neokowal2 10.03.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Czy w myśl obowiązujących przepisów, we wszystkich pomieszczeniach trzeba stosować gniazdka z przewodem ochronnym, czy może wystarczy np: w kuchni czy łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 10.03.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 we wszystkich - jeżeli jest to nowa instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.03.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 we wszystkich - jeżeli jest to nowa instalacja mało tego, we wszystkich lampach też!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 we wszystkich - jeżeli jest to nowa instalacja mało tego, we wszystkich lampach też!!!!! Dokładnie tak !!!!!!!! - dobrze krzyczycie !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 10.03.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 retrofood,gościu pytał się o gniazda, a lampę z gniazdem i przewodem ochronnym raczej ciężko znaleźć, co innego punkt przyłączenia lampy, to i owszem powinien posiadać przewód ochronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 10.03.2009 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 we wszystkich - jeżeli jest to nowa instalacja mało tego, we wszystkich lampach też!!!!! Jak to w lampach? Do każdej lampy sufitowej też przewód ochronny? I gdzie go podłączyć w takiej lampie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 10.03.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00055691 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.03.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 we wszystkich - jeżeli jest to nowa instalacja mało tego, we wszystkich lampach też!!!!! Jak to w lampach? Do każdej lampy sufitowej też przewód ochronny? I gdzie go podłączyć w takiej lampie? Jeżeli obudowa lampy jest metalowa - to do tejże obudowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 10.03.2009 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Bez sensu! Już teraz wiem dlaczego tak wzrasta cena miedzi na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.03.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Bez sensu! Już teraz wiem dlaczego tak wzrasta cena miedzi na świecie. A dlaczego bez sensu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 10.03.2009 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A która lampa sufitowa jest przystosowana do podłączenia takiego przewodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 10.03.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 A która lampa sufitowa jest przystosowana do podłączenia takiego przewodu? U mnie mam prawie wszystkie lampy i żyrandole sufitowe z mosiądzu - wszystkie one fabrycznie mają wyprowadzony przewód PE połaczony do metalowych części żyrandola i zakończony kostką do połączenia z instalacją elektryczną w budynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 10.03.2009 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Co zrobić w takim razie jeżeli w nowo budowanym budynku przewód PE nie jest doprowadzony do wszystkich gniazdek i lamp. Czy można rozprowadzić go w pojedyńczej izolacji np: DY1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 10.03.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Co zrobić w takim razie jeżeli w nowo budowanym budynku przewód PE nie jest doprowadzony do wszystkich gniazdek i lamp. Czy można rozprowadzić go w pojedyńczej izolacji np: DY1,5 Znaleźć elektryka, który podbije odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 11.03.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Bez sensu! Już teraz wiem dlaczego tak wzrasta cena miedzi na świecie. A ja spotkałem się już z przebiciem na obudowię lampy w starej instalacji...domownicy byli pewnei długo nieświadomi bo kto by tam dotykal lampy przy włączonym swietle... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts