Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie kobiecie - kafelkowanie łazienki

martadela

Recommended Posts

Znaczy nie jestem sama na tym padole
Nie jesteś :D

Sytuację "damsko-męską" mam identyczną

Ja dostałam młoto-wiertarkę na urodziny, a rok wcześniej na imieniny od znajomych wyrzynarkę

Ja w ramach różnych "okazji" dostałam już

-wkrętarkę

-wiertarkę

-wyrzynarkę

a co mi się marzy? w końcu własny dom, w którym by mogły zostać użyte 8)

Chciałabym jeszcze dostać taki pas na narzędzia
a o tym nie pomyślałam :roll: , ale niezły pomysł :D

moze masz udar wlaczony :p tym trzeba wyszlifowac szkliwo, potem od drugiej strony wiercic, a jak juz bedzie prawie wisiec to odpukac i ewentualnie jakies pozostalosci wyskubac, wyszlifowac

do robienia otworow uzywa sie takze brzeszczotu wolframowego zalozonego na zwykla raczke, ktorym mozna wycinac dziury nawet pol centymetra od krawedzi. to oczywiscie w miekkiej ceramice

moze masz udar wlaczony :p tym trzeba wyszlifowac szkliwo, potem od drugiej strony wiercic, a jak juz bedzie prawie wisiec to odpukac i ewentualnie jakies pozostalosci wyskubac, wyszlifowac

do robienia otworow uzywa sie takze brzeszczotu wolframowego zalozonego na zwykla raczke, ktorym mozna wycinac dziury nawet pol centymetra od krawedzi. to oczywiscie w miekkiej ceramice

:lol:

No bez przesady z tym udarem :wink:

Mam twardy gres, i na początku próbowałam takim jakby "cyrklem" do wycinania te dziury robić, on miał bardzo kiepsko rozwiązane prowadzenie... ale to na szczęście przeszłość.

Teraz mam duuuużo lepszy dźinks i szybko idzie robienie otworów.

A ten brzeszczot, o naiwna, też sobie kupiłam :-? , w moim gresie piłowanie przez kilka minut dawało efekt wyciętego 1,5-2mm... :roll: