mader 10.03.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 czy ktoś ma pomysł z czego można niedrogo zrobić podjazd koło domu,bo na kostkę brukową mnie na razie nie stać.Może jakiś kamień? tylko jaki,gdzie i za ile? albo może jakieś odpady z jakiegoś kamieniołomu,słyszałam ostatnio,że można tanio kupić i po przebraniu sporo można wykorzystać.proszę o jakąś podpowiedz. DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.03.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 czy ktoś ma pomysł z czego można niedrogo zrobić podjazd koło domu,bo na kostkę brukową mnie na razie nie stać.Może jakiś kamień? tylko jaki,gdzie i za ile? albo może jakieś odpady z jakiegoś kamieniołomu,słyszałam ostatnio,że można tanio kupić i po przebraniu sporo można wykorzystać.proszę o jakąś podpowiedz. DZIĘKI. Jeśli na kostkę cię nie stać to o kamieniu możesz chyba zapomnieć? Trudno zresztą porównywać koszty samego materiału. Równie ważny jest transport i robocizna przy układaniu. Pomyśl nad betonowymi płytami ażurowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mader 10.03.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witaj zbigmor,a może by utwardzic i wysypac jakiś kamyk,a potem ewentualnie kiedyś na to dać kostke brukowa? co sądzisz? Tylko skąd wziąść ten kamyk i jakie są ceny-nie mam pojęcia.Nic nie znalazłam w necie.(może zle szukam) Co do betonowych płyt ażurowych,to nie wiem jak to wyglada.Nie znalazłam żadnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.03.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witaj zbigmor,a może by utwardzic i wysypac jakiś kamyk,a potem ewentualnie kiedyś na to dać kostke brukowa? co sądzisz? Tylko skąd wziąść ten kamyk i jakie są ceny-nie mam pojęcia.Nic nie znalazłam w necie.(może zle szukam) Co do betonowych płyt ażurowych,to nie wiem jak to wyglada.Nie znalazłam żadnych zdjęć. O płytach ażurowych było kilka wątków i musiałbyś niestety przebrnąć przez wyszukiwarkę. W skrócie to wyobraź sobie płytę betonową z kwadratowymi otworami o wymiarach kilkunastu centymetrów pokrywające 50% powierzchni całej płyty. Dla większej przyjemności wyobraź sobie zieloną trawkę wyrastającą z tych otworów. Jak dla mnie sposób wykończenia podwórka jest uzależniony od warunków gruntowych i wyglądu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mader 11.03.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 dzięki za odpowiedz,zbigmor,teraz juz kojarzę jak to wygląda,może być ładnie.Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts