ngel 13.11.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 a ja mam serwis ze zdobieniami, ślicznymi srebrnymi. Komplet "madeinchina" za 300 pln zastawa na 12 osób. Jak byk stało "nie myć w zmywarce"- taaa na pewno po 12 osobach będę myć ręcznie Myję normalnie w zmywarce. Na początku myłam tylko na programie delikatnym. Potem raz czy dwa do normalnego mycia "zaplątał" mi się talerzyk z tegoż serwisu i...okazało się że nic się nie dzieje. Zastawa wygląda tak samo jak w dniu zakupu- użytkuję ją dość intensywnie od roku. Tzn nie codziennie- ale kilka razy w miesiącu na pewno- szczególnie deserowe talerzyki bo mi często brakuje tych codziennych bo kwitną w zmywarce Jak mam tych naczyń więcej to staram się jednak myć na tym delikatnym albo zamist kostki leję płyn ale tak jak pisąłam wyżej- czasem zdarza się myć na normalnym programie i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bussi 31.05.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Mi również zmywarka zmyła całe złote zdobienia, po kilku myciach filiżanki są całe białe Więc jeśli zależy Ci na zdobieniach polecam mycie ręczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 31.05.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Jak coś się niszczy w zmywarce to znaczy że jest kiepskiej jakości i nie ma się co tym przejmować. My mamy komplet Lubiany i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.kwiat 31.05.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 ja wkładam do zmywarki starą zastawę która powinna być myta ręcznie i nic się nie dzieje, za to strasznie matowieją mi takie szklane, przezroczyste kubki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszczerniaczek 02.06.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Jakiś rok temu kupiłem żonie zastawę SIROCCO LUMINARC (brązowa obwódka z wzorkami) chyba w sklepie Adacor.pl, co prawda zastawa nie jest używana na co dzień, ale według tego co na opakowaniu to nadaje się do zmywarki i my też nie zauważyliśmy niszczenia się nadruku. Za to przezroczyste szklanki... zmywarka zniszczyła je doszczętnie. Nie wiem czy to zależy od tabletek do zmywarki, ale ze szklankami słyszę często, że się rysują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrawka1234 02.06.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Na całe szczęście ja lubię jednobarwne, minimalistyczne serwisy obiadowe. Zmywarka żadnych zdobień mi nie zmyje, bo ich po prostu nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.kwiat 15.07.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 No niestety szklanki pozostaje już myć ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbychu65 19.08.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Namówiony przez siostrę zdecydowałem się kupić żonie porcelanowy serwis do herbaty marki Villa Italia. Siostra ma serwis obiadowy tej marki od wielu, wielu lat i normalnie myje naczynia w zmywarce. W prawdzie jej naczynia nie mają zdobień, ale po wielu latach mycia w zmywarce wyglądają jak nowe. Ja zdecydowałem się jednak na serwis ze złotym zdobieniem, taki: http://www.serwisobiadowy.pl/jadalnia/porcelana-stolowa1/porcelana-villa-italia/latina-gold/villa-italia-latina-gold-serwis-do-herbaty-dla-12-osob-dp261 Porcelanę Villa Italia można myć w zmywarce więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku z tym złotym zdobieniem. Siostra zapewniała mnie, że na pewno nic się nie stanie. Mam nadzieję, że tak będzie bo inaczej żona mi urwie głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baśka M. 23.08.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Niszczą okropnie :\ Miałam zestaw ze złotą lamówką - poszedł od razu. Tak samo takie starsze talerze z wzorkiem w kwiatki... Ale z drugiej strony takie zwykłe tanie kubki do herbaty są niezniszczalne, mają nadrukowany wzór (kropy takie duże kolorowe) i nic im nie szkodzi zmywarka. To chyba kwestia bardziej naczyń niż zmywarki i tabletek do zmywania wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts