Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TARAS Z KOSTKI BRUKOWEJ - jak zbudować? jaka kostka? jak pielęgnować? co polecacie?

pete

Recommended Posts

• Odpowiedzi 261
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeden z forumowiczów "blachert.pl" proponuje obrzeża z kamieni murowanych. Widziałem gdzieś coś takiego w połączeniu z betonową

kostką i ładnie to wygląda. Tylko jeśli można prosić o cenę czy to za sztukę czy za tonę (ile sztuk wychodzi?), chodzi i o wymiar

20x20x40 i czy potrzebny jest do tego fundament.

podepne sie pod temat bo też mnie interesuje

taras - najchętniej płyty tarasowe...jeszcze nie wiem dokładnie jakie ale taras na sporej skarpie i to od niej chyba musze zacząć

wejscie - w projekcie przewidziane 2 schodki palisadowe cokolwiek to znaczy

cel-uniknąć przenoszenia piasku do środka

jak to wszystko połączyć...

Witam

Zajmuje się brukarstwem od lat i moja propozycja jest jedna - granit , natomiast co do obrzeża proponuje kupić również granitowe obrzeże lub wymurować je ze standardowej 8 na 11 cm kostki lub dużego granitu 16 na 18 cm i pamiętajcie zawsze firmy muszą dać gwarancję na wykonanie w innym wypadku lepiej sie z taka firmą nie zadawać

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam,

podjazd robię z kostki Libet, Piccola, taras z tej samej kostki albo płyt, tylko jakich??? Libet, Venetia, podobno żółkną a kostka w kolorze bianco carrara i granit... ale najgorszy problem z obrzeżami do tarasu, te typowe palisady, słupki jak w średniwieczu w ogóle do mnie nie przemawiają, ktoś proponował wymurowanie z kostki brukowej, widzieliście takie rozwiązania, ma ktoś może zdjecia... będe wdzięczna

Witam,

podjazd robię z kostki Libet, Piccola, taras z tej samej kostki albo płyt, tylko jakich??? Libet, Venetia, podobno żółkną a kostka w kolorze bianco carrara i granit... ale najgorszy problem z obrzeżami do tarasu, te typowe palisady, słupki jak w średniwieczu w ogóle do mnie nie przemawiają, ktoś proponował wymurowanie z kostki brukowej, widzieliście takie rozwiązania, ma ktoś może zdjecia... będe wdzięczna

A jak wysoko ten taras ma być wyniesiony?

U mnie wczoraj brukarze zaczęli pracę, placyk, który będzie spełniał rolę patio będzie odrobinę wyżej i będzie obrobiony elementami Kravento, ale jeśli to większa wysokość, to można zrobić murek z Natulit Massimo, do tego schody z Kraveto w połączeniu z wybraną płytą czy kostką, wyszedłby oryginalny, ładny taras.

pozdrawiam

Basia

Poznański Poz-Bruk ma serię uszlachetnionych płyt o nazwie Presstone. 40x40x4cm. Płyty te imitują bazalt, dolomit, granit, łupek, marmur, piaskowiec i trawertyn. Nawet powierzchnie mają w 4 fakturach: poler, piaskowany, szczotkowany i naturalny. Ceny od 63 do 98 brutto. Najczęściej wykłada się nimi eleganckie galerie handlowe. Szeroki zakres kolorów. Mogę wysłać katalog plus mały rabat na ceny fabryczne. Pozdrawiam

Witam,

My mamy taras wykończony gazonami na około, prezentuje się ładnie, zresztą to kwestia gustu, zdjęć narazie nie zdążyłam zrobić bo niedawno go ukończyli, ale jak będę miała to wrzucę, pozdrawiam