jprzedworski 06.11.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Jest już temat Muzyka, ale chciałem tu trochę zamieszać. Słuchanie miła rzecz, ale to trochę tak, jak oglądanie zawodów sportowych w TV. A może by tak coś bardziej aktywnie: gitara, keyboard, śpiew np. w gronie znajomych, a może w zespole? Ktoś się przyzna do takich "słabości". Ot tak - z ciekawości mej, bo mnie ostatnio nosi. Sęk w tym, że mój ulubiony instrument jest wybitnie "niedomowy". Ale przywaliłbym po garach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 06.11.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Sama nie gram choć byłam ostro tresowana przez tatusia, ktory gra na: gitarze, perkusji, keyboardzie oraz tamburynie Podejrzewam, że i w trójkąt potrafiłby przywalić Tata jest samoukiem, w latach młodości założył zespół - mam kasetę jaką wtedy nagrali: dużo rocka, regge, bluesa - który z czasem ewoluował: poprzez "niepokornych", "perfectopodobnych", "zaangażowanych" aż skończyli teraz jako ambitni chałturzyści na weselach Pozdrawiam wszystkich Jasiów Muzykantów - M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 09.11.2003 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Muzyka - aktywnie... :D ... to moja profesja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 13.11.2003 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Widzę, że na zawodowców można liczyć. A reszta? Kiedyś, "we dworach" wieczorami odbywały się śpiewy, wiejskie kobiety darły pierze, co zamożniejsi organizowali koncerty przy klawikordzie. Teraz zbliża się dobry okres - Święta i kolędy. Od kilku lat robimy w naszym mieszkanku (dom na razie w planach) świąteczne kolędowanie. Schodzi się kilkanaście osób, jest gitara, keyboard, harmonijka i różnej jakości głosy. Trochę ciasno, bo pokój 17m kw. Poprzedzone to jest przekopaniem sterty nut i śpiewników w poszukiwaniu nieznanych (powszechnie), a pięknych lub dowcipnych kolęd. Potem goście wychodzą może nieco głodni, bo nasz domowy "katering" nie wyrabia, ale zawsze zadowoleni. Co wszystkim polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 07.03.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Stary ten wątek, jak świat, ale podnoszę . Nieprofesjonalnie, ale aktywnie - śpiew. Kto jeszcze zajmuje się tzw. "chałturą":oops: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.03.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 U nas czasami przy ognisku się rzępoli - a teraz będzie się i bębnić (córcia stwierdziła,że gitarra nie dla niej więc dostałą djeme). Czyli jak się ekipa zleci to będzie wesoło ( a sąsiad znów wystawi głośniki na zewnątrz i puści swoje... ). A jak do kpl kolega z zestawem karaoke podjedzie - o rany wtedy jest szał dopiero! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 07.03.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 U nas czasami przy ognisku się rzępoli - a teraz będzie się i bębnić (córcia stwierdziła,że gitarra nie dla niej więc dostałą djeme). Czyli jak się ekipa zleci to będzie wesoło ( a sąsiad znów wystawi głośniki na zewnątrz i puści swoje... ). A jak do kpl kolega z zestawem karaoke podjedzie - o rany wtedy jest szał dopiero! U nas ogniska obowiązkowo z podkładem gitarowym, a i amatorów darcia gardła jest sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 07.03.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Gitarka stoi na wyciągnięcie ręki. Przy ognisku obowiązkowo. Niekiedy idę do sąsiada na jam session przy pifku. A dawno,dawno,dawno temu był zespół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 08.03.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts