Gość Akrimka 22.03.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Leca, leca.Dzis do mnie sami dzwonia i schodza z cen nawet o 50 procent bo roboty brak. Przykładowo układanie kafelek rok temu 50m2 wczoraj dzwonił ten sam gosc,że zrobi za 30. a to ciągle 30zł drożej niż zrobię sobie własnoręcznie Tez tak myślę ze samemu najtaniej, wiec cała wykończeniówka w moich rękach z pomocą rodziny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 22.03.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 a to ciągle 30zł drożej niż zrobię sobie własnoręcznie A gdybys w tym czasie robił to co najlepiej potrafisz,może zarobiłbys 100zł? najciekawsze jest to jak dekarz zatrudnia dekarza , murarz murarza itp. a sami pracują u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.03.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A gdybys w tym czasie robił to co najlepiej potrafisz,może zarobiłbys 100zł? zarobiłbym ale jakoś moja firma nie chce mnie zatrudniać na 12h dzień pracy tylko 8 więc po tych 8h siedzenia w robocie resztę dnia spędzałbym w domu (fuchyy nie trafiają się codziennie - a ostatnio praktycznie wcale) a tak spędzam na budowie i kleję płytki, skręcam zabudowy z GK szpachluję szlifuję, maluję itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salmon969 25.03.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ceny spadają bo i zapotrzebowanie jest mniejsze .Kupiłem okna na cały do 20 szt i cztery firmy przedstawiciele tego samego producenta zeszli mi z ceny o ponad 3000zł na tym samym produkcje w stosunku do pierwszej swojej wyceny w rezultacie kupiłem okna tańsze o 5000 zł bo jeszcze mi inna opuściła i sprzedała i jak wiem zarobiła na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinzento 04.08.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ceny u dobrych fachowcow nie spadna bo przez ostatni okres zdazyli sobie wyrobic marke.Tym co sie ciesza ze jest tak niby tanio chcialem zwrocic uwage ze kiedys selekcja musiala nastapic cieszmy sie z niej wszyscy.Partacze sa teraz tani i nie maja roboty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 05.08.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ale są tacy co wykonują teraz tylko i wyłącznie z własnym materiałem czyli wysatwiają fakturę z 7% VATem (jeżeli w ogóle wystawią) i niby jest to ukłon w stronę klienta. A tak jak mi jeden powiedział, że cena za 1m2 ocieplenia domu (robocizna + masteriał) jest ciut niższa niż w zeszłym roku, ale on zarabia w dalszym ciągu tyle samo albo i więcej, bo obniżkę załatwia niższa cena materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 06.08.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 dziwne , styropian podrożał niedawno ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi74 08.08.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Styropian podrożał ,więc zarabia tyle samo kupując tańszy styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 16.09.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 heh a tego nie wiecie, że styropian drożeje zawsze na jesień kiedy wszyscy chcą się ocieplać ? na wiosnę poleci w dół, spoko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 17.09.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 heh a tego nie wiecie, że styropian drożeje zawsze na jesień kiedy wszyscy chcą się ocieplać ? na wiosnę poleci w dół, spoko.... Hmmm.... Jesień w lipcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BUDUJ-Z-NAMI 18.09.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Prawda jest taka że dobry fachowiec ma "nagranych" klientów na kolejne miesiące. U takiego jest ciężko oczekiwać spadku cen za wykonastwo, ceny nie spadają "na łeb". Druga sprawa że rosną ceny materiałów: hydraulika, przewody elektryczne, okna, solary ... Ja prawdę mówiąc spadku cen nie widzę. Pewnie jakiś tani wykonawca by się znalazł, ale jak to mówią "za psie pienądze, masz psie jedzenie" ... I z tym zdaniem w zupełności się zgadzam !!! Ja też na brak inwestorów nie narzekam,a krzyczą,że jest kryzys i materiały tanieją(chyba te dziadowskie,bo te lepsze gatunkowo raczej poszły do góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts