majes81 10.03.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam serdecznie wszystkich, potrzebuje porady, czy ktos mial problem taki jak ja polegajacy na :Jestem spadkobierca mieszkania po dziadku, ktory zmarl rok temu, w kwietniu bede zameldowany w tym mieszkaniu rok czasu. Poblem polega na tym, ze w przypadku sprzedania tego mieszkania bede musial zwrocic bonifikate, ktora dziadek otrzymal przy wykupie - tak napisane jet w akcie notarialnym, ktory mam po dziadku zawarty w momencie wykupu mieszkania w roku 2006 w maju. Czy jako spadkobierca ta bonifikata przechodzi na mnie, bo jest tam napisane, ze... nie dotyczy to zbycia na rzecz osoby bliskiej. Co przez to rozumiec?? W urzedzie powiedziano mi, ze ta bonifikata obowiazuje mnie, wiec nie rozumie dlaczego zostaje obciazony tym prawem jesli to nie ja wykupilem to mieszkanie tylko dostlem je w spadku a pieniadze chce przeznaczyc wlasnie na moj dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nina0909 12.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 no chyba powinieneś się cieszyć, bo nie musisz zwracać bonifikaty, bo jesteś osobą bliską. myślę, że zasadnicza kwestia jest tutaj dokładne daty, gdyż od stycznia 2008 weszły nowe przepisy. http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/zmiany_w_zasadach_wykupu_mieszkan_komunalnych-a_5571.htm tutaj jest to dośc jasno napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts