15.05.2020 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Odnośnie tarasu ja w tamtym roku stawiałem fundament na obrzerzach tarasu (na palisadach straciłbym fortunę). Fundament odizolowalem styropianem od domu . Nastepnie zaizolowaem dom XPSem,wsypałem część ziemi, a nastepnie pospółke, kliniec i piasek i na to położyłem płyty brukowe 80x40. Funament symbolicznie ociepliłem i otynkowałem. Nie robiłem żadnych odwodnień ani murku oporowego. Nad drzwiami tarasowymi jest metr dachu, a na murkach będzie płyta z tworzywa sztucznego na poziomie płyt brukowych. PS. Zdjęcie poglądowe Będę miał dość podobne rozwiązanie, tylko właśnie część osób odradza mi kliniec czy jakikolwiek tłuczeń. Radzą abym użył sam piach i dobrze zagęścił, argumentując że w około mam postawiony mur z bloczka, piach nie ma jak się osunąć i sam taras nie będzie przenosił dużych obciążeń. Zgadacie się? Rzeczywiście sam piasek zda egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts