siscom 10.03.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam, mam pytanie ile moze kosztować wykonanie przyłącza wod-kan, ok 130m, na Śląsku, ile płaciliście za wykonanie takiej usługi za całośc czy za mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siscom 11.03.2009 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, proszę napiszcie ile płaciliście za takie przyłącze, mi firma zaśpiewała 70tyś netto, chyba dużo za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 11.03.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 U mnie również 130 metrów, ale już samej kanalizy. Wycena na 10 tys. brutto, w tym ok. 9 metrów rury osłonowej, bo nitka przecina gazociąg, cztery studzienki po drodze, w tym trzy teleskopowe i na odcinku kilku metrów konieczność kopania 4 metry wgłąb gruntu. 70 tys. netto to raczej grrruba przesada, chyba że nie jest to "zwyczajna" robota.Może napisz co masz w zakresie robót, czy jakieś utrudnienia, np. terenu, czy zwykły wykop i rura..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siscom 11.03.2009 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, żadnych utrudnień niema, wszystko jest dosłownie w lini prostej, droga utwardzona ziemia nie asfalt czy kostka, droga jest nawet z delikatnym spadem w kierunku studzienki, w projekcie są także trzy studzienki, rura wodna 40 a kanalizacyjna 160, jestem dzisiaj umówiony z jeszcze jedną ekipą zobaczymy co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brts 12.03.2009 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 U mnie wygląda to miej więcej tak: Woda: Do "głównej" rury mam około 80m muszę do niej zrobić przyłącz fi80 równolegle do drogi zakończone hydrantem. Potem robię przyłącz z tego odcinka już docelowo do domu około 10m fi32. Wycena przez miejscowe wodociągi: 70zł mb za to fi80800zł za przyłącz docelową czyli te 10m fi32 Kanalizacja (ciśnieniowa): Analogiczna sytuacja co woda. Tylko przekroje inne 80m fi50 i docelowo do domu fi40. Wycena: 50zł mb za to fi508500zł za przyłącz docelową czyli te 10m fi40. Wszystkie podane ceny są cenami za materiał i robociznę w tym 8500zł jest już wliczona pompa, wykonanie studzienki itp. Całość liczona ze wszystkimi pracami , czyli wszystkie wcinki, zawory itd. Nic mnie już nie interesuje. Tylko extra jeszcze muszę geodetę opłacić. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 12.03.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 A u nas jest tak: sieć wodociągowa fi90-99 m i przyłącze wodociągowe do domu fi32-20 m-cena 10.766,02, wygląda na to że u mnie najdrożej , w ogóle zaczyna wychodzić, że ja chyba za wszystko przepłacam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farbik 25.03.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 witam ja mam łącznie 125mb wody i kanalizy, istalacja przechodzi przez drogę do której mam sluzebnosc notarialna wraz z mediami, wodociągi zażądały aby na początku postawić studzienkę wodomierzową, drugie utrudnienie to płytko zlokalizowane wejście do kanalizy (1,22m) i wody gruntowe na 1.5, na razie mam jedną wycenę ale ona sięga 60tyś netto (rozpacz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wostrze 07.04.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 a ja mam ok. 115m przylacza wod-kan do polozenia (przez dzialki sasiadow na co mamy podpisane sluzebnosci już). Dostalem wiec taka oferte: 1. projekt przylacza wodnego 500pln, 2. projekt przylacza kanalizacyjnego 600pln, 3. ZUD ok 500pln, 4. przylacze wody PE fi50 (osprzet, wykop, zageszczenie): 115mb x100pln, 5. kanalizacja zewn fi160 (wykop, zageszczenie): 110mb x 180pln, 6. studzienki rewizyjne fi 425 x2 x 200pln, 7. inwentaryzacja powykonawcza ok. 1000pln, 8. geodeta, zajecie pasa drogi – wliczone. RAZEM ok 39kInni oferenci podaja troche mniej za kanalize (100-150pln za metr) ale musialbym sam organizowac geodete, ZUD, zajecie pasa, odbiory. Zastanawia mnie czy mam tu jakies pole do negocjacji czy te wykopy i zageszczanie to faktycznie taka droga sprawa (jakby przeliczyc na czas pracy koparki to wyszlyby zupelnie inne kwoty…). Oczywiście zdaje sobie sprawe, ze najwazniejszy jest odbior przez zaklad wod-kan, wiec byle wykonawcy tez nie mogę wziąć;( Napiszcie ile placiliscie lub będziecie placic (z podaniem ile metrow jest przylacza i zakres prac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 29.05.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Przyłącze wodny tj. rozbudowa sieci wodociągowej 40 metrów i 22 podłączenie do budynku za całość 7400 zł z materiałami. W tym przejście pod droga z kostki. Po mojej stronie po wykonaniu pomiar geodezyjny. Wycena tego wykonania była różna np:. 25.000 zł, 20.000 zł., 12.500 zł. Nie wiem skąd się biorą te różnice. Chyba po prostu może złapiemy "łosia" to zapłaci !!!! Ps. Projekt przyłącza po mojej stronie za całość z uzgodnieniami 1500 zł. netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Żołna 30.09.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam użytkowników forum,Podawane w dziesiątkach tysięcy złotych ceny za wykonanie przyłącza kanalizacyjnego są znacznie zawyżone ( nie mówię o skrajnych sytuacjach gdy do wykonania przyłącza trzeba ominąć np. sukiennice lub podkopać się pod płytą lotniska).Realna cena za mb kanalizacji sanitarnej z rury grubościennej 160/4,7/wydłużony kielich przy głębokości wykopu do 2 m to 130 zł.Prowadzę firmę w tej branży, więc to informacja z pierwszej ręki.Maciej Żołna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts