Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

No coment!!!!!!!!!!!!

stukpuk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pogubiłem się. Każdy z argumentów trafia .

Nie wiem jeszcze który prawdziwy (ale się dowiem na pewno}

Jak się utwierdzę w prawdzie to się odezwię głosem pewnym

I wlasnie o to chodzi. Zwykla przyzwoitosc tego wymaga...

.... sa pewne granice. Chyba, ze jest sie oszolomem i klamstwo stosuje sie nawet do innych kultur i religii.

Klamstwo czy jest pisane raz, 2, 3, 4, czy 5 jest klamstwem.

Negujesz prawo miedzynarodowe, negujesz religie w ktorej opisany sposob pozyskiwana miesa jest niedopuszczalny (nienadajacy sie do spozycia-niekoszerne) i jeszcze sie smiejesz.

W kazdym narodzie mozna doszukac sie klamliwych szuj i trzeba na to reagowac....i nie ma to nic do rzeczy, czy sie jest katolikiem , zydem, prawostawnym.......

.

Ja neguję? :o Jakiś przykład na to poproszę :o Wstawienie linka z filmem krążącym po fo jest negowaniem, czy podpisanie niniejszego? :lol: Jak to łatwo na temat jednego zdania powieść mrożącą krew w żyłach stworzyć :D

Każdy wierzy w to co chce wierzyć i ja nawet nie śmiem twierdzić, że jest inaczej :roll: Mało tego, do dziś jestem święcie przekonana, że ksiądz (jako, ze obowiązuje go celibat) który przyjechał do warsztatu kumpla z dwiema podciętymi panienkami na tylnej kanapie, w "super hifi" :lol: wypasionym aucie, celem naprawy grającego sprzętu w owym :D miał zamiar całą drogę pieśni kościelne im puszczać, a następnie wspólne krzyżem leżenie zaproponować. :D Dodatkowo inny sunący przez moje podwórko z sutanną pod brodą z pieśnią - bynajmniej nie kościelną :lol: - na ustach, pląsający po kałużach to zapewne wymysł mojej wyobrażni był :lol:

A że się śmieję :lol: cóż mi innego na tym pięknym, przestrzegającym reguł i praw świecie pozostało :lol:

ps. na temat prawa własności mam zdanie podobne :D nie wiem, dlaczego sądzisz, że mogę mieć inne :roll: za kradzież łapy obcinać, za niszczenie czyjejś własności podobnie litościwe kary powinny być, ale to juz zupełnie inna historia :lol:

Tak, być może jestem hipokrytką po tym co tu przeczytałam :roll: ....chyba prawie na pewno tak jest :lol: .

Jadam szynkę , jadam udka i piersi z kurczaka , jadam także golonkę - wszystko to sporadycznie, ale jadam :roll: .

Ale to co jadam nie łazi mi wcześniej po placu, nie łasi mi się do nóg i nie aportuje , nie ma imienia kóre mu nadałam.

Odkąd kupiłam do akwarium krewetki filtrujące - utwierdziłam się w przekonaniu że owoców morza też nigdy nie spróbuję. Ryby- tak, w postaci karpia na wigilię choć ostatnio również niechętnie.

I coraz bardziej dojrzewam do myśli, że wolałabym jednak nie jeść nic co wcześniej żyło, chodziło, jadło, muuuczało lub kwiczało :roll: .

Nie dlatego żeby zmienić świat , ale dla swojego wewnętrznego spokoju.

Chyba czas na zmiany :wink: .

Daggulka - dokładnie tak :D jak Ci się uda, podrzuć receptę 8) fajki poszły w kąt, - trzymam się, ale jak znielubić mięso? Widziałam kiedyś ubój świni, inni się zajadali świeżynką, ja nie tknęłam, :-? ale szyneczka, czy schabik w sklepie to "inna bajka" też jestem hipokrytką 8) jem i lubię mięso, kocham zwierzęta, jak to pogodzić?

To codzienne jedzenie miesa i jego pokolorowanych przetworow z

konserwantami z ogromna iloscia soli w postaci szynek i tym podobnych

" slycznie " wygladajacych wedlin nie jest ani smaczne ani zdrowe .

Szczegolnie dla dzieci.

Jak sie nie pracuje ciezko fizycznie jedzenie miesa jest pulapka ewolucji . :D :D :D :D

Ale to nie jest kwestia religii czy przekonan politycznych tylko m o t y w a c j i.

Jak mam zjesc kurczaka ktory zjadl to co zrobil pod siebie na kurzej farmie to

wole zjesc fasole z ryzem - mam przepisy od hiszpansko jezycznego

segmentu populacji . :D

Jajem ? :o

Jajem to mozna dostac jak sie w futrze w NY wychodzi na ulice - zreszta chodzenie w martwych zwierzakach wyszlo z mody - chyba jeszcze jakies babcie mentalne trzymaja sie kurczowo tego zabytku ....... wygladajac archaicznie i budzac usmiechy politowania za plecami - ostatnio jak wracalam to dostalam wytrzeszczu oczu jak zobaczylam na lotnisku w Wawie takie cudo - w futrze i futrzanej papasze na glowie - interesujacy widok ! :D :D :D :D

Tak na marginesie - czarny kolor kurtki na bladej twarzy dosc postarza - czy mi sie zdaje ? :D :D :D :D

Chinczycy uzywaja futra tych kotow i podobno tez psow do obszywania kapturow w kurtkach ktore szyja na eksport - wiec jest taka nieformalna akcja - bojkot w Stanach zeby takich chinskich kurtek z futrem przy kapturze n i e kupowac.....podajcie dalej.

Co do jedzenia zwierzat - to niektore tabu maja racje bytu - bo w tych Chinach nie tylko zra gatunki zagrozone wyginieciem , ale jedli jakies stworzenie, ktore powodowalo jakies grozne chorobsko mogace przeniesc sie na cala populacje....

Arabowie i Zydzi nie jedza wieprzowiny bo w tamtych warunkach ( goracy klimat) swinie chorowaly - chyba to chodzi o wlosnie - i ludzie po zjedzenieu ich - tez.

Koni , kotow, psow - nie jem - i zyje. Jestem wegetarianka tak w ogole. 8)

MamParke firmy NORTH FACE kaptur obszyty futrem ,huj wie jakie ,Mam wyrzucic( :p

Klamstwo czy jest pisane raz, 2, 3, 4, czy 5 jest klamstwem.

Negujesz prawo miedzynarodowe, negujesz religie w ktorej opisany sposob pozyskiwana miesa jest niedopuszczalny (nienadajacy sie do spozycia-niekoszerne) i jeszcze sie smiejesz.

W kazdym narodzie mozna doszukac sie klamliwych szuj i trzeba na to reagowac....i nie ma to nic do rzeczy, czy sie jest katolikiem , zydem, prawostawnym.......

.

Ja neguję? :o Jakiś przykład na to poproszę :o Wstawienie linka z filmem krążącym po fo jest negowaniem, czy podpisanie niniejszego? :lol: Jak to łatwo na temat jednego zdania powieść mrożącą krew w żyłach stworzyć :D

Każdy wierzy w to co chce wierzyć i ja nawet nie śmiem twierdzić, że jest inaczej :roll: Mało tego, do dziś jestem święcie przekonana, że ksiądz (jako, ze obowiązuje go celibat) który przyjechał do warsztatu kumpla z dwiema podciętymi panienkami na tylnej kanapie, w "super hifi" :lol: wypasionym aucie, celem naprawy grającego sprzętu w owym :D miał zamiar całą drogę pieśni kościelne im puszczać, a następnie wspólne krzyżem leżenie zaproponować. :D Dodatkowo inny sunący przez moje podwórko z sutanną pod brodą z pieśnią - bynajmniej nie kościelną :lol: - na ustach, pląsający po kałużach to zapewne wymysł mojej wyobrażni był :lol:

A że się śmieję :lol: cóż mi innego na tym pięknym, przestrzegającym reguł i praw świecie pozostało :lol:

ps. na temat prawa własności mam zdanie podobne :D nie wiem, dlaczego sądzisz, że mogę mieć inne :roll: za kradzież łapy obcinać, za niszczenie czyjejś własności podobnie litościwe kary powinny być, ale to juz zupełnie inna historia :lol:

Prosze bardzo:

"więc Humane bleble ble można sobie w buty wsadzic "

Jak dla mnie , mozesz wklejac sobie linki nawet gdzie lowia rekiny przy pomocy zywych sloni, lub zywych niemowlat. Tylko najpierw sprawdz, czy, jest to prawda czy fikcja. Idiotyczno-fikcyjny argunemt jest blazenada.Bo jesli ma byc to zart , to jest to zenujace.

Juz rozumiem jedno klamliwe zdanie, na temat obcej religii jest OK.Tylko jest maly wyjatek, nie tak jak z twoim ksiedzem.Zostala zanegowana podstawa calego prawa religijnego w stosunku do wszystkich jej wyznawcow, przy pomocy klamstwa....i jeszcze napisalas mi , ze powinnem przeprosci szuje , ktora to nabazgrala.

A wywod na temat wlasnosci prywatnej , jest nawiazaniem do tego co zaistnialo , a jak przedstawila to wspomniana szuja. Masz watpliwosci zgogluj zagadnienie w archiwim prasowym.