mynia_pynia 04.01.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Jeszcze odnośnie temperatur tej zimy, to są one niskie, od kilku dni jest dopiero około +1, -3 st., przez ostatni miesiąc to temperatury były u mnie o dyszkę niższe a czasowo były nawet po -20, umówmy się ze nie mieszkamy na Syberii - ja Dolny Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acros 06.01.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 witam, Mam prośbę do osób posiadających ten kocioł , czy wart jest swojej ceny i czy bezproblemowo chodzi.Jakie jest spalanie zarówno palletu jak i węgla. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.01.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Mynia pynia - napisz coś o czyszczeniu palnika - chodzi o dostęp (bo mi na głowę już nie raz posypały się gromy za to idiotyczne rozwiązanie, mimo że żadnego nie montowałem) oraz o samoczyszczących zawirowywaczach (chyba, że już je usunęłaś). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwlp 25.02.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 witam, Mam prośbę do osób posiadających ten kocioł , czy wart jest swojej ceny i czy bezproblemowo chodzi.Jakie jest spalanie zarówno palletu jak i węgla. pozdro użytkuje piec ponad rok czasu i bez zarzutu, spalanie to 0,6 tony około na miesiac. Chociaz zalezy jaki pellet sie kupi. przy wiekszej zimie dojdzie nawet 1t. Oczywiscie mam zainstalowany regulator pokojowy i komputer ktory steruje zaworem 4 drożnym. Nie ustawiałem jeszcze krzywej grzewczej a szykuje sie bo teraz od kiulku dni mocno przywaliła zima około -20% i jak mam ustawione na regulatorze 23 st w domu to piec potrafi nagrzac do 26,5 stopni a to juz troche za duzo. Ale generalnie jestem zadowolony i moge polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuszejo 13.12.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witam!użytkuję od 2 miesięcy kocioł pellets 100 16 KW firmy kostrzewajestem jak narazie zadowolony z jego pracy. Paliwo jakie stosuję to peletna sezon zakupiłem 5 ton do chwili obecnej poszło mi ok 1200kg i jest to pierwsze grzanie w nowym domu. Temperatura utzymywana jest 21-23 stopnie piec w ciągu dnia jest wyłączanygdyż nie ma takiej konieczności aby pracował 24/dobę dom się nie wychładza.Jeżeli ktoś jest zainteresowany ustawieniami to chetnie wymienie się doświadczeniamiciepłem steruje na zaworze 4 droznym. To narazie tyle pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 18.01.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ja z miłą chęcią dowiedział bym się jakie masz ustawienia. Mam tak ustawione, że część pelletu się nie spala. Różne opcje a efekt taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinflash 20.01.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Zakupiłem kocioł Kostrzewa Pellets 100, mam 199m2 powierzchni do ogrzania, dom nowy dobrze ocieplony; ściana trójwarstwowa, okna wstawione w strefie ocieplenia z ciepłym montarzem - potrójna szyba, dach 25 cm wełna.Palę pelletem Barlinek ecopellet.Gdy kupowałem powiedziano mi że spali u mnie 25kg/dobę, spala 3 razy tyle a nawet więcej!Czy jest coś nie tak?Jakie ustawienia powinny być dla:Powietrze MIN (moc 20%)Powietrze MAX (moc 100%)Podawanie MAX (moc 100%)Moc MINMoc MAXTyp modulacjiTlen moc MIN(20%)Tlen moc MAX(100%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczola13 27.01.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Mam małe pytanie. Jaki kocioł byście wybrali: HEIZTECHNIK Q EKO DUO czy Kostrzewa Pellets 100 Domek do ogrzania 120m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts