Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podjazd koło domu

mader

Recommended Posts

czy ktoś ma pomysł z czego można niedrogo zrobić podjazd koło domu,bo na kostkę brukową mnie na razie nie stać.Może jakiś kamień? tylko jaki,gdzie i za ile? albo może jakieś odpady z jakiegoś kamieniołomu,słyszałam ostatnio,że można tanio kupić i po przebraniu sporo można wykorzystać.proszę o jakąś podpowiedz. DZIĘKI.

czy ktoś ma pomysł z czego można niedrogo zrobić podjazd koło domu,bo na kostkę brukową mnie na razie nie stać.Może jakiś kamień? tylko jaki,gdzie i za ile? albo może jakieś odpady z jakiegoś kamieniołomu,słyszałam ostatnio,że można tanio kupić i po przebraniu sporo można wykorzystać.proszę o jakąś podpowiedz. DZIĘKI.

Jeśli na kostkę cię nie stać to o kamieniu możesz chyba zapomnieć? Trudno zresztą porównywać koszty samego materiału. Równie ważny jest transport i robocizna przy układaniu.

Pomyśl nad betonowymi płytami ażurowymi.

Witaj zbigmor,a może by utwardzic i wysypac jakiś kamyk,a potem ewentualnie kiedyś na to dać kostke brukowa? co sądzisz? Tylko skąd wziąść ten kamyk i jakie są ceny-nie mam pojęcia.Nic nie znalazłam w necie.(może zle szukam) Co do betonowych płyt ażurowych,to nie wiem jak to wyglada.Nie znalazłam żadnych zdjęć.

Witaj zbigmor,a może by utwardzic i wysypac jakiś kamyk,a potem ewentualnie kiedyś na to dać kostke brukowa? co sądzisz? Tylko skąd wziąść ten kamyk i jakie są ceny-nie mam pojęcia.Nic nie znalazłam w necie.(może zle szukam) Co do betonowych płyt ażurowych,to nie wiem jak to wyglada.Nie znalazłam żadnych zdjęć.

O płytach ażurowych było kilka wątków i musiałbyś niestety przebrnąć przez wyszukiwarkę. W skrócie to wyobraź sobie płytę betonową z kwadratowymi otworami o wymiarach kilkunastu centymetrów pokrywające 50% powierzchni całej płyty. Dla większej przyjemności wyobraź sobie zieloną trawkę wyrastającą z tych otworów. :)

Jak dla mnie sposób wykończenia podwórka jest uzależniony od warunków gruntowych i wyglądu domu.