dimitrr 10.03.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witajcie Bardzo Was proszę podzielcie się projektem (może jakieś pomysły albo własne doświadczenie) domu parterowego Podpowiedzcie jakieś fajne i funkcjonalne rozmieszczenie pokoi i pomieszczeń. Szukam parterowego domu o max 200 m i jakoś nie wiem czy jestem za bardzo wymagający czy.... Wygląd zewnętrzny klasyka (ten może być) alkierz http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2806 ale wewnątrz do bani Napiszcie coś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsikZibi 11.03.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam, my zaczniemy w połowie kwietnia budować taki... http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=74&flip= a przemyśleń mieliśmy wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitrr 11.03.2009 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Super Ja mam dodatkowy problem bo mam raczej szerszą działkę niż dłuższą po szerokości wchód zachód Dziękuje z odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 11.03.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witajcie Bardzo Was proszę podzielcie się projektem (może jakieś pomysły albo własne doświadczenie) domu parterowego Podpowiedzcie jakieś fajne i funkcjonalne rozmieszczenie pokoi i pomieszczeń. Szukam parterowego domu o max 200 m i jakoś nie wiem czy jestem za bardzo wymagający czy.... Wygląd zewnętrzny klasyka (ten może być) alkierz http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2806 ale wewnątrz do bani Napiszcie coś Pozdrawiam Kolego z Łodzi. Rzeknij nam jaką masz działkę (wymiary), ile chcesz mieć pokoi, te 200 m. to z garażem czy bez, garaż jedno czy dwustanowiskowy (po projektach sądzę, że na 2 samochody), czym chcesz grzać itp. Wówczas pomożemy. A to tak dla zachęty, mój nr 1 w tym rozmiarze: http://www.wuwo.home.pl/project.php?cat=2&project=75 Wad brak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitrr 12.03.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 helloDziałkę mam 60 szer 30 głębi generalnie z zewnątrz ten alkierz mógłby byćNatomiast środek budzi trochę wątpliwościTrochę by opowiadać ale Nie ma przejścia do garażunie ma pomieszczenia suszarni i pralninie ma schodów na górę jeśli by chciał kiedyś poddasze wykorzystać brak podziału na strefymuszę po prosty z jakims projektantem posiedzieć i pozmieniaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arch-bartek 12.03.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam Zamiast siedziec i zmieniac polecam zaprojektowac od podstaw.Polecam sie. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 13.03.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 tak właśnie robię, po przejrzeniu duuuuuuuuużej ilości projektów gotowych (czasami mam wrażenie że wszystkich;-) ), sam zacząłem "projektować" nasz dom. Kupiłem jeden z programów ogólnie dostępnych, mając własną dosyć mocno ugruntowaną wizję domu, zacząłem przekładać to na papier. w pełni zdaję sobie sprawę że nie ma to żadnej wartości prawnej itp., ale jest mi to potrzebne tylko i wyłącznie do tego aby pójść do biura projektowego z dokładną wizją tego co chcę. Biorę pod uwagę drobne zmiany jeśli będą dobrze umotywowane. Ok koniec tego gadania. Generalnie szukam powoli biura projektowego które wcieli moja wizje w życie.dodam tylko że mój dom musi spełniać realne wymagania domu energooszczędnego. -Wentylacja mechaniczna, -izolacja min: ściany 20, podłoga 20, strop 40-okna U<1 najprawdopodobniej m&s termo- usytuowanie pomieszczeń użytkowych od południa, duże przeszklenia od tej strony, a małe od pn- ogrzewanie podłogowe- jedna z najwiekszych bolączek to źródło ciepła, na chwile obecna jestem za pompa ciepła powietrze/woda. Na wiele spraw ma wpływ fakt że często jestem w Szwecji i rozmawiam ze Szwedami jak oni budują. Mają dużo zimniej i wiedzą co to znaczy dobra izolacja. U nich 100% domów ma wentylacje mechaniczna!!! i np. w takiej Ludvice (600km na północ od Karlskrony) gdzie zimy są duzo zimniejsze, większość ma pompy powietrze/woda!!!, a u nas dalej ludzie maja tok myślenia wczesno komunistyczny. U nich od 30 lat montują pompy a u nas nadal uważają je za wymysł i nowość. Przepraszam że trochę nie na temat. To dlatego ze to mój pierwszy post i chyba się jeszcze nie wygadałem.Ps. dodałbym zdjęcie projektu ale jeszce nie wiem jak to zrobic, bo jak wciskam jp. to mi tylko takie coś wyskakuje: [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitrr 30.03.2009 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Nie wiem dalej co zrobić z tym projektemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melba 30.03.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witaj! Ja też szukałam długo i żaden projekt nie był tak funkcjonalny i zarazem prosty, bym się na niego zdecydowała.Sami zaprojektowaliśmy nasz dom,a architekt go teraz ładnie "przerysuje" Mielismy kilka pomysłów,ale wszelkie próby poprawki spełzły na niczym.Doszliśmy do wniosku że nasz projekt jest tak idealny,tak wymuskany że wszelkie zmiany to "profanacja' .Nie zamieniłabym go teraz na żaden inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukas75 12.04.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 A my właśnie zaczynamy budowę Alkierza - Modyfikacje projektu to - przejście do garażu kosztem części garderoby. Powiększenie otworu w stropie aby była możliwość w przyszłości zrobić stałe schody na poddasze. Usuwamy jedno okno z salonu i jedno z kuchni. A reszta chyba jest ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitrr 30.04.2009 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Już zazdroszczę rozpoczęcia budowy. Ja jeszcze na etapie projektu. Ale te zmiany też zakładałem od początku trochę jeszcze muszę pomyśleć. Na pewno na jesień ruszymy z fundamentami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts