tufus 17.05.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Tak taras z bruku klinkierowego jest lepszy, ale i droższy ( a zdrowie ważniejsze), nie chcę się denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 17.05.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Poruszacie kwestie obrzezy, nigdy niekombinujcie ani obrzezy z bruku ani schodów bo wychodza ..przynajmniej dlamnie..koszmarnie, a inwestorzy tylko aby nieokazać ze ich pomysł był do bani mówią "jak pieknie wyszło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 17.05.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 To co proponujesz zamiast obrzeży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 18.05.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Jeden z forumowiczów "blachert.pl" proponuje obrzeża z kamieni murowanych. Widziałem gdzieś coś takiego w połączeniu z betonowąkostką i ładnie to wygląda. Tylko jeśli można prosić o cenę czy to za sztukę czy za tonę (ile sztuk wychodzi?), chodzi i o wymiar20x20x40 i czy potrzebny jest do tego fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 18.05.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Tufus - w Poznaniu mogę kamień murowy sprzedać na sztuki, ale dalej to już tylko na ciężarówki. Napisz na maila ile tego, to wycenię. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 19.05.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 W takim razie Antech jak proponujesz rozwiązać sprawę schodków na tarasie? Mnie kusi nie tylko taras, wejście do domu też chyba będzie z bruku klinkierowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 21.05.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 podepne sie pod temat bo też mnie interesujetaras - najchętniej płyty tarasowe...jeszcze nie wiem dokładnie jakie ale taras na sporej skarpie i to od niej chyba musze zacząćwejscie - w projekcie przewidziane 2 schodki palisadowe cokolwiek to znaczy cel-uniknąć przenoszenia piasku do środka jak to wszystko połączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszemo 22.05.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Witam Zajmuje się brukarstwem od lat i moja propozycja jest jedna - granit , natomiast co do obrzeża proponuje kupić również granitowe obrzeże lub wymurować je ze standardowej 8 na 11 cm kostki lub dużego granitu 16 na 18 cm i pamiętajcie zawsze firmy muszą dać gwarancję na wykonanie w innym wypadku lepiej sie z taka firmą nie zadawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 25.05.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Witam!Granit, czyli co? Taras z kostki granitowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 25.05.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Mammamija - w ofercie mam kostkę granitową łupaną ale ciętą z jednej strony i płomieniowaną antypoślizgowo. Ona jest dobra na tarasy. Połączenie ciekawej formy z gładką powierzchnią. Fotki oczywiście na stronie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 07.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Mam taras ze zwyklej kostki betonowej i po pierwszym nieuważnym grilowaniu pozostaly na kostce plamy tłuszczu. Załuję, ze nie polozylam czegos (plytek), co latwo zmyc wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 04.07.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam,podjazd robię z kostki Libet, Piccola, taras z tej samej kostki albo płyt, tylko jakich??? Libet, Venetia, podobno żółkną a kostka w kolorze bianco carrara i granit... ale najgorszy problem z obrzeżami do tarasu, te typowe palisady, słupki jak w średniwieczu w ogóle do mnie nie przemawiają, ktoś proponował wymurowanie z kostki brukowej, widzieliście takie rozwiązania, ma ktoś może zdjecia... będe wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 04.07.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam, podjazd robię z kostki Libet, Piccola, taras z tej samej kostki albo płyt, tylko jakich??? Ja się zastanawiam nad Akropol w kolorze solaro (płukana-posypka). Płyt się boję z tego samego powodu co Ty... też na razie mam dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 04.07.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Mam taras ze zwyklej kostki betonowej i po pierwszym nieuważnym grilowaniu pozostaly na kostce plamy tłuszczu. Załuję, ze nie polozylam czegos (plytek), co latwo zmyc wodą. Ja od zawsze grilla na trawniku trzymałem i tak już pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 04.07.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Ognisko i tak lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 05.07.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam, podjazd robię z kostki Libet, Piccola, taras z tej samej kostki albo płyt, tylko jakich??? Libet, Venetia, podobno żółkną a kostka w kolorze bianco carrara i granit... ale najgorszy problem z obrzeżami do tarasu, te typowe palisady, słupki jak w średniwieczu w ogóle do mnie nie przemawiają, ktoś proponował wymurowanie z kostki brukowej, widzieliście takie rozwiązania, ma ktoś może zdjecia... będe wdzięczna A jak wysoko ten taras ma być wyniesiony? U mnie wczoraj brukarze zaczęli pracę, placyk, który będzie spełniał rolę patio będzie odrobinę wyżej i będzie obrobiony elementami Kravento, ale jeśli to większa wysokość, to można zrobić murek z Natulit Massimo, do tego schody z Kraveto w połączeniu z wybraną płytą czy kostką, wyszedłby oryginalny, ładny taras. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 05.07.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 i mnie temat interesuje...tez mam spory taras, ok. 40m2, kostka hm...trochę małe te elementy, myślałam o płytach tarasowych gładkich!!! - to konieczne! jasnych, niemal białe lub kremowe ew. odcienie żółtego, ciężko o takie,..... może ktoś coś takiego ma lub widział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 05.07.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Poznański Poz-Bruk ma serię uszlachetnionych płyt o nazwie Presstone. 40x40x4cm. Płyty te imitują bazalt, dolomit, granit, łupek, marmur, piaskowiec i trawertyn. Nawet powierzchnie mają w 4 fakturach: poler, piaskowany, szczotkowany i naturalny. Ceny od 63 do 98 brutto. Najczęściej wykłada się nimi eleganckie galerie handlowe. Szeroki zakres kolorów. Mogę wysłać katalog plus mały rabat na ceny fabryczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 06.07.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam, podjazd robię z kostki Libet, Piccola, taras z tej samej kostki albo płyt, tylko jakich??? Libet, Venetia, podobno żółkną a kostka w kolorze bianco carrara i granit... ale najgorszy problem z obrzeżami do tarasu, te typowe palisady, słupki jak w średniwieczu w ogóle do mnie nie przemawiają, ktoś proponował wymurowanie z kostki brukowej, widzieliście takie rozwiązania, ma ktoś może zdjecia... będe wdzięczna My mamy taras wykończony gazonami na około, prezentuje się ładnie, zresztą to kwestia gustu, zdjęć narazie nie zdążyłam zrobić bo niedawno go ukończyli, ale jak będę miała to wrzucę, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika_napieralska 06.07.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 To ja wrzucę podobny temat poruszany na forum:) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181677-R%C4%99kodzie%C5%82o-taras-z-kostki-brukowej.&p=4800102#post4800102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts