Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

No coment!!!!!!!!!!!!

stukpuk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hamujcie panowie, hamujcie. :evil:

Wontek zdziczał niebezpiecznie, chociaż tematem przewodnim jest zwierzątko. :-?

To co zostalo napisane przez niektorych siega dna i jest zwiazane ze zwierzetami.

To, ze nie jadamy kotow, psow itp. zostalo juz wyjasnione na samym poczatku i jest zwiazane z nasza kultura....i nikt nie ma prawa potepiania innych , ze jedza to co jedza.

Dnem, dna jest natomiast lzec tylko po to , aby sobie popisac.Jak widac niektorym "palma" odbija i chca krytykowac innych, za to co jedza, bo jest to kot czy pies. Malo tego wchodza w czyjas religie z buciorami klamstwa i chorkiem poklaskiwaczy ze slowami na ustach "Humane bleble ble można sobie w buty wsadzic".Tylko dlatego , ze nie podoba sie im obraz wizualnej informacji jaka jest krew....bo inaczej zostaje tylko "warzywo" na "stole".

He, najciekawsze jest to ze tym "chorujacym" najlepiej jest doradzic aby schowac sobie w buty to , ze "bydle hodowlane" musi byc czyste , zdrowe i to bynajmniej bez oznak , ze moze z jakiejs przyczyny zdechnac do roku czasu, bez kontuzji zewnetrzych i wewnetrzych takich chocby jak zlamania itp.Nie moze byc traktowane jako przedmiot stojacy w kolejce po smierc, tylko jest usmiercane w pojedynke, jedna z najszybszych smierci jaka jest rownoczesne przeciecie zyl doprowadzajacy i odprowadzajacych krew do mozgu.

Do wszystkich.

Jesz mieso, zaakceptuj to , ze jesli twoja religia nie ma okreslonej prodecury pozyskiwania miesa.To nalezy sie pogodzic z tym jak jest to robione dla twojej pociech zoladka...zgodnie z prawem, a nie "obuchem siekiery".

House

Wyluzuj , po to jest forum , zeby powymieniac poglady .

ps.

Czy Ty zgubiles moj numer telefonu ? :roll:

Nie moge nazwac wymiana poglagow, poslugiwanie sie klamstwem.

Ja wyjasnilem dlaczego ta metoda jest uznana za najbardziej humanitarna.Jest jeden ujemny aspekt tej sprawy .Wymienone ograniczenia strasznie podbijaja cene miesa tak pozyskiwanego i jest ono bynajmniej 100% drozsze.

ps.Tak juz dawno ,razem z moim kompem.

Miałam się już nie odzywać 8)

Dnem można ubliżanie innym, mamusia nie uczyła, że nieładnie przezywać?

To, że nie wierzę w taki ubój zwierząt w dużych ubojniach to mój problem. Nie oznacza to jednak, że tak jest, monopolu na rację nie mam. Wrzuciłam link z filmem który utwierdza mnie w moim przekonaniu. Może być i tak, że część podobnych filmów jest spreparowana. Szkoda tylko, że ktoś kto mógłby rozjaśnić obraz, wyjaśnić coś niedowiarkom, zamiast założyć osobny temat z odnośnikiem, gdzie chętnie bym poczytała, czy weszła we wrzucone linki, zniechęca epitetami itp.

Poza ostatnim postem, gdzie padło rozsądne jedno, czy dwa zdania, przeczytałam stronę zjadliwych uwag 8)

Miałam się już nie odzywać 8)

Dnem można ubliżanie innym, mamusia nie uczyła, że nieładnie przezywać?

To, że nie wierzę w taki ubój zwierząt w dużych ubojniach to mój problem. Nie oznacza to jednak, że tak jest, monopolu na rację nie mam. Wrzuciłam link z filmem który utwierdza mnie w moim przekonaniu. Może być i tak, że część podobnych filmów jest spreparowana. Szkoda tylko, że ktoś kto mógłby rozjaśnić obraz, wyjaśnić coś niedowiarkom, zamiast założyć osobny temat z odnośnikiem, gdzie chętnie bym poczytała, czy weszła we wrzucone linki, zniechęca epitetami itp.

Poza ostatnim postem, gdzie padło rozsądne jedno, czy dwa zdania, przeczytałam stronę zjadliwych uwag 8)

Mamusia nauczyla mnie mowic prawde i nazywac klamce tak jak sie nazywa. Nauczyla mnie rowniez , ze zanim cos napisze powinienem to sprawdzic czy pokrywa sie z faktami.Co najwazniejsze nauczyla mnie czytac, oczywiscie mowa o rozumieniu tekstu i nie obracania kota ogonem w bzdetnym stylu.

Zapytaj kogos inteligentnego , najlepiej nauczyciela niech tobie poruszone zwroty wytlumaczy, moze masz w rodzinie. :p

Milo sie ogladalo kota na zylce jako argument i szpikulec w rzezni. he :p

Zapytaj kogos inteligentnego , najlepiej nauczyciela niech tobie poruszone zwroty wytlumaczy, moze masz w rodzinie. :p

:p

Zapytałam :lol:

edit :D

Po zastanowieniu jednak wyrzucę jego opinię, nie spodobałaby Ci się. Ale pewnie trafiłam na tego nieinteligentnego. :wink:

Miło mi.

To co zostalo napisane przez niektorych siega dna i jest zwiazane ze zwierzetami.

To, ze nie jadamy kotow, psow itp. zostalo juz wyjasnione na samym poczatku i jest zwiazane z nasza kultura....i nikt nie ma prawa potepiania innych , ze jedza to co jedza.

Dnem, dna jest natomiast lzec tylko po to , aby sobie popisac.

Do wszystkich.

Jesz mieso, zaakceptuj to , ze jesli twoja religia nie ma okreslonej prodecury pozyskiwania miesa.To nalezy sie pogodzic z tym jak jest to robione dla twojej pociech zoladka...zgodnie z prawem, a nie "obuchem siekiery".

a ja myślę że prawdy wiele, natomiast jak to zawsze bywa w życiu - życie to nie bajka.

Mnie poruszyło, lata wstecz jak był potrzebny tzw "ubój z konieczności" (zwierze hodowlane zachorowało, złamało nogę) i raz pojechałem do naszego zakładowego specjalisty.

On walił obuchem - raz, mocno i dobrze usmiercał.

Natomiast za drzwiami miał schowane urządzenie na prąd.

Spytałem dlaczego tak.

A on mi prostą (nie prostacką) odpowiedź.

"Kochany. Toto to jest dla weterynarza i reszty. Ja nie bedę gadziny męczył. Załatwiam to lepiej i humanitarniej sposobem konwencjonalnym i sprawdzonym"

I co.

Wierzyc mu? Że zamiast prądowych klipsów jako zawodowiec uznał że tak jest lepiej?

Końcowy efekt ten sam, ale on sie nie znęcał.

Profesjonalnie ubił (nie zamordował, nie przesadzajcie) zwierzę hodowlane.

Poza tym chciałem Wam przypomnieć że ryby sną, a my umieramy, zwierzęta zdychają a my umieramy itd,itd..........

Jak dla mnie normalna sprawa.Tutaj gdzie mieszkam, np. ulilizacja chorych prosiat polega na najbardziej efektywnej metodzie - czyli chwyt za tylne nogi i gwaltowne uderzernie glowa o sciane.Dorosle chore swinie dobija sie strzalem w glowe, pradem, chemicznie, wykrawawienie lub duszeniem. Byly przypadki rykszetu i strzelanie jest najczesciej odradzana metoda ulilizacji chorych swin na farmach.

Co do obucha podczas swinibicia(Polska) to jak pamietam, bylo bardzo popularne wsrod amatorow.Co niektorzy czesto biegali na kwiczaca swinka, taki dodatkowy wysilek.

Dziwny temat jak dla mnie. Polemizujemy co jest lepsze, gorsze?

Ty jesz mieso, ja go nie jem, jestem gorsza?

Oburzam sie, na zabijanie i to jest złe? Nie zjadałabym zwierzaka, nie wazne czy umarł, zdechł, czy sie "skisił" :lol: I były weterynarz nie jest dla mnie autorytetem, zwłaszcza, że 99% w naszym kraju sądzi, że suka powinna miec raz w życiu szczeniaki. :lol:

I nikt mi nie zakarze mówić, że mój pies umarł, MOJA SPRAWA!

Ludzie, nie każdy człowiek kochający zwierzęta jest chory i nie kazdy wege nawiedzony.

I są ludzie, którzy nie mogą jeśc miesa.

Zreszta w naszym kraju wszyscy ekolodzy, ratujący zwierzeta, wolontariusze w schroniskach, ludzie z prozwierzecych fundacji to ludzie nawiedzeni, prawda?

W przeciwienstwie do krajów bardziej rozwinietych, gdzie człowieka sie szanuje. Wiec o czym mowa? O szacunku do zwierzat?

Jesli nie pracujesz ciezko fizycznie i nie jest to powodowane jakimis wzgledami

zdrowotnymi - a jesz codziennie mieso i piekne, kolorowe wedliny - to jestes

moze tylko niedoinformowana...... :D :D :D :D

My nie rozmawiamy na temat kto jest g o r s z y a kto lepszy tylko

prezentujemy o d m i e n n y punkt widzenia. :D :D :D :D

I nie jest on pozbawiony sensu bo zostalo udowodnione, ze konserwanty w

wedlinach sa bardzo szkodliwe szczegolnie dla dzieci - przyczyniaja sie do

powstawania u nich raka. Dlatego w Stanach sa wycofywane ze szkol

publicznych jako skladnik lunchow, serwowanych w szkolach.

Zreszta wstepne badania sugeruja, ze ludzie jedzacy mniej miesa rzadziej

choruja.

Czerwone wino, czekolada , kawa , warzywa,pierogi i kapusta , groch ,

buraki ,owoce i sery - gora !!!! :D :D Mniam , mnaim .

Dziwny temat jak dla mnie. Polemizujemy co jest lepsze, gorsze?

Ty jesz mieso, ja go nie jem, jestem gorsza?

Oburzam sie, na zabijanie i to jest złe? Nie zjadałabym zwierzaka, nie wazne czy umarł, zdechł, czy sie "skisił" :lol: I były weterynarz nie jest dla mnie autorytetem, zwłaszcza, że 99% w naszym kraju sądzi, że suka powinna miec raz w życiu szczeniaki. :lol:

I nikt mi nie zakarze mówić, że mój pies umarł, MOJA SPRAWA!

Ludzie, nie każdy człowiek kochający zwierzęta jest chory i nie kazdy wege nawiedzony.

I są ludzie, którzy nie mogą jeśc miesa.

Zreszta w naszym kraju wszyscy ekolodzy, ratujący zwierzeta, wolontariusze w schroniskach, ludzie z prozwierzecych fundacji to ludzie nawiedzeni, prawda?

W przeciwienstwie do krajów bardziej rozwinietych, gdzie człowieka sie szanuje. Wiec o czym mowa? O szacunku do zwierzat?

Uszanuj podstawowe prawo czlowieka i nie ogranicza jego tylko dlatego , ze jesz warzywa i owoce....

.... sa ludzie ktorzy musza konsumowac mieso, bo inaczej wplyneloby to na ich zdrowie bardzo negatywnie...dlatego mamy nawet odzywianie np. ze wzgledu na grupe krwi.Miesa czerwone sa naprzyklad bardzo pozadane dla jednej grupy , dla innej jest to inny rodzaj , natomiast dla innnej wiekszy udzial warzyw(oczywiscie organicznych , bo inaczej sa nafaszerowane chemia i to o dziwo wiecej jak miesa).

Naprzyklad w stanach, masz wybor kazdego rodzaju miesa w szkolach na lanczach, bo jest to pozadane dla organizmu dzieciecego.Powieksza sie to z miesiaca na miesiac, stosujac wiekszy udzial miesc a eliminacjac pseldomiesne posilki.Zalecane przez najnowsze badania , lekarzy i dietetykow.

Niech zyje zdrowy rozsadek!!!!!!!

ps. precz z klamstwem i oszolomo-szujami. :p