Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wasza ocena mojej łazienki

Lasek

Recommended Posts

Fajna, jedynie co mnie razi to odległość kibelka od bidetu. Lustro pomiędzy sprawia, że oba wyglądają jak trony w sali tronowej. ;)

Nie wydaje mi się to też praktyczne do korzystania.

.

Też o tym pomyślałam, że to nie praktyczne, bidet i kibelek muszą stać blisko siebie 8)

Ten węzeł także jakoś mnie nie zachwycił. Jakiś taki kontrast lustra (symbolu czegoś czystego) i sanitariatów (co by nie mówić kojarządzego się pejoratywnie :( ).

Nie mniej, wszystkim dziękuję za swoje uwagi. No i proszę o dalsze wypowiedzi.

na tym murku między wanną a ścianą zawsze po kąpaniu będzie woda.

Co za tym idzie.. wiadomo, albo wycieranie po każdej kąpieli albo brzydki osad po wyschnięciu. Naprawdę jest to bardzo upierdliwe bo mam tak obecnie i nigdy więcej nie popełniłabym już tego błędu.

Ja mam białe płytki to jeszcze do przeżycia tylko bateria (to znaczy jej podstawa jest wiecznie "brudna"). U ciebie ciemne płytki, więc jeszcze gorzej

Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi :roll: 8)

tutaj też to poruszyłam (jest zdjęcie baterii) http://forum.muratordom.pl/post2816971.htm?highlight=#2816971

Jaka jest odległość miedzy prysznicem a wanną. Jeśli mała to moze być problem z umyciem brzegów wanny i prysznica. Póki ktoś jest sprawny i w miarę chudy to jeszcze ok da sie zrobić, ale już kobieta w zaawansowanej ciązy może kląć i to nieźle.

na tym murku między wanną a ścianą zawsze po kąpaniu będzie woda.

Co za tym idzie.. wiadomo, albo wycieranie po każdej kąpieli albo brzydki osad po wyschnięciu. Naprawdę jest to bardzo upierdliwe bo mam tak obecnie i nigdy więcej nie popełniłabym już tego błędu.

Ja mam białe płytki to jeszcze do przeżycia tylko bateria (to znaczy jej podstawa jest wiecznie "brudna"). U ciebie ciemne płytki, więc jeszcze gorzej

Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi :roll: 8)

tutaj też to poruszyłam (jest zdjęcie baterii) http://forum.muratordom.pl/post2816971.htm?highlight=#2816971

tez mam taki murek wokół wanny i nie mam z tym problemów

a co do łazienki to nieporozumienim jest lustro miedzy kibelkiem a bidetem

Zgadza się. Wyobraźcie sobie kończycie sprawę na kibelku i przechodzicie do bidetu oczywiście z majtakami na poziomie kolan po drodze oglądając sobie swoją niewymowną. Póki młoda i jędrna można jeszcze oglądać ale jak zaczyna obwisac to się można depresji nabawic :lol: :lol: :lol:

Zgadza się. Wyobraźcie sobie kończycie sprawę na kibelku i przechodzicie do bidetu oczywiście z majtakami na poziomie kolan po drodze oglądając sobie swoją niewymowną. Póki młoda i jędrna można jeszcze oglądać ale jak zaczyna obwisac to się można depresji nabawic :lol: :lol: :lol:

zawsze można w lustrze sprawdzić czy "bidet dobrze myje" :lol:

Lasek,

a może kibelek dać obok bidetu, a za nimi to lustro, bliżej rogu.

Wtedy odbiłoby ono ładniejszą część łazienki, czyli umywalkę i wannę.

I pozostałby efekt optycznego poszerzenia tego pomieszczenia o jaki zapewne chodziło projektantowi.

Lasek- projekt bardzo ładny. Taki spokojny, ale nie mdły :wink:

Dołożyłabym jakąś szafkę stojącą solo, lub wbudowaną w ścianę i zamkniętą drzwiami.

Jak dla mnie jest niezbędna w łazience, bo nie cierpię mieć wszystkiego na widoku.

To lustro między sedesem i bidetem to szafa z frontem z lustra.

Lasek- projekt bardzo ładny. Taki spokojny, ale nie mdły :wink:

Dołożyłabym jakąś szafkę stojącą solo, lub wbudowaną w ścianę i zamkniętą drzwiami.

Jak dla mnie jest niezbędna w łazience, bo nie cierpię mieć wszystkiego na widoku.

To lustro między sedesem i bidetem to szafa z frontem z lustra.

No to ta szafa tam nie pasuje, bo bidet musi być koło kibelka ;)

• 2 weeks później...