bobiczek 17.11.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 poza drewnianym, taras z kostki granitowej jest najładniejszy i najpraktyczniejszy.co do wyglądu - mogę się zgodzić. Co do praktyczności, to już nie tak bardzo. Wspomniany już jest temat wnoszenia piasku do środka - bo nie tak łatwo zamieść. Dodatkowo: stół pewnie będzie się lekko kołysał na nierównościach. Jak to odśnieżać? nieprawda. Dzisiaj nawet w garażach nie robia wylewki tylko układają bruk, albo "puzle" Woda wsiąka sobie, paruje kiedy jest na to czas.... Nie ma chyba niczego mądrzejszego niż pomysł z brukiem. Wiem bo przetestowałem płytki. Sam zrobiłem w tym roku wyjście z tarasu żwirowe. PS: mieszkam w moim od 4 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 17.11.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 A czy ktoś planuje, bądź wykonał taras z cegły??? Planuję zarówno w domu, jak i w ogrodzie troszkę wiejskie klimaty. Zainspirował mnie ogródek w jednej z poznańskich restauracji i jakoś tej cegły nie mogę sobie wybić z głowy, a nie mam zielonego pojęcia jak taki taras można wykonać. http://www.girasole.com.pl/ogrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 17.11.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 popatrz tutajhttp://forum.muratordom.pl/post3404566.htm?highlight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 17.11.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 popatrz tutaj http://forum.muratordom.pl/post3404566.htm?highlight Wielkie dzięki, zaraz sobie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.11.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 więcej, wiecej zdjęć proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz71pp 03.04.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Czy ktoś może widział taras z kostki brukowej i palisad? Czy na takim tarasie dobrze się wypoczywa, czy nie warto zawracać sobie głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.04.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Właśnie się dorobiłam takiego tarasu, zajrzyj na koniec mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 14.04.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 tez planuje taras z kostki brukowej wiec tez czekam na Wasze odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 14.04.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ja widziałem.Sąsiedzi mają taras z kostki brukowej i palisad. Wygląda i imprezowało się na nim dobrze. Mój taras jest z bruku piaskowcowego i zawracałem sobie nim głowę od roku, wreszcie go skończyli, i jest.I jestem z niego od 2 tygodni bardzo zadowolony.A żona gdy rozłoży na nim leżak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 14.04.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 materiał jak i inne Jesli chodzi o estetykę, to może wyglądać bardzo ładnie, ważne żeby zarówno formą jak i kolorem był dopasowany do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 29.04.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Z kostkami betonowymi jest tak jak z lakierowanym drewnem. Ładne to to jest jak jest nowe, ale z każdym rokiem wygląda coraz gorzej.Ja myślę o bruku granitowym lub o jakiś odpadach kamieniarskich (fragmentach płyt). Ładnie się starzeje (choć też dbać i czyścic trzeba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salvador 30.04.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 ja tam wolę piękne drewno. Jeśli się wie, co wybrać, jak o nie dbać. to naprawdę warto je mieć , bo pięknie wygląda. Co do zniszczeń, to taka natura rzeczy martwych, że kiedyś niszczeją. Na to nic nie poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 04.05.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Czy ktoś z Was ma taras z kostki (cegły) klinkierowej? http://www.mikulska.pl/sklep/admin/zdjecia/591d37f54f32397db68d944cc0025c06.mini.jpg Chodzi mi o to jak się zachowuje po kilku zimach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 04.05.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 wylewam posadzki ale tarasy u siebie zrobię z palisady i kostki pikolo (takie małe trapezy z drobnym Kamyszkiem) coś pięknego i nie jest ślizgi... granit znowu wieczny choć nie jest tani... albo zwykła kostka kolorowa np. nostalit też ładna... na pewno kostka a nie płytka... widziałem takie tarasy z kostki ( nawet robiłem przez 1 roku jako brukarz 8 lat temu i widziałem ładne wzory) pięknie wyglądają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 06.05.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 zapomniałem jak się pisze i pisałem pikolo a pisze się piccolo oto stronka tak wygląda http://www.libet.pl/?pid=29&mid=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 02.06.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witam, czy ktoś ma taras wyłożony płytami chodnikowymi i może zamieścić zdjęcia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 01.07.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Podobają nam się tarasy z płyt kamiennych lub coś jak płyty betonowe tarasowe BRUK-BET'u. Chodzi o płyty regularne jak na zdjęciu Na chwilę obecną taras jest wylany z betonu ok. 4-5cm poniżej poziomu dolnej krawędzi drzwi tarasowych aby można było coś takiego o grubości 3,5 - 4cm położyć. Czy takie płyty można kłaść na kleju jak płytki i fugować czy musi to być położone na podsypce jak kostka? Mam zamiar ułożyć to sam a nigdy wcześniej nie miałem z taką płytą do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 02.07.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Też mnie interesuje taki temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 02.07.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 nikt nie wie? Nikt nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 04.07.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam, Pytanie do użytkowników tarasów z kostki brukowej i granitowej: czy jesteście zadowoleni z Waszych tarasów? Jak zachowuje się kostka (płytki) z Libetu po kilku latach użytkowania? Czy sie bardzo wybarwia? Fajnie byłoby zobaczyć jakieś zdjęcia tarasów. Dziękuje za opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts