askaaa 15.03.2009 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ja poszłam na łatwizne i kupiłam biały komplet szukałam cos taniego potem droższego a i tak sprzedawcy niegwarantowali ze mi "złocenia"czy inne wywijasy na talarzach niezejdą...wiec skoro ma mi cos się "zmazac"to wole odrazu miec białe iciagle ładne... bez faz przejsciowych http://images45.fotosik.pl/84/88c4e13db6cd4b38m.jpg bardzo ładny podaj namiary na niego bo nie widziałam takiego jak do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 15.03.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ja mam biały komplet i po czasie widac na nim czarne zarysowania Natomiast zwykle chinskie filizanki ze zlotymi paskami po wielokrotnym myciu w zmywarce nie stracily nic z wygladu Zlocenia sa nadal i wszystkie wzorki rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 15.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ja poszłam na łatwizne i kupiłam biały komplet szukałam cos taniego potem droższego a i tak sprzedawcy niegwarantowali ze mi "złocenia"czy inne wywijasy na talarzach niezejdą...wiec skoro ma mi cos się "zmazac"to wole odrazu miec białe iciagle ładne... bez faz przejsciowych http://images45.fotosik.pl/84/88c4e13db6cd4b38m.jpg bardzo ładny podaj namiary na niego bo nie widziałam takiego jak do tej pory Proszę bardzo ........taniutki niebył kompletowałam na 12 osób ...ale bardzo mi się spodobał...widziałam go na zywo w sklepie a kupiłam z neta http://www.sklep.dajar.pl/index.php?aw=produkty&strona=1&kod=003019&typ=0 szukajcie w "dla domu" i porcelana...seria Kubiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.03.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Co do porysowanych, a raczej startych naczyn to zmywarka niszczy bardzo. Ja uzywam od roku zmywarki i tabletek 5w1 i jest to tak silna chemia, ze szklanki, pokale (to co przezroczyste) jest cale poscierane. Talerze z arkoroku tez i nie sa to rysy od krojenia nozem tylko takie poscierane krechy grube jakby ktos przetarl szklanke lub talerz szczotka druciana.Kilka msc temu kupowalam zastawe obiadowo-kawowa i pani sprzedajaca powiedziala, ze jest zakaz mycia w zmywarkach. Te, ktore nadawaly sie do zmywarek kosztowaly od 1800 zl w gore (sam obiadowy na 12 osob). Moj kosztowal okolo 1000 zl i to obiadowy, kawowy i flaczarki na 12 os, wiec do zmywarki nie nadaje sie na pewno. W sumie zaluje, ze kupilam taki, moglam poczekac, dozbierac i kupic do zmywarki, bo nie wyobrazam sobie po kilkunastu osobach zmywac tyle sztuk zastawy i dlatego dotychczas raz byl uzywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 16.03.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ja kupilam swoj serwis tutaj: http://polskaporcelana.pl/ , wychodzi duzo taniej niz w sklepach. Dla porownania serwis Maxim f.Karolina jest o polowe tanszy od tego (100%) samego serwisu, ktory sprzedaja w sieci sklepow Duka, czy Zara Home. Na dzien dziesiejszy nie zauwazylam rys "po zmywarce", ale.......kiedys ktos znajacy sie na porcelanie powiedzial mi, ze porcelana rysuje sie od "samej siebie". Talerze w szafce nie nalezy klasc jeden na drugim, a miedzy nimi wkladac np. platki recznika papierowego. Cos w tym chyba jest, bo mialam kiedys dawno temu porcelane, ktora byla wlasnie porysowana po jakims czasie i w tych miejscach gdzie stykaly sie talerze ze soba. Co do rys jako takich od zmywarki, to troche nie-logiczne mi sie to wydaje, zeby od tabletki robily sie pojedyncze rysy, jak juz cos to spodziewalabym sie, wybarwien/plam (?). Przygladnelam sie wlasnie mojej starej porysowanej porcelanie i oprocz tego, ze rysy ma w miejscach gdzie przylegaja inne talerze (jak sa poukladane jeden na drugim) czy najbardziej jezdzi sie sztuccami i dochodze do wniosku, ze z ta zmywarka to nie do konca chyba tak jest, bo brzegi talerzy sa nienaruszone, tak samo jak druga strona talerzy, wiec co zmywarka niszczy tylko wierzch i srodek, a reszta talerza? Przeciez nie z innej porcelany...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.03.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Niektóre zmywarki mają specjalny delikatny program do szkła, może wtedy uniknie się problemów ze zniszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 23.04.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No to ciekawe jest... . wpadl mi w reke niedawno talerz czesto myty w zmywarce i byl jakis taki zmatowialy. Zastanawiam sie,czy zmywarka nie daje efektu podobnego do piaskowania zebow np?W tej wodzie plywaja ruzne zeczy,moze nawet kawaleczki osadu wapiennego i to przeciez pod cisnieniem uderza w talerze.I one owszem sa porysowane od wewnatrz,poniewaz tak sa poukladane w maszynie ,aby sila wody wlasnie tam najmocniej dzialala.Mozliwe to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 23.04.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Rzeczywiście przy zakupie sewisu z porcelany trzeba zwracać uwage na to czy nadaje sie do mycia w zmywarce. Mam porcelane z Chodzieży juz hmm prawie 13 lat. O jakiś 6lat myta w zmywarce. Na co poniektórych talerzach zaczyna złazić złłoty pasek ale ta porcelana jest w użyciu codziennie, więc uważam że jest to bardzo dobry wynik. A na talerzykach nie ma zadrapań ani rys. A zmywarka Amica PS. Przyniosłam jakis talerzyk od mamy i tem po jednokrotnym umyciu wyglądał zgrozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 23.04.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 To może być efekt nie używania soli.Ale fakt,że kolorowa rzeczy tracą trochę barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.04.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 PS. Przyniosłam jakis talerzyk od mamy i tem po jednokrotnym umyciu wyglądał zgrozo Nowy czy bardzo używany. Bo jak bardzo używany to raczej nie zmywarka go tak załatwiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.04.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 To może być efekt nie używania soli. Ale fakt,że kolorowa rzeczy tracą trochę barwy. Jak wyżej Kiedyś zapomniałam kupić sól, która się właśnie skończyła podczas poprzedniego mycia, a oczywiście nie chciało mi się myć ręcznie, no i pojawiły się takie białe zarysowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 24.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Ja kupilam swoj serwis tutaj: http://polskaporcelana.pl/ , wychodzi duzo taniej niz w sklepach. Dobre ceny ma tez filizanka.pl, własnie jestem na etapie kupowania białego kompletu: http://filizanka.pl/index.php?name=product&name=product&promotion=0&find=alba&sort=15&id=0&id_product_size=0&page=4&one=1 A pomysł wziął się stąd, że otworzyli sklep koło mojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 24.04.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 no niestety tego zmatowienia nie da się chyba uniknąć, a efekty czasami są zdumiewające... najlepiej widać to na szklankach, takich do łyskacza z napisami, albo na takiej, dajmy na to, czarnej miseczce arcoroc...po wyjęciu z zuzi na dnie mam piękną tęczę, ze wszystkimi jej kolorami, wygląda cudnie (nie żal już nam, bo stare toto) najśmieszniejsze jest to, że mamy taką starą zastawę z czasów komuny (wiano ) firmy Made in Poland Wałbrzych 2 i na niej degradujących śladów pobytu w zuzce jakichś szczególnych nie widać co do stosowania delikatnych programów do szkła to szkopuł może być w tym, że piorą w niższej temp. i jeśli ktoś z Państwa, o zgrozo!!! wkłada jakieś zaschnięte, starsze naczynia czy gary, to może nie doprać (to tylko mój domysł, gdyż nie mam doświadczenia, a wiem, że niektórzy tak robią; tzn. nie szanują takiego pożytecznego domownika); bo chyba im cieplej tym ta chemia poczyna sobie śmielej, tak myślę... radziłbym korzystać z programów (jeśli są) typu eco (?); pierze w niższej temp., ale dłużej, podobno zużywa mniej prądu z tego powodu i wody nie bierze tyle... a najlepiej chyba (niestety) nie kupować tabletek produkowanych w Polsce, tylko w....no w innym cywilizowanym kraju, na zachód od nas... Joshi (chyba) kiedyś pisała o różnicach w składzie takiego zwykłego calgonu do pralek produkowanego u nas i tam. W kwestii proszków do prania na przykład mogę zaręczyć (a raczej moja żona ), że różnica jest kolosalna! a tak w ogóle to jest się czym przejmować tak bardzo? pomyśl czy lepiej stać na zmywaku po imprezie 2 godziny, czy (nawet, jak zajdzie taka konieczność), kupić sobie nowe talerze za parę lat, a zuzia wypierze wszystko za Ciebie? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.04.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 co do stosowania delikatnych programów do szkła to szkopuł może być w tym, że piorą w niższej temp. i jeśli ktoś z Państwa, o zgrozo!!! wkłada jakieś zaschnięte, starsze naczynia czy gary, to może nie doprać (to tylko mój domysł, gdyż nie mam doświadczenia, a wiem, że niektórzy tak robią; tzn. nie szanują takiego pożytecznego domownika); bo chyba im cieplej tym ta chemia poczyna sobie śmielej, tak myślę... pzdr Programy delikatne do szkła są właśnie do niego, a mocno przypalone gary i patelnie myje program intensywny, zaschnięte naczynia umyje zwykły program itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 26.04.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 po wyjęciu z zuzi śladów pobytu w zuzce a zuzia wypierze wszystko tylko nie zuzia, teeeeeeeeeeeeejjj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 26.04.2009 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 wkońcu kupiłam serwis bez żadnych zdobień o taki http://sklepdlaciebie.pl/serwis-obiadowy-12-osob-karolina-hiruni-kolor-kremowy.html sam sklep oceniam na 6 + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letitia 12.11.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Szukam serwisu obiadowego w kolorze białym lub ecru ale talerze by były w kształcie kwadratu. Może być zaokrąglony kwadrat. Macie jakieś pomysły, widzieliście może coś fajnego? Oczywiście z porcelany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.11.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Szukam serwisu obiadowego w kolorze białym lub ecru ale talerze by były w kształcie kwadratu. Może być zaokrąglony kwadrat. Macie jakieś pomysły, widzieliście może coś fajnego? Oczywiście z porcelany. niedawno staliśmy się nawet posiadaczem takiego, LUBIANA VICTORIA BIAŁA można myć w zmywarce a zestaw obiadowo-kawowy na 12osób kosztował mniej niż tysiąc zł. kupowałam online w nakrywamy.pl i jestem bardzo zadowolona z ich usług. Jeden talerz pękł w transporcie ale w ciągu 3dni dosłali nowy. http://www.nakrywamy.pl/environment/cache/images/170_266_productGfx_d9fff86293fb57962904318f1a0d8020.jpghttp://www.nakrywamy.pl/environment/cache/images/170_266_productGfx_1e2a1dc6fb50b83a2377419b9f72ce19.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letitia 13.11.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 śliczny ten komplet, bardzo mi się podoba ale zastanawiam się czy głęboki talerz jest funkcjonalny, czy nie jest za bardzo kanciasty? mi się podoba bardzo VILLA ITALIA BIAŁY LEN i już pojechałam go kupić ale Pani w sklepie mi go odradziła bo jest z ceramiki i powiedziała mi, że się będzie mocno rysował od sztućców. więc szukam czegoś ciekawego z porcelany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.11.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Można wziąć miseczkę zamiast talerza, ja wolałam talerz. W sumie nie będzie to zastawa na co dzień tylko imprezowo-świąteczna więc akurat funkcjonalności talerza tak mocno nie brałam pod uwagę. Mieliśmy określony budżet, założenie że MUSI być bez żadnych kwiatków, tłoczeń czy srebrnych/złotych lamówek i najlepiej biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts